Zaczniemy od sekcji zwłok prosięcia w pozycji bocznej. W tej pierwszej części wykonamy badanie zewnętrzne, oddzielimy lewą kończynę przednią i tylną oraz wykonamy nacięcie w linii środkowej brzucha, co pozwoli nam ocenić węzły chłonne i tkankę podskórną.
Ocenimy również stawy biodrowe, nadgarstkowe, stępu i udowo-piszczelowe.

Wyciągniemy język wraz z przełykiem i tchawicą, co odsłoni migdałki podniebienne i grasicę.
Na koniec otworzymy klatkę piersiową i jamę brzuszną, co pozwoli nam obserwować stopień zapadnięcia się płuc i wygląd opłucnej, worka osierdziowego i otrzewnej.
Na koniec podwiązujemy przełyk na jego tylnym odcinku.
W następnej części przyjrzymy się usuwaniu i badaniu narządów wewnętrznych.
Kliknij dowolną część obrazu, aby przejść dalej. Użyj strzałki w lewo, aby przejść do tyłu. Użyj kwadratowej ikony w prawym dolnym rogu, aby wyświetlić prezentację na pełnym ekranie.