Alberto García Flores
Inga Food, S.A. - Hiszpania AutorUkończył Wydział Medycyny Weterynaryjnej w Saragossie w Hiszpanii, specjalizując się w zdrowiu i medycynie zwierząt. Po ukończeniu studiów wyższych ukończył kurs specjalizacyjny w zakresie produkcji trzody chlewnej. Swoją karierę zawodową rozpoczął jako niezależny lekarz weterynarii w dziedzinie kontroli chorób zakaźnych związanych ze zwierzętami produkcyjnymi.
Od 20 lat pracuje w integratorze trzody chlewnej międzynarodowej firmy Inga Food, SA, gdzie kieruje zespołem usług weterynaryjnych, który wykonuje wszystkie zadania związane z produkcją, żywieniem, diagnostyką i leczeniem patologii oraz techniczno-ekonomicznym zarządzaniem fermami. Uczestniczy w planowaniu i rozwoju badań badawczo-rozwojowych w produkcji trzody chlewnej. Opublikował wiele artykułów i analiz dotyczących trzody chlewnej.
Brał również udział w różnych wykładach i okrągłych stołach. Jest członkiem stowarzyszenia lekarzy weterynarii zajmujących się trzodą chlewną AVPA.
Zaktualizowane CV 20-sie-2024