Alfred Blanch
Novus International - Hiszpania AutorAlfred Blanch posiada tytuł DVM i doktorat z medycyny weterynaryjnej na Uniwersytecie Autonomicznym w Barcelonie (UAB). Od początku swojej kariery w latach 90. był technikiem i specjalistą ds. marketingu strategicznego w sektorze żywienia zwierząt. Oprócz badań przeprowadzonych podczas szkolenia naukowego na UAB, prowadził również badania na Uniwersytecie w Nottingham (Wielka Brytania) i na Uniwersytecie Hohenheim (Stuttgart, Niemcy).
Po pierwszym okresie w świecie nauki dołączył do siedziby międzynarodowej firmy Roche Vitamins (Bazylea, Szwajcaria), gdzie jego kariera ewoluowała w kierunku strategicznego obszaru w światowym sektorze dodatków paszowych. Następnie pełnił różne funkcje w Andersen S.A. (Barcelona, Hiszpania). W latach 2014-2023 pracował jako niezależny międzynarodowy konsultant dla firm produkujących dodatki paszowe, premiksy i surowce.
Obecnie jest globalnym liderem ds. drobiu w amerykańskiej międzynarodowej firmie Novus International Ltd (Chesterfield, Missouri).
Zaktualizowane CV 14-cze-2024