Szczepienie świń przeciw zakażeniom bakteriami z rodzaju Salmonella. Jakich efektów można oczekiwać?
Czy szczepienie świń przeciwko zakażeniom bakteriami Salmonella może odgrywać równie istotne znaczenie jak w przypadku drobiu?
Wiadomości, wydarzenia i raporty z najważniejszych zdarzeń w branży trzody chlewnej.
Kalendarz zawiera wszystkie wydarzenia dotyczące sektora produkcji świń. Informacje mogą być sortowane w celu ułatwienia wyszukiwania niezbędnych informacji
Cotygodniowy newsletter podsumowujący najnowsze informacje z 3trzy3.pl
Newsletter o trzodzie na Twoim mailu
Zdrowie świń: wiadomości i artykuły o PRRS, PCV2, bioasekuracji, itp., przewodnik po chorobach świń, atlas patologii, przypadki kliniczne…
Obrazowy i praktyczny przewodnik krok po kroku, jak przeprowadzić badanie sekcyjne świni.
Wszystkie informacje na temat afrykańskiego pomoru świń (ASF) na 3trzy3, a także linki zewnętrzne.
Opis najważniejszych chorób świń
Zdjęcia najważniejszych chorób świń
Narzędzie do diagnozowania chorób świń
Kalkulator do obliczania ilości leku do podawania w wodzie do picia.
Cotygodniowy newsletter podsumowujący najnowsze informacje z 3trzy3.pl
Ceny świń w poszczególnych krajach. Produkcja i handel wieprzowiną. Wiadomości dotyczące rynku świń i surowców.
Aktualne ceny świń. Tu możesz znaleźć ceny świń z ponad 20 krajów Europy, Ameryki i Azji.
Dane liczbowe i tendencje w zakresie liczebności trzody chlewnej, produkcji wieprzowiny, rynek wieprzowiny itp.
Globalne dane dotyczące produkcji i handlu dla najważniejszych surowców
Cotygodniowy newsletter podsumowujący najnowsze informacje z 3trzy3.pl
Artykuły dotyczące pasz i żywienia, opis surowców i dodatków do pasz dla trzody chlewnej. Ceny surowców.
Globalne dane dotyczące produkcji i handlu dla najważniejszych surowców
Użyj tego narzędzia do zdiagnozowania problemów z współczynnikiem konwersji paszy. Kliknij na schemat blokowy lub na przyciski w tekście, aby poruszać się po różnych częściach narzędzia.
Cotygodniowy newsletter podsumowujący najnowsze informacje z 3trzy3.pl
Artykuły dotyczące genetyki i rozrodu: doskonalenie genetyczne, genomika, sztuczna inseminacja, stosowanie hormonów.
Narzędzie do obliczania współczynnika remontu stada podstawowego.
Cotygodniowy newsletter podsumowujący najnowsze informacje z 3trzy3.pl
Zarządzanie fermą świń, planowanie pracy w każdym z etapów produkcji: zarządzanie na sektorze loch ciężarnych, porodowym, prosiąt odsadzonych i tuczników.
Narzędzie do obliczania współczynnika remontu stada podstawowego.
Cotygodniowy newsletter podsumowujący najnowsze informacje z 3trzy3.pl
Pomieszczenia i sprzęt do hodowli świń: zaprojektowanie pomieszczeń, kontrola środowiska, systemy karmienia itp.
Cotygodniowy newsletter podsumowujący najnowsze informacje z 3trzy3.pl
To co różni nas od innych profili o podobnym profilu to wysoka jakość i niezależność publikowanych materiałów. Poznaj naszych autorów.
W 2012 r. ukończył studia weterynaryjne na Uniwersytecie w Saragossie, a w 2013 r. uzyskał tytuł magistra w zakresie produkcji trzody chlewnej i zdrowia na Uniwersytecie w Lerida. Po pewnym czasie pracy w sektorze żywienia zwierząt (DM2 Martin's Asesores), w 2015 r. rozpoczął studia doktoranckie w dziale Animal Production and Health Unit w Centrum Badań i Technologii Rolno-Spożywczych w Aragonii, połączone z grantem FPI-INIA Ministerstwa Gospodarki i Konkurencyjności Hiszpanii.
Jego praca doktorska koncentruje się na badaniu epidemiologii salmonellozy w łańcuchu produkcji trzody chlewnej od fermy do rzeźni, a także na strategii badania w paszy i wodzie w celu kontroli infekcji. Podczas pisania swojej pracy doktorskiej korzystał z pobytów badawczych na Uniwersytecie w Utrechcie (Holandia) i University of Minnesota (USA) w celu pogłębienia wiedzy na temat epidemiologii weterynaryjnej.
Brał udział w wielu projektach, zarówno publicznych, jak i prywatnych, opublikował artykuły naukowe związane z pracą doktorską, a także kilka prezentacji na kongresach krajowych (ANAVEPOR) i międzynarodowych (IPVS i SafePork).
Zaktualizowane CV 06-lis-2018
Czy szczepienie świń przeciwko zakażeniom bakteriami Salmonella może odgrywać równie istotne znaczenie jak w przypadku drobiu?
Witamy na 333
Nawiązuj kontakty, dziel z innymi i wchodź w interakcje z największą społecznością profesjonalistów w branży trzody chlewnej.
Świętujemy 153619 użytkowników na 333!
Zarejestruj sięJesteś już użytkownikiem?