James F. Lowe
University of Illinois - USA AutorLowe jest absolwentem University of Illinois, College of Veterinary Medicine w 1994 r., Ukończył Executive Veterinary Program in Swine Health na University of Illinois w 2000 r. Uzyskał tytuł Master of Science w zakresie zarządzania chorobami zakaźnymi w 2004 r., a w 2012 r. uzyskał certyfikat Food Animal Practice przez American Board of Veterinary Practitioners.
Obecnie jest profesorem nadzwyczajnym i kierownikiem Sekcji Zintegrowanych Systemów Zarządzania Żywnością dla Zwierząt na Wydziale Weterynaryjnej Medycyny Klinicznej oraz Dyrektorem i-Learning Centre dla edukacji weterynaryjnej online w College of Veterinary Medicine na University of Illinois i ma stanowisko adiunkta na Wydziale Medycyny Diagnostycznej / Patobiologii w College of Veterinary Medicine na Kansas State University.
Jest również partnerem w firmie doradczej, która współpracuje z globalnymi producentami wieprzowiny i wołowiny, pakowaczami, detalistami żywności, sieciami restauracji i wszystkimi głównymi międzynarodowymi dostawcami produktów zdrowotnych dla zwierząt.
Zaktualizowane CV 07-lip-2020