
Tu jest Rosalia! Jak radzić sobie z wysoce zjadliwym ogniskiem PRRS na fermie?
W ciągu pierwszych dwóch miesięcy epidemia spowodowała ponad 600 poronień i ponad 150 upadków loch, niszcząc tygodniową strukturę partii.
Wiadomości, wydarzenia i raporty z najważniejszych zdarzeń w branży trzody chlewnej.
Kalendarz zawiera wszystkie wydarzenia dotyczące sektora produkcji świń. Informacje mogą być sortowane w celu ułatwienia wyszukiwania niezbędnych informacji
Cotygodniowy newsletter podsumowujący najnowsze informacje z 3trzy3.pl
Newsletter o trzodzie na Twoim mailu
Zdrowie świń: wiadomości i artykuły o PRRS, PCV2, bioasekuracji, itp., przewodnik po chorobach świń, atlas patologii, przypadki kliniczne…
Obrazowy i praktyczny przewodnik krok po kroku, jak przeprowadzić badanie sekcyjne świni.
Wszystkie informacje na temat afrykańskiego pomoru świń (ASF) na 3trzy3, a także linki zewnętrzne.
Opis najważniejszych chorób świń
Zdjęcia najważniejszych chorób świń
Narzędzie do diagnozowania chorób świń
Kalkulator do obliczania ilości leku do podawania w wodzie do picia.
Cotygodniowy newsletter podsumowujący najnowsze informacje z 3trzy3.pl
Ceny świń w poszczególnych krajach. Produkcja i handel wieprzowiną. Wiadomości dotyczące rynku świń i surowców.
Aktualne ceny świń. Tu możesz znaleźć ceny świń z ponad 20 krajów Europy, Ameryki i Azji.
Dane liczbowe i tendencje w zakresie liczebności trzody chlewnej, produkcji wieprzowiny, rynek wieprzowiny itp.
Globalne dane dotyczące produkcji i handlu dla najważniejszych surowców
Cotygodniowy newsletter podsumowujący najnowsze informacje z 3trzy3.pl
Artykuły dotyczące pasz i żywienia, opis surowców i dodatków do pasz dla trzody chlewnej. Ceny surowców.
Globalne dane dotyczące produkcji i handlu dla najważniejszych surowców
Użyj tego narzędzia do zdiagnozowania problemów z współczynnikiem konwersji paszy. Kliknij na schemat blokowy lub na przyciski w tekście, aby poruszać się po różnych częściach narzędzia.
Comiesięczny newsletter z najnowszymi postępami w żywieniu świń
Artykuły dotyczące genetyki i rozrodu: doskonalenie genetyczne, genomika, sztuczna inseminacja, stosowanie hormonów.
Narzędzie do obliczania współczynnika remontu stada podstawowego.
Cotygodniowy newsletter podsumowujący najnowsze informacje z 3trzy3.pl
Zarządzanie fermą świń, planowanie pracy w każdym z etapów produkcji: zarządzanie na sektorze loch ciężarnych, porodowym, prosiąt odsadzonych i tuczników.
Narzędzie do obliczania współczynnika remontu stada podstawowego.
Cotygodniowy newsletter podsumowujący najnowsze informacje z 3trzy3.pl
Pomieszczenia i sprzęt do hodowli świń: zaprojektowanie pomieszczeń, kontrola środowiska, systemy karmienia itp.
Cotygodniowy newsletter podsumowujący najnowsze informacje z 3trzy3.pl
To co różni nas od innych profili o podobnym profilu to wysoka jakość i niezależność publikowanych materiałów. Poznaj naszych autorów.
Emilio Magallón Botaya jest absolwentem Uniwersytetu w Saragossie, gdzie uzyskał dyplom z medycyny weterynaryjnej oraz specjalizował się w produkcji zwierzęcej i ekonomii rolnictwa.
Po rozpoczęciu kariery zawodowej jako wiejski lekarz weterynarii przez ponad 40 lat pracował w branży trzody chlewnej w Grupie Nutreco.
Od ponad 15 lat jest profesorem nadzwyczajnym produkcji świń w College of Veterinary Medicine na Uniwersytecie w Saragossie i jest profesorem analizy ekonomicznej na wydziale produkcji zwierzęcej i zdrowia na uniwersytetach w Saragossie, Lleida i Complutense University Madrytu.
Brał udział w kilku projektach badawczych związanych z przemysłem trzody chlewnej, dotyczących doskonalenia genetyki świń iberyjskich.
Opublikował kilka książek i wiele artykułów na temat hiszpańskiego przemysłu trzody chlewnej i brał udział w licznych konferencjach i okrągłych stołach w całej Hiszpanii.
Obecnie doradza wielu firmom z branży w zakresie planowania strategicznego i ekonomii.
Zaktualizowane CV 31-mar-2021
W ciągu pierwszych dwóch miesięcy epidemia spowodowała ponad 600 poronień i ponad 150 upadków loch, niszcząc tygodniową strukturę partii.
Przeprowadziliśmy ankietę wśród naszych czytelników, aby dowiedzieć się, dlaczego uważają, że te zmiany mają miejsce i dlaczego firmy integratorskie i grupy mięsne kupują farmy.
Hiszpańscy producenci powinni priorytetowo traktować większą wydajność i powinni zdawać sobie sprawę, że wzrost nie może trwać w nieskończoność.
Czy wraz z pojawieniem się sztucznego, „hodowanego z probówki” mięsa, hodowla zwierząt gospodarskich całkowicie zniknie?
Witamy na 333
Nawiązuj kontakty, dziel z innymi i wchodź w interakcje z największą społecznością profesjonalistów w branży trzody chlewnej.
Świętujemy 169825 użytkowników na 333!
Zarejestruj sięJesteś już użytkownikiem?