Guillermo Fondevila Lobera
Polytechnic University of Madrid - Hiszpania AutorPosiada dyplom inżyniera rolnictwa specjalizujący się w produkcji zwierząt uzyskany na Politechnice w Madrycie.
Po ukończeniu studiów w 2013 r. pracował jako technik badawczy w Centrum Badawczym Drobiu Trouw Nutrition (Nutreco Company) w Casarrubios del Monte (Toledo). Tam uczestniczył w wielu projektach związanych z żywieniem i zarządzaniem brojlerami, nioskami i królikami.
W 2015 roku rozpoczął pracę doktorską na Politechnice w Madrycie pod kierunkiem dr Gonzalo Gonzáleza Mateosa. Jego doktorat koncentruje się na różnych praktykach żywieniowych i strategiach, które wpływają na rozwój i funkcjonalność jelita u brojlerów. Obecnie oceniają wpływ ograniczenia pasz oraz struktury i składu paszy na rozwój szczepów bakterii o różnym potencjale wzrostu.
W 2017 r. odbył pobyt w University of de Illinois z zespołem dr Hansa H. Stein'a, biorąc udział w testach mających na celu ustalenie wymogów dotyczących wapnia i fosforu u prosiąt. W listopadzie 2017 r. otrzymał nagrodę XXVI FEDNA dla młodych naukowców, a w 2018 r. nagrodę Graduate Student Travel Award dla Poultry Science Association Coroczne spotkanie w San Antonio (USA).
Zaktualizowane CV 10-kwi-2019