Kształtowanie się sposobu myślenia o produkcji trzody chlewnej
Zaczęło się od produkcji świń, potem wieprzowiny, następnie żywności i produktów o określonych cechach... Czy jest jakiś inny sposób dla producentów?
Zaczęło się od produkcji świń, potem wieprzowiny, następnie żywności i produktów o określonych cechach... Czy jest jakiś inny sposób dla producentów?
Kontynuujemy dyskusję na temat subpopulacji w obrębie gospodarstwa. Omawiamy, jak zoptymalizować grupę loch, aby poprawić produktywność.
Kluczowym problemem jest to, że znaczna część redukcji zysków (utracona szansa) jest spowodowana przez podzbiór (często stosunkowo niewielki) całej populacji chlewni.
Od czego można zacząć, aby uzyskać nowe i wartościowe informacje na temat rentowności gospodarstwa (lub jej braku), których teraz nie monitorujemy? Z pewnością jednym z najważniejszych jest wizualizacja danych w nowy sposób.
Jest to globalna wersja zarządzania zasobami na poziomie firmy, gdzie różne ilości zasobów dla różnych towarów są przechowywane w magazynach, ponieważ uważa się, że względny koszt takiego działania jest mniejszy niż koszt braków.
Kiedy realne dochody spadają, ludzie będą kupować mniej wieprzowiny niezależnie od ceny, co oznacza, że jeśli ceny wrócą do poprzedniego poziomu, i tak będzie kupowane mniej wieprzowiny. Nazywa się to niszczeniem popytu.
Czeka nas przedłużający się okres inflacji i wzrostu płac, więc jest to doskonały moment na rozpoczęcie szybkiej i poważnej reorganizacji sposobu transportu towarów. Już się to zaczęło.
Analityk DiPietre analizuje obecną sytuację w produkcji trzody chlewnej i daje nam kilka wskazówek, jak przetrwać rok 2022.
Producenci trzody chlewnej wkraczają w sezon ograniczania kosztów, ale czasem powoduje to większe straty, bo każdy wydatek wiąże się z późniejszym zyskiem. Chcesz wiedzieć, które koszty ciąć?
W jaki sposób polityka ukierunkowana na środowisko i dobrostan zwierząt ukształtuje nasz przemysł trzodowy? Oto przegląd potencjalnie ograniczających czynników.
Teraz najważniejsza jest elastyczność. Jak zmieni się produkcja wieprzowiny w najbliższych latach?
Nasilenie krzywej eutanazji świń będzie zależeć od tego, jak skutecznie producenci spowalniają wzrost świń, a także od tego, jak skutecznie ubojnie i przetwórnie wrócą do pełnej wydajności pracy.
Wyzwania stojące przed globalnym łańcuchem wieprzowiny po pojawieniu się wielogłowej hydry, jaką jest pandemia afrykańskiego pomoru u świń i choroby COVID-19 u ludzi zapierają dech w piersiach.
Przypadkowe wstrząsy, takie jak pandemia COVID-19, poważnie zakłócają łańcuchy dostaw.
Najpierw ASF, teraz koronawirus, dwa efekty czarnego łabędzia, wstrząsnęły światową gospodarką i zaniepokoiły światowy przemysł mięsny. Jak zmierzyć się z kolejnym?
W USA, nawet przy rekordowej sprzedaży w Chinach, produkcja przytłacza rynek, co jest odwrotną sytuacją niż ta w Hiszpanii.
Witamy na 333
Nawiązuj kontakty, dziel z innymi i wchodź w interakcje z największą społecznością profesjonalistów w branży trzody chlewnej.
Świętujemy 153719 użytkowników na 333!
Zarejestruj sięJesteś już użytkownikiem?