Żywienie loch: punkty krytyczne w okresie przejściowym (2/2)
Czynniki, o których należy pamiętać rozważając potrzeby żywieniowe loch w okresie przejściowym: kondycja ciała, liczba porodów, śmiertelność prosiąt, glikogen u prosiąt, siara, mleko.
Wiadomości, wydarzenia i raporty z najważniejszych zdarzeń w branży trzody chlewnej.
Kalendarz zawiera wszystkie wydarzenia dotyczące sektora produkcji świń. Informacje mogą być sortowane w celu ułatwienia wyszukiwania niezbędnych informacji
Cotygodniowy newsletter podsumowujący najnowsze informacje z 3trzy3.pl
Newsletter o trzodzie na Twoim mailu
Zdrowie świń: wiadomości i artykuły o PRRS, PCV2, bioasekuracji, itp., przewodnik po chorobach świń, atlas patologii, przypadki kliniczne…
Obrazowy i praktyczny przewodnik krok po kroku, jak przeprowadzić badanie sekcyjne świni.
Wszystkie informacje na temat afrykańskiego pomoru świń (ASF) na 3trzy3, a także linki zewnętrzne.
Opis najważniejszych chorób świń
Zdjęcia najważniejszych chorób świń
Narzędzie do diagnozowania chorób świń
Kalkulator do obliczania ilości leku do podawania w wodzie do picia.
Cotygodniowy newsletter podsumowujący najnowsze informacje z 3trzy3.pl
Ceny świń w poszczególnych krajach. Produkcja i handel wieprzowiną. Wiadomości dotyczące rynku świń i surowców.
Aktualne ceny świń. Tu możesz znaleźć ceny świń z ponad 20 krajów Europy, Ameryki i Azji.
Dane liczbowe i tendencje w zakresie liczebności trzody chlewnej, produkcji wieprzowiny, rynek wieprzowiny itp.
Globalne dane dotyczące produkcji i handlu dla najważniejszych surowców
Cotygodniowy newsletter podsumowujący najnowsze informacje z 3trzy3.pl
Artykuły dotyczące pasz i żywienia, opis surowców i dodatków do pasz dla trzody chlewnej. Ceny surowców.
Globalne dane dotyczące produkcji i handlu dla najważniejszych surowców
Użyj tego narzędzia do zdiagnozowania problemów z współczynnikiem konwersji paszy. Kliknij na schemat blokowy lub na przyciski w tekście, aby poruszać się po różnych częściach narzędzia.
Cotygodniowy newsletter podsumowujący najnowsze informacje z 3trzy3.pl
Artykuły dotyczące genetyki i rozrodu: doskonalenie genetyczne, genomika, sztuczna inseminacja, stosowanie hormonów.
Narzędzie do obliczania współczynnika remontu stada podstawowego.
Cotygodniowy newsletter podsumowujący najnowsze informacje z 3trzy3.pl
Zarządzanie fermą świń, planowanie pracy w każdym z etapów produkcji: zarządzanie na sektorze loch ciężarnych, porodowym, prosiąt odsadzonych i tuczników.
Narzędzie do obliczania współczynnika remontu stada podstawowego.
Cotygodniowy newsletter podsumowujący najnowsze informacje z 3trzy3.pl
Pomieszczenia i sprzęt do hodowli świń: zaprojektowanie pomieszczeń, kontrola środowiska, systemy karmienia itp.
Cotygodniowy newsletter podsumowujący najnowsze informacje z 3trzy3.pl
To co różni nas od innych profili o podobnym profilu to wysoka jakość i niezależność publikowanych materiałów. Poznaj naszych autorów.
Grudzień 1999 do chwili obecnej - SETNA NUTRICIÓN S.A. - ADM - Dyrektor działu trzody chlewnej.
Wrzesień 1994 do chwili obecnej - profesor nadzwyczajny - Wydział Medycyny i Chirurgii Zwierząt - Wydział Nauk Weterynaryjnych, Uniwersytet Complutense w Madrycie (Hiszpania)
Maj 1987 do listopada 1999 - Premix Ibérica - INVE GROUP (belgijska grupa młynów paszowych, premiksów i konsultantów technicznych) - Dyrektor techniczny w Hiszpanii i członek działu naukowo-badawczego w Belgii.
Listopad 1985 - kwiecień 1987 - Nutrición Ganadera Segoviana, firma zajmująca się produkcją pasz i trzody chlewnej w Segovii, Hiszpania. Dyrektor techniczny.
2021 - Tytuł magistra w dziedzinie nauki i filozofii w Szkole Rządu Uniwersytetu Complutense w Madrycie.
Czerwiec 2011 - Żywienie człowieka i dietetyka - Szkoła Studiów Zdrowotnych - Madryt
Luty 1985 do lutego 2011 - Certyfikacja kształcenia ustawicznego świń - American Association of Swine Veterinarians. MRCVS.
Wrzesień 1985 do września 2011 - Certyfikacja kształcenia ustawicznego w zakresie weterynarii świń - University of Minnesota-USA. MRCVS.
11 lutego 2004 - Certyfikat lekarza weterynarii świń - Hiszpańskie Ministerstwo Rolnictwa - CyL/185/AC.
1990 - Ukończenie studiów jako ekspert ds. świń przez Unię Europejską
Październik 1988 do czerwca 1989 - Master of Swine Pathology and Production - Utrech University (Holandia)
Październik 1987 do maja 1988 - Master of Swine Nutrition - Uniwersytet Minnesota (USA)
Wrzesień 1985 do czerwca 1987 - doktorat na Uniwersytecie Minnesota
Wrzesień 1980 do czerwca 1985 - doktor medycyny weterynaryjnej - Uniwersytet Complutense w Madrycie (Hiszpania)
Zaktualizowane CV 05-paź-2022
Czynniki, o których należy pamiętać rozważając potrzeby żywieniowe loch w okresie przejściowym: kondycja ciała, liczba porodów, śmiertelność prosiąt, glikogen u prosiąt, siara, mleko.
Aspekty, o których należy pamiętać przy rozważaniu potrzeb żywieniowych loch w okresie przejściowym to: wzrost płodu i towarzyszących mu tkanek, rozwój gruczołu mlekowego, utrzymanie temperatury oraz adaptacyjnych procesów fizjologicznych.
Które podejście jest lepsze? Sprawdzanie dziennego spożycie paszy czy dziennego pobrania składników odżywczych?
Przejście z paszy ciążowej na laktacyjną jest przedmiotem naszej troski, ale w praktyce zmiana ta często następuje gwałtownie.
Koronavirus COVID-19 ostatnio pojawił się na pierwszych stronach gazet. W tym artykule dokonujemy przeglądu różnych chorób wywoływanych przez tę rodzinę wirusów u świń, pamiętając, że do tej pory nie potwierdzono zakażenia koronawirusam świń u ludzi.
Autor przedstawia przegląd obecnej sytuacji grypy u świń, kończąc swoimi wątpliwościami i uwagami na temat skuteczności środków kontrolnych w gospodarstwie.
Głównym celem strategii żywieniowych jest zapewnienie korzystnego wpływu na florę jelit prosiąt odsadzonych, zmniejszając tym samym ryzyko kolibakteriozy.
Wzajemne oddziaływanie pomiędzy strategią żywienia a występowaniem / nasileniem objawów klinicznych związanych z E.coli po odsadzeniu.
Wezwano nas z powodu stwierdzenia przypadków nagłych padnięć w kilku tuczarniach jednego systemu produkcyjnego.
Witamy na 333
Nawiązuj kontakty, dziel z innymi i wchodź w interakcje z największą społecznością profesjonalistów w branży trzody chlewnej.
Świętujemy 153566 użytkowników na 333!
Zarejestruj sięJesteś już użytkownikiem?