Zwiększony współczynnik konwersji paszy i śmiertelność, ale przy stabilnym przyroście.
Co może spowodować wzrost współczynnika konwersji paszy i śmiertelności bez wpływu na średni dzienny przyrost?
Co może spowodować wzrost współczynnika konwersji paszy i śmiertelności bez wpływu na średni dzienny przyrost?
Co może spowodować wzrost współczynnika wykorzystania paszy u świń i pogorszenie średnich dziennych przyrostów bez zmiany śmiertelności?
Co może spowodować wzrost współczynnika wykorzystania paszy u świń bez zmiany śmiertelności lub średnich dziennych przyrostów?
Jakie czynniki środowiskowe mogą wpływać na współczynnik konwersji paszy? Enric Marco mówi o wpływie temperatury i wilgotności.... mogą one sprawić, że stracimy pieniądze.
Jakie czynniki zarządzania mogą wpływać na współczynnik konwersji paszy? Enric Marco omawia, w jaki sposób "całe puste- całe pełne", zagęszczenie, przestrzeń koryta oraz wypełnianie i opróżnianie chlewni mogą wpłynąć na stratę naszych pieniędzy.
Jakie czynniki żywieniowe mogą wpływać na współczynnik konwersji paszy u świń? Enric Marco mówi o tym, jak wartości energetyczne i białkowe paszy, wielkość cząstek oraz mykotoksyny mogą sprawić, że stracimy pieniądze.
Pasza stanowi około 60% kosztów w produkcji trzody chlewnej. Dlatego bardzo ważne jest uzyskanie dobrego współczynnika konwersji paszy.
Aby określić przyczyny wzrostu współczynnika wykorzystania paszy u świń, musimy zacząć od pytania, czy wzrosła również śmiertelność.
Czy szybsza diagnoza wpłynie znacząco na walkę z afrykańskim pomorem świń?
Nie wszystkie postępy osiąga się dzięki „inteligentnej hodowli”. Oto proste rozwiązanie, które może znacznie poprawić bezpieczeństwo biologiczne między partiami prosiąt odsadzonych, zapobiegając cyrkulacji zakażeń.
Ta szczepionka wygląda obiecująco, ale ... czy zobaczymy ją w Europie?
Bezpieczeństwo biologiczne gospodarstw ma kluczowe znaczenie dla zapobiegania przedostawaniu się nowych infekcji i chorób świń, ale choroby ludzi mogą być również katastrofalne w skutkach.
Które testy należy wykonać z uwzględnieniem ich ograniczeń i jakie praktyki zarządzania należy zastosować w celu zwiększenia bezpieczeństwa?
Czy w świecie, w którym składniki pasz są sprzedawane globalnie, znamy minimalną dawkę zakaźną do przeniesienia wirusa ASF w paszy? A w wodzie?
Witamy na 333
Nawiązuj kontakty, dziel z innymi i wchodź w interakcje z największą społecznością profesjonalistów w branży trzody chlewnej.
Świętujemy 153588 użytkowników na 333!
Zarejestruj sięJesteś już użytkownikiem?