Głodzenie świń przed ubojem
Jest to jeden z parametrów, który musi być ustalony między producentami a przemysłem mięsnym, ponieważ wpływa na bezpieczeństwo żywności, dobrostan zwierząt i jakość mięsa.
Wiadomości, wydarzenia i raporty z najważniejszych zdarzeń w branży trzody chlewnej.
Kalendarz zawiera wszystkie wydarzenia dotyczące sektora produkcji świń. Informacje mogą być sortowane w celu ułatwienia wyszukiwania niezbędnych informacji
Zdrowie świń: wiadomości i artykuły o PRRS, PCV2, bioasekuracji, itp., przewodnik po chorobach świń, atlas patologii, przypadki kliniczne…
Wszystkie informacje na temat afrykańskiego pomoru świń (ASF) na 3trzy3, a także linki zewnętrzne.
Opis najważniejszych chorób świń
Zdjęcia najważniejszych chorób świń
Narzędzie do diagnozowania chorób świń
Kalkulator do obliczania ilości leku do podawania w wodzie do picia.
Ceny świń w poszczególnych krajach. Produkcja i handel wieprzowiną. Wiadomości dotyczące rynku świń i surowców.
Aktualne ceny świń. Tu możesz znaleźć ceny świń z ponad 20 krajów Europy, Ameryki i Azji.
Dane liczbowe i tendencje w zakresie liczebności trzody chlewnej, produkcji wieprzowiny, rynek wieprzowiny itp.
Globalne dane dotyczące produkcji i handlu dla najważniejszych surowców
Artykuły dotyczące pasz i żywienia, opis surowców i dodatków do pasz dla trzody chlewnej. Ceny surowców.
Globalne dane dotyczące produkcji i handlu dla najważniejszych surowców
Użyj tego narzędzia do zdiagnozowania problemów z współczynnikiem konwersji paszy. Kliknij na schemat blokowy lub na przyciski w tekście, aby poruszać się po różnych częściach narzędzia.
Artykuły dotyczące genetyki i rozrodu: doskonalenie genetyczne, genomika, sztuczna inseminacja, stosowanie hormonów.
Narzędzie do obliczania współczynnika remontu stada podstawowego.
Zarządzanie fermą świń, planowanie pracy w każdym z etapów produkcji: zarządzanie na sektorze loch ciężarnych, porodowym, prosiąt odsadzonych i tuczników.
Narzędzie do obliczania współczynnika remontu stada podstawowego.
Pomieszczenia i sprzęt do hodowli świń: zaprojektowanie pomieszczeń, kontrola środowiska, systemy karmienia itp.
To co różni nas od innych profili o podobnym profilu to wysoka jakość i niezależność publikowanych materiałów. Poznaj naszych autorów.
Posiada doświadczenie w prowadzeniu, monitorowaniu i finansowaniu projektów naukowych i technologicznych dotyczących żywności i nauk przyrodniczych, w tym dobrostanu zwierząt, zarówno w administracji, jak i w sektorze prywatnym. Długie i znaczące doświadczenie w zarządzaniu multidyscyplinarnymi grupami naukowymi na poziomie międzynarodowym w celu opracowania i wdrożenia nowych narzędzi technologicznych w łańcuchu żywnościowym. Udokumentowane umiejętności i skonsolidowane doświadczenie jako eksperta naukowego w procesie walidacji technologii w zakresie jakości żywności i dobrostanu zwierząt, w zakresie przepisów prawnych. Szerokie kontakty na poziomie administracyjnym i akademickim. Dobry komunikator, efektywnie radzi sobie w wielokulturowych środowiskach w języku hiszpańskim i angielskim.
Wykształcenie
Licencjat z medycyny weterynaryjnej (Universidad Austral de Chile, Valdivia, 1972-78)
Tytuł magistra w zakresie produkcji zwierzęcej (Center International de Hautes Études Agronomiques Méditerranéennes, Zaragoza, 1979-80)
Zarejestrowany lekarz weterynarii (potwierdzony przez Universidad de Zaragoza, 1980)
Doktor nauk weterynaryjnych (Universidad de Zaragoza, 1984)
Doświadczenie zawodowe
Konsultant naukowy (od kwietnia 2015 r. do chwili obecnej). Działalność doradcza i akademicka: wspieranie zespołów roboczych w przemyśle spożywczym w odniesieniu do bezpieczeństwa i jakości żywności, ze szczególnym uwzględnieniem mięsa i sektora hodowli zwierząt; uczestniczenie w redagowaniu i publikowaniu zespołów zajmujących się technologią żywności, naukami o zwierzętach, zwłaszcza w kwestiach jakości mięsa i jakości tusz; oraz w studiach podyplomowych w dziedzinie nauk o zwierzętach i technologii żywności.
Pig Improvement Company (PIC International Group PLC) (2003 - 2015 St Cugat, Hiszpania). Kierownik łańcucha wieprzowiny.
Komisja Europejska, Dyrekcja Generalna ds. Badań (2000 - 2003 Bruksela, Belgia). Sztab naukowy.
Institut de Reçerca I Tecnologies Agroalimentaries (IRTA) (1981 - 2000 Barcelona, Hiszpania). Naukowiec i kierownik działu.
Zaktualizowane CV 14-sie-2017
Jest to jeden z parametrów, który musi być ustalony między producentami a przemysłem mięsnym, ponieważ wpływa na bezpieczeństwo żywności, dobrostan zwierząt i jakość mięsa.
Witamy na 333
Nawiązuj kontakty, dziel z innymi i wchodź w interakcje z największą społecznością profesjonalistów w branży trzody chlewnej.
Świętujemy 151997 użytkowników na 333!
Zarejestruj sięJesteś już użytkownikiem?