Ta zawartość jest dostępna dla zarejestrowanych użytkowników.
Możesz zarejestrować się i zalogować, aby uzyskać bezpłatny dostęp do wszystkich treści na 3trzy3.pl

X
XLinkedinWhatsAppTelegramTelegram
0
Czytaj ten artykuł w:

10 najczęściej czytanych artykułów w 2024 roku

Spośród artykułów opublikowanych na 3trzy3 w zeszłym roku przez światowej sławy autorów, te były dziesięcioma najczęściej czytanymi. Nie chcesz przegapić żadnego z nich.

27 styczeń 2025
X
XLinkedinWhatsAppTelegramTelegram
0

W 2024 roku najczęściej czytane artykuły na 3trzy3 ukazywały różnorodność tematów, które odzwierciedlają dynamiczny charakter globalnego przemysłu trzody chlewnej. Kluczowe analizy rynkowe obejmowały zagadnienia związane z konsumpcją wieprzowiny w Europie, sytuacją produkcyjną w Chinach oraz prognozami globalnej podaży wieprzowiny na ten rok. Treści techniczne, takie jak podręcznik sekcyjny, czy badania dotyczące śmiertelności loch i zmian w płucach, dostarczały istotnych wskazówek. Dodatkowo, artykuły dotyczące praktyk zarządzania, takich jak przenoszenie prosiąt, obcinanie ogonów czy obchodzenie się ze szczepionkami, zawierały praktyczne porady poprawiające dobrostan zwierząt oraz efektywność pracy. Nie przegap tych wyjątkowo popularnych materiałów!

#1 Co czeka polską hodowlę i produkcję trzody chlewnej?

13 maj - Bartosz Czarniak zagłębia się w to, dlaczego pogłowie trzody chlewnej w Polsce od lat spada i zastanawia się, czy istnieje jakakolwiek szansa na jego odbudowę. Czytaj więcej.

#2 Czy można zakazać obcinania ogonów u prosiąt?

22 marzec - Profesor Zygmunt Pejsak wyraża swoją opinię na temat tego, czy wycofanie tej praktyki u prosiąt jest etycznie uzasadnione i praktycznie możliwe. Czytaj więcej.

#3 Dynamiczna sytuacja na rynku trzody chlewnej w Polsce w lutym 2024

8 marzec - Artykuł autorstwa Bartosza Czarniaka, w którym starał się oszacować wpływ dynamicznych zmian, jakie zachodziły w tamtym czasie na nasz rynku. Czytaj więcej.

#4 Leki podawane do wody: protokoły czyszczenia po zastosowaniu leków

26 luty - Enric Marco opisuje, co wpływa na odkładanie się osadów w rurach, którymi zaopatrujemy zwierzęta w wodę. Pisze także, jak powinien przebiegać proces czyszczenia i denzyfekcji takiego wodociągu. Czytaj więcej.

#5 Czy czeka nas recesja? Analiza kosztów tuczu na wiosnę 2024

10 kwiecień - W tym artykule Bartosz Czarniak tworzy symulację kosztów tuczu w stosunku do zysków, jakie można było osiągnąć wiosną ubiegłego roku. Czytaj więcej.

#6 Rok 2023 na straty, czy na plus- podsumowanie opłacalności produkcji w cyklu zamkniętym

12 styczeń - Bartosz Czarniak przeanalizował, czy wysokie ceny sprzedaży żywca szły w parze z większą opłacalnością hodowli. Czytaj więcej.

#7 Linie mateczne Topigs Norsvin. Kluczowe aspekty zarządzania

8 kwiecień - Jonatan Sánchez-Osorio, dyrektor techniczny Topigs Norsvin Spain, opowiada o najważniejszych punktach w zarządzaniu lochami z tej linii genetycznej. Czytaj więcej.

#8 Emisje (II): jak ograniczyć emisję gazów cieplarnianych i amoniaku na fermach świń

8 styczeń - Xavier Flotats opisuje różne techniki, które można zastosować w celu zapobiegania emisji NH3 i CH4. Czytaj więcej.

#9 Spadek światowej podaży wieprzowiny w 2024 r.

16 sierpień - W prognozie IFIP przeanalizowano, w jaki sposób dynamika głównych światowych producentów wieprzowiny może wpłynąć na wyniki produkcji w 2024 roku: Chiny, Unia Europejska, Stany Zjednoczone i Brazylia. Czytaj więcej.

#10 Szczepionki przeciwko PCV2

26 sierpień - W tym artykule opisano główne cechy komercyjnych szczepionek do zwalczania cirkowirozy świń. Czytaj więcej.

Komentarze do artykułu

To miejsce jest przeznaczone do dyskusji między użytkownikami pig333.com a nie do zadawania pytań autorom artykułów
Skomentuj

Dostęp tylko dla użytkowników portalu 3trzy3. Zaloguj się aby dodać komentarz.

Nie jesteś subskrybentem tej zawartości 3trzy3 w 3 minuty

Cotygodniowy newsletter podsumowujący najnowsze informacje z 3trzy3.pl

Zaloguj się i zapisz do subskrypcji

Powiązane artykuły

Nie jesteś subskrybentem tej zawartości Najnowsze wiadomości z branży

Newsletter o trzodzie na Twoim mailu

Zaloguj się i zapisz do subskrypcji