Emilio Magallón Botaya
Specjalista ds. ekonomii i produkcji trzody chlewnej - Hiszpania AutorEmilio Magallón Botaya jest absolwentem Uniwersytetu w Saragossie, gdzie uzyskał dyplom z medycyny weterynaryjnej oraz specjalizował się w produkcji zwierzęcej i ekonomii rolnictwa.
Po rozpoczęciu kariery zawodowej jako wiejski lekarz weterynarii przez ponad 40 lat pracował w branży trzody chlewnej w Grupie Nutreco.
Od ponad 15 lat jest profesorem nadzwyczajnym produkcji świń w College of Veterinary Medicine na Uniwersytecie w Saragossie i jest profesorem analizy ekonomicznej na wydziale produkcji zwierzęcej i zdrowia na uniwersytetach w Saragossie, Lleida i Complutense University Madrytu.
Brał udział w kilku projektach badawczych związanych z przemysłem trzody chlewnej, dotyczących doskonalenia genetyki świń iberyjskich.
Opublikował kilka książek i wiele artykułów na temat hiszpańskiego przemysłu trzody chlewnej i brał udział w licznych konferencjach i okrągłych stołach w całej Hiszpanii.
Obecnie doradza wielu firmom z branży w zakresie planowania strategicznego i ekonomii.
Zaktualizowane CV 31-mar-2021