Eugeni Roura

University of Queensland, Brisbane - Australia Autor

Urodzony w Cassà de la Selva (Girona, Hiszpania) w 1965, Eugeni kształcił się w Veterinary School of the Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), WAvian Sciences Department of the University of California (Davis), a ostatnio Wharton University of Pennsylvania. Jego kariera zawodowa była związana z przemysłem paszowym w zakresie usług technicznych i zarządzania badaniami i rozwojem w zakresie pasz i dodatków do żywności, w tym współpracy badawczej z wieloma wiodącymi korporacjami pasz/premiksów, uniwersytetami i instytucjami badawczymi na całym świecie. Obecnie jest starszym pracownikiem naukowym Centrum Nauk o Żywieniu i Żywności (CNAFS) na Uniwersytecie Queensland (Australia). Jego program badawczy obejmuje badania nad biologią zapachu i smaku wśród gatunków ssaków (głównie świń i ludzi) oraz ptaków (kur), ze szczególnym uwzględnieniem zrozumienia roli mechanizmów receptorów smaku w tkankach smakowych i niesmakowych (m.in. układ enteroendokrynny).

Kariera akademicka

2010-obecnie. SENIOR RESEARCH w CNAFS, The University of Queensland.
2009. STRATEGICZNE ZARZĄDZANIE B+R z Wharton Univ. Wydziału Edukacji Wykonawczej w Pensylwanii.
1993/1994. Stypendysta PODOKTORSKI z Avian Sci. Dept., Univ. of California, Davis (UCD).
1992. PhD z nauk o zwierzętach w Veterinary School, Univ. Autònoma de Barcelona (UAB).
1990. MASTER of SCI. w ŻYWIENIU Avian Sci. Dept., UCD
1988. MEDYCYNA WETERYNARYJNA (1988) na Veterinary School, UAB.

Kariera w branży

1998-2010. Zastępca Dyrektora / Kierownik R+D (Lucta SA, R+D / Pion Dodatków Paszowych).
1997 / 1998. Kierownik serwisu technicznego (Kemin Europa)
1994 / 1997. Kierownik produktu (Laboratorios Dr. Esteve SA)

Profesjonalne członkowstwo

American Chemosensing Society; American Nutrition Society; American Society for Animal Science; Australasian Association of Chemosensory Sciences; Associació becaris de La Caixa; Associació Veterinaris de Porcí de Catalunya; European Chemosensing Research Organization; Poultry Science Association; Red Olfativa Espanyola

Publikacje i konferencje

Ponad 100 pełnych publikacji papierowych, w tym artykuły recenzowane i techniczne, rozdziały w książkach, recenzje jednej redagowanej książki i jednego patentu. Gościnny prelegent na ponad 20 międzynarodowych spotkaniach technicznych i naukowych.

Zaktualizowane CV 21-cze-2011

TwitterLinkedinTelegramTelegram
polubieniakomentarze
udostępnij
Moje ulubione

Witamy na 333

Nawiązuj kontakty, dziel z innymi i wchodź w interakcje z największą społecznością profesjonalistów w branży trzody chlewnej.

Świętujemy 153624 użytkowników na 333!

Zarejestruj sięJesteś już użytkownikiem?
Polecane konta
3trzy3

3trzy3

Firma - Polska