Prewalencja subklinicznej enterotoksygenicznej Escherichia coli (ETEC)
W tym badaniu sprawdzono częstości występowania ETEC u świń na fermach bez klinicznych objawów biegunkowych oraz antybiotykooporność poszczególnych izolatów szczepów ETEC.
Wiadomości, wydarzenia i raporty z najważniejszych zdarzeń w branży trzody chlewnej.
Kalendarz zawiera wszystkie wydarzenia dotyczące sektora produkcji świń. Informacje mogą być sortowane w celu ułatwienia wyszukiwania niezbędnych informacji
Cotygodniowy newsletter podsumowujący najnowsze informacje z 3trzy3.pl
Newsletter o trzodzie na Twoim mailu
Zdrowie świń: wiadomości i artykuły o PRRS, PCV2, bioasekuracji, itp., przewodnik po chorobach świń, atlas patologii, przypadki kliniczne…
Obrazowy i praktyczny przewodnik krok po kroku, jak przeprowadzić badanie sekcyjne świni.
Wszystkie informacje na temat afrykańskiego pomoru świń (ASF) na 3trzy3, a także linki zewnętrzne.
Opis najważniejszych chorób świń
Zdjęcia najważniejszych chorób świń
Narzędzie do diagnozowania chorób świń
Kalkulator do obliczania ilości leku do podawania w wodzie do picia.
Cotygodniowy newsletter podsumowujący najnowsze informacje z 3trzy3.pl
Ceny świń w poszczególnych krajach. Produkcja i handel wieprzowiną. Wiadomości dotyczące rynku świń i surowców.
Aktualne ceny świń. Tu możesz znaleźć ceny świń z ponad 20 krajów Europy, Ameryki i Azji.
Dane liczbowe i tendencje w zakresie liczebności trzody chlewnej, produkcji wieprzowiny, rynek wieprzowiny itp.
Globalne dane dotyczące produkcji i handlu dla najważniejszych surowców
Cotygodniowy newsletter podsumowujący najnowsze informacje z 3trzy3.pl
Artykuły dotyczące pasz i żywienia, opis surowców i dodatków do pasz dla trzody chlewnej. Ceny surowców.
Globalne dane dotyczące produkcji i handlu dla najważniejszych surowców
Użyj tego narzędzia do zdiagnozowania problemów z współczynnikiem konwersji paszy. Kliknij na schemat blokowy lub na przyciski w tekście, aby poruszać się po różnych częściach narzędzia.
Comiesięczny newsletter z najnowszymi postępami w żywieniu świń
Artykuły dotyczące genetyki i rozrodu: doskonalenie genetyczne, genomika, sztuczna inseminacja, stosowanie hormonów.
Narzędzie do obliczania współczynnika remontu stada podstawowego.
Cotygodniowy newsletter podsumowujący najnowsze informacje z 3trzy3.pl
Zarządzanie fermą świń, planowanie pracy w każdym z etapów produkcji: zarządzanie na sektorze loch ciężarnych, porodowym, prosiąt odsadzonych i tuczników.
Narzędzie do obliczania współczynnika remontu stada podstawowego.
Cotygodniowy newsletter podsumowujący najnowsze informacje z 3trzy3.pl
Pomieszczenia i sprzęt do hodowli świń: zaprojektowanie pomieszczeń, kontrola środowiska, systemy karmienia itp.
Cotygodniowy newsletter podsumowujący najnowsze informacje z 3trzy3.pl
To co różni nas od innych profili o podobnym profilu to wysoka jakość i niezależność publikowanych materiałów. Poznaj naszych autorów.
Lekarz weterynarii (Universidad Nacional de La Plata), mikrobiolog (UNLP), magister biologii molekularnej (Universidad Nacional de San Martín).
Naukowiec w National Council of Scientific and Technical Research (CONICET), Argentyna. Instituto de Genética Veterinaria “Ing Fernando Noel Dulout”. Facultad de Ciencias Veterinarias-UNLP CCT-La
Członek Directive Board of the Food Safety Network CONICET.
Kierunki prowadzonych prac
1) Rozwój i wdrażanie technik wykrywania i charakterystyki bakterii przenoszonych w żywności (E. coli, Salmonella spp., L. monocytogenes, C. sakazakii, Campylobacter spp., S. aureus).
2) Współpraca terenowa z instytucjami i przemysłem mająca na celu redukcję bakterii przenoszonych w żywności pochodzenia zwierzęcego (bydło, drób, świnie), zgodnie z koncepcją "od pola do stołu".
Zaktualizowane CV 23-paź-2015
W tym badaniu sprawdzono częstości występowania ETEC u świń na fermach bez klinicznych objawów biegunkowych oraz antybiotykooporność poszczególnych izolatów szczepów ETEC.
Witamy na 333
Nawiązuj kontakty, dziel z innymi i wchodź w interakcje z największą społecznością profesjonalistów w branży trzody chlewnej.
Świętujemy 155846 użytkowników na 333!
Zarejestruj sięJesteś już użytkownikiem?