Co powinienem zrobić, aby mój program kontroli PRRSV odniósł sukces?
Celem powinno być zawsze zatrzymanie krążenia wirusa wśród loch, tak aby uzyskać ujemne warchlaki.
Wiadomości, wydarzenia i raporty z najważniejszych zdarzeń w branży trzody chlewnej.
Kalendarz zawiera wszystkie wydarzenia dotyczące sektora produkcji świń. Informacje mogą być sortowane w celu ułatwienia wyszukiwania niezbędnych informacji
Zdrowie świń: wiadomości i artykuły o PRRS, PCV2, bioasekuracji, itp., przewodnik po chorobach świń, atlas patologii, przypadki kliniczne…
Wszystkie informacje na temat afrykańskiego pomoru świń (ASF) na 3trzy3, a także linki zewnętrzne.
Opis najważniejszych chorób świń
Zdjęcia najważniejszych chorób świń
Narzędzie do diagnozowania chorób świń
Kalkulator do obliczania ilości leku do podawania w wodzie do picia.
Ceny świń w poszczególnych krajach. Produkcja i handel wieprzowiną. Wiadomości dotyczące rynku świń i surowców.
Aktualne ceny świń. Tu możesz znaleźć ceny świń z ponad 20 krajów Europy, Ameryki i Azji.
Dane liczbowe i tendencje w zakresie liczebności trzody chlewnej, produkcji wieprzowiny, rynek wieprzowiny itp.
Globalne dane dotyczące produkcji i handlu dla najważniejszych surowców
Artykuły dotyczące pasz i żywienia, opis surowców i dodatków do pasz dla trzody chlewnej. Ceny surowców.
Globalne dane dotyczące produkcji i handlu dla najważniejszych surowców
Użyj tego narzędzia do zdiagnozowania problemów z współczynnikiem konwersji paszy. Kliknij na schemat blokowy lub na przyciski w tekście, aby poruszać się po różnych częściach narzędzia.
Artykuły dotyczące genetyki i rozrodu: doskonalenie genetyczne, genomika, sztuczna inseminacja, stosowanie hormonów.
Narzędzie do obliczania współczynnika remontu stada podstawowego.
Zarządzanie fermą świń, planowanie pracy w każdym z etapów produkcji: zarządzanie na sektorze loch ciężarnych, porodowym, prosiąt odsadzonych i tuczników.
Narzędzie do obliczania współczynnika remontu stada podstawowego.
Pomieszczenia i sprzęt do hodowli świń: zaprojektowanie pomieszczeń, kontrola środowiska, systemy karmienia itp.
To co różni nas od innych profili o podobnym profilu to wysoka jakość i niezależność publikowanych materiałów. Poznaj naszych autorów.
Cinta Prieto uzyskała tytuł lekarza medycyny weterynaryjnej na Uniwersytecie Complutense w Madrycie (UCM) w 1992 r. oraz doktorat z medycyny weterynaryjnej na tym samym uniwersytecie w 1997 r.
Przez lata miała różne ścieżki zawodowe. Po uzyskaniu stopnia doktora pracowała jako weterynarz ii jako kierownik produkcji w kilku firmach zajmujących się produkcją trzody chlewnej, a także jako członek serwisu technicznego w dużej firmie farmaceutycznej. W końcu wróciła na uniwersytet Complutense w Madrycie, gdzie jest obecnie profesorem na Wydziale Zdrowia Zwierząt.
Podczas swoich lat na uniwersytecie jej główna praca zawodowa koncentrowała się na badaniach w dziedzinie zdrowia zwierząt, a w szczególności na wirusach zespołu rozrodczo - oddechowego świń, nad którymi rozpoczęła pracę w trakcie pracy doktorskiej, wkrótce po pojawieniu się choroby. Z czasem przeprowadziła badania nad patogenezą choroby u dorosłych zwierząt oraz badania bezpieczeństwa i skuteczności szczepionek zarówno komercyjnych, jak i eksperymentalnych przeciwko tej chorobie. W ostatnich latach skoncentrowała swoją pracę na badaniu zmienności wirusa i jego wpływu na zjadliwość, immunogenność i ochronę krzyżową między szczepami, a ostatecznym celem było przyczynienie się do opracowania bezpieczniejszych i skuteczniejszych szczepionek przeciwko chorobie przy użyciu narzędzi molekularnych .
Na poziomie uniwersyteckim jej praca obejmuje również udział w nauczaniu studiów licencjackich i magisterskich. Obecnie uczy chorób zakaźnych i medycyny zapobiegawczej, zdrowia publicznego, chorób odzwierzęcych na wydziale medycyny weterynaryjnej, a także na kilku kierunkach magisterskich, w których zajmuje się aspektami związanymi z wirusologią oraz produkcją i zdrowiem świń.
Od 2008 r. posiada certyfikat European College of Porcine Health Management.
Zaktualizowane CV 09-mar-2020
Celem powinno być zawsze zatrzymanie krążenia wirusa wśród loch, tak aby uzyskać ujemne warchlaki.
Myśląc o monitorowaniu, należy mieć na uwadze cele, fazę produkcji oraz rodzaj badanych zwierząt.
Stabilizacje utrudnia długa zdolność przetrwania w środowisku, długi okres infekcji, ograniczona ochrona krzyżowa, szczepy o różnej patogeniczności i boczne rozprzestrzenianie się choroby.
Witamy na 333
Nawiązuj kontakty, dziel z innymi i wchodź w interakcje z największą społecznością profesjonalistów w branży trzody chlewnej.
Świętujemy 152122 użytkowników na 333!
Zarejestruj sięJesteś już użytkownikiem?