Wpływ przetwarzania paszy i jej składu na wartość odżywczą
Granulowanie i wytłaczanie może potencjalnie zwiększyć strawność energii i składników odżywczych w diecie świń, a na ich działanie wpływa skład paszy.
Wiadomości, wydarzenia i raporty z najważniejszych zdarzeń w branży trzody chlewnej.
Kalendarz zawiera wszystkie wydarzenia dotyczące sektora produkcji świń. Informacje mogą być sortowane w celu ułatwienia wyszukiwania niezbędnych informacji
Cotygodniowy newsletter podsumowujący najnowsze informacje z 3trzy3.pl
Newsletter o trzodzie na Twoim mailu
Zdrowie świń: wiadomości i artykuły o PRRS, PCV2, bioasekuracji, itp., przewodnik po chorobach świń, atlas patologii, przypadki kliniczne…
Obrazowy i praktyczny przewodnik krok po kroku, jak przeprowadzić badanie sekcyjne świni.
Wszystkie informacje na temat afrykańskiego pomoru świń (ASF) na 3trzy3, a także linki zewnętrzne.
Opis najważniejszych chorób świń
Zdjęcia najważniejszych chorób świń
Narzędzie do diagnozowania chorób świń
Kalkulator do obliczania ilości leku do podawania w wodzie do picia.
Cotygodniowy newsletter podsumowujący najnowsze informacje z 3trzy3.pl
Ceny świń w poszczególnych krajach. Produkcja i handel wieprzowiną. Wiadomości dotyczące rynku świń i surowców.
Aktualne ceny świń. Tu możesz znaleźć ceny świń z ponad 20 krajów Europy, Ameryki i Azji.
Dane liczbowe i tendencje w zakresie liczebności trzody chlewnej, produkcji wieprzowiny, rynek wieprzowiny itp.
Globalne dane dotyczące produkcji i handlu dla najważniejszych surowców
Cotygodniowy newsletter podsumowujący najnowsze informacje z 3trzy3.pl
Artykuły dotyczące pasz i żywienia, opis surowców i dodatków do pasz dla trzody chlewnej. Ceny surowców.
Globalne dane dotyczące produkcji i handlu dla najważniejszych surowców
Użyj tego narzędzia do zdiagnozowania problemów z współczynnikiem konwersji paszy. Kliknij na schemat blokowy lub na przyciski w tekście, aby poruszać się po różnych częściach narzędzia.
Cotygodniowy newsletter podsumowujący najnowsze informacje z 3trzy3.pl
Artykuły dotyczące genetyki i rozrodu: doskonalenie genetyczne, genomika, sztuczna inseminacja, stosowanie hormonów.
Narzędzie do obliczania współczynnika remontu stada podstawowego.
Cotygodniowy newsletter podsumowujący najnowsze informacje z 3trzy3.pl
Zarządzanie fermą świń, planowanie pracy w każdym z etapów produkcji: zarządzanie na sektorze loch ciężarnych, porodowym, prosiąt odsadzonych i tuczników.
Narzędzie do obliczania współczynnika remontu stada podstawowego.
Cotygodniowy newsletter podsumowujący najnowsze informacje z 3trzy3.pl
Pomieszczenia i sprzęt do hodowli świń: zaprojektowanie pomieszczeń, kontrola środowiska, systemy karmienia itp.
Cotygodniowy newsletter podsumowujący najnowsze informacje z 3trzy3.pl
To co różni nas od innych profili o podobnym profilu to wysoka jakość i niezależność publikowanych materiałów. Poznaj naszych autorów.
Mar 2014-obecnie Gatines Leader Swine, Delacon Biotechnik, Austria
2011-2014 Kierownik ds. Żywienia Zwierząt, Bühler AG, Szwajcaria
2009-2011 Senior Researcher & Consultant, Schothorst Feed Research, Holandia
2002-2009 Animal Nutritionist & Technical Director Feed Mills, Esporc SA, Hiszpania
1991-2002 Wykładowca i pracownik naukowy, Universitat de Vic, Escola Politecnica Superior, Hiszpania
W 1992 r. Ester Vinyeta rozpoczęła karierę zawodową jako wykładowca i pracownik naukowy zajmujący się produkcją roślinną i naukami o żywności na Politechnice w Universitat de Vic (Barcelona, Hiszpania). Podczas tej fazy ściśle współpracowała z sektorem trzody chlewnej, aby, między innymi, zmniejszyć ładunek azotu z odchodów trzody chlewnej. Stamtąd w 2002 r. przeniosła się do sektora przemysłowego i dołączyła do Esporc S.A. (Hiszpania) i Grup Baucells S.A., jako odpowiedzialna za żywienie i dyrektor techniczny w zakładach produkujących paszę. W tym okresie koordynowała projekty badawcze we współpracy z uniwersytetami i instytutami badawczymi (UB, UAB, IRTA) w zakresie technologii pasz, produkcji zwierzęcej i jakości mięsa. Później, w 2009 r., przeniosła się do Holandii i dołączyła do Schothorst Feed Research jako starszy badacz i konsultant skupiając się na świniach, a także współpracując z zespołem drobiowym. Przeprowadziła badania dotyczące zapotrzebowania żywieniowego prosiąt i trzody chlewnej, oceny paszy, produkcji i jakości mięsa, technologii pasz i skuteczności dodatków. Konsultowała się również z firmami paszowymi głównie w Europie i Azji. W 2011 roku dołączyła do Bühler AG jako kierownik ds. Żywienia zwierząt, pracowała nad projektami innowacyjnymi skupionymi na wpływie przetwarzania pasz, wydajności zwierząt i zdrowie. Prowadziła również szkolenia oferowane przez Swiss Feed Technology Institute (SFT). Od 1 marca 2014 r. dołączyła do Delacon Biotechnik GmbH.
Zaktualizowane CV 06-lut-2017
Granulowanie i wytłaczanie może potencjalnie zwiększyć strawność energii i składników odżywczych w diecie świń, a na ich działanie wpływa skład paszy.
Witamy na 333
Nawiązuj kontakty, dziel z innymi i wchodź w interakcje z największą społecznością profesjonalistów w branży trzody chlewnej.
Świętujemy 153743 użytkowników na 333!
Zarejestruj sięJesteś już użytkownikiem?