Gerardo Aníbal Leotta
National Council of Scientific and Technical Research (CONICET) - Argentyna AutorLekarz weterynarii (Universidad Nacional de La Plata), mikrobiolog (UNLP), magister biologii molekularnej (Universidad Nacional de San Martín).
Naukowiec w National Council of Scientific and Technical Research (CONICET), Argentyna. Instituto de Genética Veterinaria “Ing Fernando Noel Dulout”. Facultad de Ciencias Veterinarias-UNLP CCT-La
Członek Directive Board of the Food Safety Network CONICET.
Kierunki prowadzonych prac
1) Rozwój i wdrażanie technik wykrywania i charakterystyki bakterii przenoszonych w żywności (E. coli, Salmonella spp., L. monocytogenes, C. sakazakii, Campylobacter spp., S. aureus).
2) Współpraca terenowa z instytucjami i przemysłem mająca na celu redukcję bakterii przenoszonych w żywności pochodzenia zwierzęcego (bydło, drób, świnie), zgodnie z koncepcją "od pola do stołu".
Zaktualizowane CV 23-paź-2015