Zastosowanie wyników analizy ognisk choroby w celu poprawy bioasekuracji
Analiza przypadku identyfikacji i przeciwdziałania zagrożeniom bioasekuracyjnym związanym z wejściem na fermę loch.
Wiadomości, wydarzenia i raporty z najważniejszych zdarzeń w branży trzody chlewnej.
Kalendarz zawiera wszystkie wydarzenia dotyczące sektora produkcji świń. Informacje mogą być sortowane w celu ułatwienia wyszukiwania niezbędnych informacji
Zdrowie świń: wiadomości i artykuły o PRRS, PCV2, bioasekuracji, itp., przewodnik po chorobach świń, atlas patologii, przypadki kliniczne…
Wszystkie informacje na temat afrykańskiego pomoru świń (ASF) na 3trzy3, a także linki zewnętrzne.
Opis najważniejszych chorób świń
Zdjęcia najważniejszych chorób świń
Narzędzie do diagnozowania chorób świń
Kalkulator do obliczania ilości leku do podawania w wodzie do picia.
Ceny świń w poszczególnych krajach. Produkcja i handel wieprzowiną. Wiadomości dotyczące rynku świń i surowców.
Aktualne ceny świń. Tu możesz znaleźć ceny świń z ponad 20 krajów Europy, Ameryki i Azji.
Dane liczbowe i tendencje w zakresie liczebności trzody chlewnej, produkcji wieprzowiny, rynek wieprzowiny itp.
Globalne dane dotyczące produkcji i handlu dla najważniejszych surowców
Artykuły dotyczące pasz i żywienia, opis surowców i dodatków do pasz dla trzody chlewnej. Ceny surowców.
Globalne dane dotyczące produkcji i handlu dla najważniejszych surowców
Użyj tego narzędzia do zdiagnozowania problemów z współczynnikiem konwersji paszy. Kliknij na schemat blokowy lub na przyciski w tekście, aby poruszać się po różnych częściach narzędzia.
Artykuły dotyczące genetyki i rozrodu: doskonalenie genetyczne, genomika, sztuczna inseminacja, stosowanie hormonów.
Narzędzie do obliczania współczynnika remontu stada podstawowego.
Zarządzanie fermą świń, planowanie pracy w każdym z etapów produkcji: zarządzanie na sektorze loch ciężarnych, porodowym, prosiąt odsadzonych i tuczników.
Narzędzie do obliczania współczynnika remontu stada podstawowego.
Pomieszczenia i sprzęt do hodowli świń: zaprojektowanie pomieszczeń, kontrola środowiska, systemy karmienia itp.
To co różni nas od innych profili o podobnym profilu to wysoka jakość i niezależność publikowanych materiałów. Poznaj naszych autorów.
Dr Derald Holtkamp jest profesorem na Wydziale Diagnostyki Weterynaryjnej i Medycyny Zwierząt Produkcyjnych (VDPAM) w College of Veterinary Medicine na Iowa State University (Ames, Iowa, USA). Uzyskał tytuł DVM, MS w dziedzinie ekonomii rolnictwa i B.S. w biznesie rolniczym z dodatkiem statystyki na Iowa State University. Przed dołączeniem do Iowa State był prywatnym konsultantem weterynaryjnym. Pracował również jako lekarz weterynarii ds. usług technicznych w ADViSYS Inc., wiceprezes ds. zastosowań dla trzody chlewnej w MetaFarms Inc., dyrektor ds. rozwoju produkcji mięsa wieprzowego w E-Markets Inc. oraz lekarz weterynarii w Smithfield Foods w Warsaw, North Carolina. Badania dr Holtkampa koncentrują się na zarządzaniu chorobami zakaźnymi świń, bezpieczeństwie biologicznym, ocenie ryzyka chorób oraz ekonomii zdrowia i chorób zwierząt. Jest autorem ponad 50 recenzowanych publikacji, częstym prelegentem w USA i na arenie międzynarodowej z ponad 250 zaproszonymi prezentacjami, a także mentorem ponad 275 studentów i absolwentów.
Zaktualizowane CV 09-paź-2023
Analiza przypadku identyfikacji i przeciwdziałania zagrożeniom bioasekuracyjnym związanym z wejściem na fermę loch.
Przyjrzyjmy się niektórym powszechnym mitom dotyczącym bioasekuracji oraz temu, w jaki sposób standaryzowane postępowania dotyczące ognisk choroby mogą pomóc w poprawie wyników w zakresie bioasekuracji.
Szacowane straty związane z samą M.hyopneumoniae tylko i M. hyopneumoniae w połączeniu z PRRSV były jednymi z czterech wyzwań zdrowotnych z najwyższą średnią szacowanej straty dla wszystkich świń w badanej populacji.
To co w największym stopniu przyczynia się do wzrostu opłacalności produkcji trzody chlewnej to nie minimalizacja kosztów a przede wszystkim maksymalizacja dochodu.
Całkowite koszty amerykańskich producentów trzody chlewnej szacuje się na 664 mln dolarów rocznie a straty w coraz większym stopniu dotyczą stada loch.
Witamy na 333
Nawiązuj kontakty, dziel z innymi i wchodź w interakcje z największą społecznością profesjonalistów w branży trzody chlewnej.
Świętujemy 151744 użytkowników na 333!
Zarejestruj sięJesteś już użytkownikiem?