Pasza przejściowa dla prosiąt odsadzonych
Podobieństwo składu diety przed i po odsadzeniu może mieć większe znaczenie dla wyników po odsadzeniu niż wielkość spożycia przed odsadzeniem.
Wiadomości, wydarzenia i raporty z najważniejszych zdarzeń w branży trzody chlewnej.
Kalendarz zawiera wszystkie wydarzenia dotyczące sektora produkcji świń. Informacje mogą być sortowane w celu ułatwienia wyszukiwania niezbędnych informacji
Cotygodniowy newsletter podsumowujący najnowsze informacje z 3trzy3.pl
Newsletter o trzodzie na Twoim mailu
Zdrowie świń: wiadomości i artykuły o PRRS, PCV2, bioasekuracji, itp., przewodnik po chorobach świń, atlas patologii, przypadki kliniczne…
Obrazowy i praktyczny przewodnik krok po kroku, jak przeprowadzić badanie sekcyjne świni.
Wszystkie informacje na temat afrykańskiego pomoru świń (ASF) na 3trzy3, a także linki zewnętrzne.
Opis najważniejszych chorób świń
Zdjęcia najważniejszych chorób świń
Narzędzie do diagnozowania chorób świń
Kalkulator do obliczania ilości leku do podawania w wodzie do picia.
Cotygodniowy newsletter podsumowujący najnowsze informacje z 3trzy3.pl
Ceny świń w poszczególnych krajach. Produkcja i handel wieprzowiną. Wiadomości dotyczące rynku świń i surowców.
Aktualne ceny świń. Tu możesz znaleźć ceny świń z ponad 20 krajów Europy, Ameryki i Azji.
Dane liczbowe i tendencje w zakresie liczebności trzody chlewnej, produkcji wieprzowiny, rynek wieprzowiny itp.
Globalne dane dotyczące produkcji i handlu dla najważniejszych surowców
Cotygodniowy newsletter podsumowujący najnowsze informacje z 3trzy3.pl
Artykuły dotyczące pasz i żywienia, opis surowców i dodatków do pasz dla trzody chlewnej. Ceny surowców.
Globalne dane dotyczące produkcji i handlu dla najważniejszych surowców
Użyj tego narzędzia do zdiagnozowania problemów z współczynnikiem konwersji paszy. Kliknij na schemat blokowy lub na przyciski w tekście, aby poruszać się po różnych częściach narzędzia.
Cotygodniowy newsletter podsumowujący najnowsze informacje z 3trzy3.pl
Artykuły dotyczące genetyki i rozrodu: doskonalenie genetyczne, genomika, sztuczna inseminacja, stosowanie hormonów.
Narzędzie do obliczania współczynnika remontu stada podstawowego.
Cotygodniowy newsletter podsumowujący najnowsze informacje z 3trzy3.pl
Zarządzanie fermą świń, planowanie pracy w każdym z etapów produkcji: zarządzanie na sektorze loch ciężarnych, porodowym, prosiąt odsadzonych i tuczników.
Narzędzie do obliczania współczynnika remontu stada podstawowego.
Cotygodniowy newsletter podsumowujący najnowsze informacje z 3trzy3.pl
Pomieszczenia i sprzęt do hodowli świń: zaprojektowanie pomieszczeń, kontrola środowiska, systemy karmienia itp.
Cotygodniowy newsletter podsumowujący najnowsze informacje z 3trzy3.pl
To co różni nas od innych profili o podobnym profilu to wysoka jakość i niezależność publikowanych materiałów. Poznaj naszych autorów.
Francesc Molist jest lekarzem weterynarii i dietetykiem trzody chlewnej, a od 2017 roku pracuje jako kierownik ds. badań i rozwoju w Schothorst Feed Research (Holandia).
Francesc uzyskał tytuł magistra i doktora nauk o zwierzętach na Wydziale Weterynaryjnym Universitat Autònoma de Barcelona w Hiszpanii. Współpracował z jednymi z głównych grup badawczych w zakresie żywienia świń na świecie, w tym z University of Helsinki, University of Manitoba (Kanada), Kyoto Prefectural University (Japonia), Riddett Institute - Massey University (Nowa Zelandia).
Po kilkuletniej pracy w przemyśle dodatków paszowych Francesc w 2011 roku dołączył do Schothorst Feed Research jako badacz i konsultant w dziedzinie trzody chlewnej, a w 2013 roku został kierownikiem Swine Research Group.
Francesc zajmuje się prowadzeniem badań i niezależnym doradztwem dla przemysłu paszowego trzody chlewnej. Jest autorem wielu publikacji naukowych, a także artykułów w czasopismach ogólnodostępnych i na konferencjach.
Zaktualizowane CV 14-lut-2022
Podobieństwo składu diety przed i po odsadzeniu może mieć większe znaczenie dla wyników po odsadzeniu niż wielkość spożycia przed odsadzeniem.
Tworzenie struktury paszy może być korzystne, ale czy to oznacza koniec mielenia wszystkich składników w ten sam sposób?
Standardowe protokoły strawności mierzą strawność tylko na końcu jelita krętego przy użyciu modeli świń rosnących. Czy te protokoły obowiązują u świeżo odsadzonych świń?
Od 13 sierpnia 2019 r. maksymalna dopuszczalna zawartość miedzi w paszy dla prosiąt zostanie zmniejszona. W obliczu tej zmiany, jakie strategie żywieniowe można zastosować?
Witamy na 333
Nawiązuj kontakty, dziel z innymi i wchodź w interakcje z największą społecznością profesjonalistów w branży trzody chlewnej.
Świętujemy 153579 użytkowników na 333!
Zarejestruj sięJesteś już użytkownikiem?