Amerykańska produkcja wieprzowiny przytłacza własny rynek
W USA, nawet przy rekordowej sprzedaży w Chinach, produkcja przytłacza rynek, co jest odwrotną sytuacją niż ta w Hiszpanii.
Wiadomości, wydarzenia i raporty z najważniejszych zdarzeń w branży trzody chlewnej.
Kalendarz zawiera wszystkie wydarzenia dotyczące sektora produkcji świń. Informacje mogą być sortowane w celu ułatwienia wyszukiwania niezbędnych informacji
Cotygodniowy newsletter podsumowujący najnowsze informacje z 3trzy3.pl
Newsletter o trzodzie na Twoim mailu
Zdrowie świń: wiadomości i artykuły o PRRS, PCV2, bioasekuracji, itp., przewodnik po chorobach świń, atlas patologii, przypadki kliniczne…
Obrazowy i praktyczny przewodnik krok po kroku, jak przeprowadzić badanie sekcyjne świni.
Wszystkie informacje na temat afrykańskiego pomoru świń (ASF) na 3trzy3, a także linki zewnętrzne.
Opis najważniejszych chorób świń
Zdjęcia najważniejszych chorób świń
Narzędzie do diagnozowania chorób świń
Kalkulator do obliczania ilości leku do podawania w wodzie do picia.
Cotygodniowy newsletter podsumowujący najnowsze informacje z 3trzy3.pl
Ceny świń w poszczególnych krajach. Produkcja i handel wieprzowiną. Wiadomości dotyczące rynku świń i surowców.
Aktualne ceny świń. Tu możesz znaleźć ceny świń z ponad 20 krajów Europy, Ameryki i Azji.
Dane liczbowe i tendencje w zakresie liczebności trzody chlewnej, produkcji wieprzowiny, rynek wieprzowiny itp.
Globalne dane dotyczące produkcji i handlu dla najważniejszych surowców
Cotygodniowy newsletter podsumowujący najnowsze informacje z 3trzy3.pl
Artykuły dotyczące pasz i żywienia, opis surowców i dodatków do pasz dla trzody chlewnej. Ceny surowców.
Globalne dane dotyczące produkcji i handlu dla najważniejszych surowców
Użyj tego narzędzia do zdiagnozowania problemów z współczynnikiem konwersji paszy. Kliknij na schemat blokowy lub na przyciski w tekście, aby poruszać się po różnych częściach narzędzia.
Comiesięczny newsletter z najnowszymi postępami w żywieniu świń
Artykuły dotyczące genetyki i rozrodu: doskonalenie genetyczne, genomika, sztuczna inseminacja, stosowanie hormonów.
Narzędzie do obliczania współczynnika remontu stada podstawowego.
Cotygodniowy newsletter podsumowujący najnowsze informacje z 3trzy3.pl
Zarządzanie fermą świń, planowanie pracy w każdym z etapów produkcji: zarządzanie na sektorze loch ciężarnych, porodowym, prosiąt odsadzonych i tuczników.
Narzędzie do obliczania współczynnika remontu stada podstawowego.
Cotygodniowy newsletter podsumowujący najnowsze informacje z 3trzy3.pl
Pomieszczenia i sprzęt do hodowli świń: zaprojektowanie pomieszczeń, kontrola środowiska, systemy karmienia itp.
Cotygodniowy newsletter podsumowujący najnowsze informacje z 3trzy3.pl
To co różni nas od innych profili o podobnym profilu to wysoka jakość i niezależność publikowanych materiałów. Poznaj naszych autorów.
Dennis DiPietre otrzymał stopnie BSA i MS z University of Arkansas oraz ukończył doktorat. z Research Excellence z Iowa State University w 1986 roku. W tym okresie był współpracownikiem naukowym Columbia Center for Futures na Columbia University w Nowym Jorku. Dr DiPietre uczestniczył w kształceniu ustawicznym w USDA w zakresie etyki w rolnictwie oraz w Harvard University (Senior Program of Negotiation) i University of Chicago (Modelowanie optymalizacyjne w obecności ryzyka).
Od 1991 r. do 1999 r. Był profesorem nadzwyczajnym i kierownikiem Commercial Agriculture Swine-Focus Team na Uniwersytecie w Missouri-Columbia. Począwszy od 1999 roku spędził dwa lata pracując w obszarze e-commerce dla rolnictwa jako Dyrektor Grupy ds. Zastosowań Spożywczych w E-Markets, Inc. oraz jako zastępca dyrektora Centrum Systemów Informatycznych i Zmiany Strukturalnych na University of Minnesota .
Od połowy lat 80. konsultant do spraw rolnictwa i przemysłu spożywczego. Dr DiPietre obecnie konsultuje w pełnym wymiarze godzin, zarówno w kraju, jak i za granicą, z wiodącymi producentami, firmami pakującymi i farmaceutycznymi, a także stowarzyszeniami branżowymi. Jego praktyka koncentruje się na innowacjach, precyzji produkcji i marketingu, ograniczaniu kosztów, modelowaniu optymalizacji i negocjacjach.
Jest częstym prelegentem wśród producentów wieprzowiny, lekarzy weterynarii świń, przemysłu i stowarzyszeń rolniczych oraz kierownictwa branży. Jest także współautorem popularnego podręcznika uniwersyteckiego w zakresie zarządzania gospodarstwem i tworzył rozdziały do trzech innych książek, a także licznych recenzowanych artykułów w czasopismach. Opublikowany artykuł, którego współautorem jest dr DiPietre, został wybrany do włączenia do rdzennej literatury historycznej rolnictwa na Cornell University, wybranego kompendium najważniejszych wkładów do nauk rolniczych i literatury w ciągu ostatnich 200 lat.
Dr DiPietre jest laureatem nagrody Missouri Governor's Award za jakość i produktywność, a jednocześnie na otrzymywał liczne nagrody w zakresie nauczania, doradztwa i badań. Jest on Leman Fellow of American Association of Swine Veterinarians (AASV).
Zaktualizowane CV 23-wrz-2013
W USA, nawet przy rekordowej sprzedaży w Chinach, produkcja przytłacza rynek, co jest odwrotną sytuacją niż ta w Hiszpanii.
Bardzo wysokie, spowodowane ASF, zapotrzebowanie na wieprzowinę ze strony Chin, może przyćmić zwiększony popyt na produkty mięsne pochodzenia roślinnego w porównaniu do popytu na tradycyjne produkty mięsne.
Czy proces odbudowy pogłowia świń w Chinach będzie szybki, czy powolny?
W jakim stopniu globalny sektor mięsny jest gotowy na wyrównanie do 25% obecnej produkcji produktami roślinnymi w ciągu najbliższych pięciu lat?
Powodzie, afrykański pomór świń, wojna taryfowa, fale upałów i kilka innych problemów ... Jak wpłynie to na jednorazową paloozę zysku, na którą liczyło tak wielu w przemyśle wieprzowym?
Jakie wnioski można wyciągnąć z obecnej sytuacji w Chinach, aby stawić czoła przyszłym zagrożeniom związanym z produkcją wieprzowiny poza kwestiami zdrowotnymi?
"Gdy chcesz sprawdzić głębokość wody, nigdy nie zanurzaj obydwu nóg"
Obecna sytuacja w Chinach ma wiele podobieństw do dawnej fazy likwidacji w cyklu produkcji wieprzowiny.
Podaż wieprzowiny, jej spożycie i siła nabywcza w Chinach, wojna handlowa USA z Chinami i globalizm to tylko niektóre z piłek w grze, a wiele innych może wkrótce dołączyć.
Dla producenta dostosowanie się do segmentu pakowania/ przetwórstwa, które wykazują cechy długofalowego, skutecznego i odpornego gracza z dostępem do globalnego rynku ma kluczowe znaczenie dla sukcesu, niezależnie od tego, jak wydajny stał się producent.
Posiadanie dobrze prosperującej farmy nie jest warunkiem wystarczającym do odniesienia sukcesu w przyszłości.
Ogromne zapasy, rosnąca produkcja i wydajny, skoordynowany globalny łańcuch paliwowy obniżają koszt mączki sojowej, taniej paszy i są przyczyną wysokich zysków.
Jak poważna jest możliwość, że produkcja kukurydzy w USA może ulec znacznemu zmniejszeniu w nadchodzącym roku?
Witamy na 333
Nawiązuj kontakty, dziel z innymi i wchodź w interakcje z największą społecznością profesjonalistów w branży trzody chlewnej.
Świętujemy 155896 użytkowników na 333!
Zarejestruj sięJesteś już użytkownikiem?