Alejandro Diestre

Konsultant naukowy - Hiszpania Autor

Posiada doświadczenie w prowadzeniu, monitorowaniu i finansowaniu projektów naukowych i technologicznych dotyczących żywności i nauk przyrodniczych, w tym dobrostanu zwierząt, zarówno w administracji, jak i w sektorze prywatnym. Długie i znaczące doświadczenie w zarządzaniu multidyscyplinarnymi grupami naukowymi na poziomie międzynarodowym w celu opracowania i wdrożenia nowych narzędzi technologicznych w łańcuchu żywnościowym. Udokumentowane umiejętności i skonsolidowane doświadczenie jako eksperta naukowego w procesie walidacji technologii w zakresie jakości żywności i dobrostanu zwierząt, w zakresie przepisów prawnych. Szerokie kontakty na poziomie administracyjnym i akademickim. Dobry komunikator, efektywnie radzi sobie w wielokulturowych środowiskach w języku hiszpańskim i angielskim.

Wykształcenie

    Licencjat z medycyny weterynaryjnej (Universidad Austral de Chile, Valdivia, 1972-78)
    Tytuł magistra w zakresie produkcji zwierzęcej (Center International de Hautes Études Agronomiques     Méditerranéennes, Zaragoza, 1979-80)
    Zarejestrowany lekarz weterynarii (potwierdzony przez Universidad de Zaragoza, 1980)
    Doktor nauk weterynaryjnych (Universidad de Zaragoza, 1984)

Doświadczenie zawodowe

    Konsultant naukowy (od kwietnia 2015 r. do chwili obecnej). Działalność doradcza i akademicka: wspieranie zespołów roboczych w przemyśle spożywczym w odniesieniu do bezpieczeństwa i jakości żywności, ze szczególnym uwzględnieniem mięsa i sektora hodowli zwierząt; uczestniczenie w redagowaniu i publikowaniu zespołów zajmujących się technologią żywności, naukami o zwierzętach, zwłaszcza w kwestiach jakości mięsa i jakości tusz; oraz w studiach podyplomowych w dziedzinie nauk o zwierzętach i technologii żywności.
    Pig Improvement Company (PIC International Group PLC) (2003 - 2015 St Cugat, Hiszpania). Kierownik łańcucha wieprzowiny.
    Komisja Europejska, Dyrekcja Generalna ds. Badań (2000 - 2003 Bruksela, Belgia). Sztab naukowy.
    Institut de Reçerca I Tecnologies Agroalimentaries (IRTA) (1981 - 2000 Barcelona, ​​Hiszpania). Naukowiec i kierownik działu.

Zaktualizowane CV 14-sie-2017

TwitterLinkedinTelegramTelegram
polubieniakomentarze
udostępnij
Moje ulubione

Witamy na 333

Nawiązuj kontakty, dziel z innymi i wchodź w interakcje z największą społecznością profesjonalistów w branży trzody chlewnej.

Świętujemy 153671 użytkowników na 333!

Zarejestruj sięJesteś już użytkownikiem?
Polecane konta
3trzy3

3trzy3

Firma - Polska