Co powinienem zrobić, aby mój program kontroli PRRSV odniósł sukces?
Celem powinno być zawsze zatrzymanie krążenia wirusa wśród loch, tak aby uzyskać ujemne warchlaki.
Wiadomości, wydarzenia i raporty z najważniejszych zdarzeń w branży trzody chlewnej.
Kalendarz zawiera wszystkie wydarzenia dotyczące sektora produkcji świń. Informacje mogą być sortowane w celu ułatwienia wyszukiwania niezbędnych informacji
Zdrowie świń: wiadomości i artykuły o PRRS, PCV2, bioasekuracji, itp., przewodnik po chorobach świń, atlas patologii, przypadki kliniczne…
Wszystkie informacje na temat afrykańskiego pomoru świń (ASF) na 3trzy3, a także linki zewnętrzne.
Opis najważniejszych chorób świń
Zdjęcia najważniejszych chorób świń
Narzędzie do diagnozowania chorób świń
Kalkulator do obliczania ilości leku do podawania w wodzie do picia.
Ceny świń w poszczególnych krajach. Produkcja i handel wieprzowiną. Wiadomości dotyczące rynku świń i surowców.
Aktualne ceny świń. Tu możesz znaleźć ceny świń z ponad 20 krajów Europy, Ameryki i Azji.
Dane liczbowe i tendencje w zakresie liczebności trzody chlewnej, produkcji wieprzowiny, rynek wieprzowiny itp.
Globalne dane dotyczące produkcji i handlu dla najważniejszych surowców
Artykuły dotyczące pasz i żywienia, opis surowców i dodatków do pasz dla trzody chlewnej. Ceny surowców.
Globalne dane dotyczące produkcji i handlu dla najważniejszych surowców
Użyj tego narzędzia do zdiagnozowania problemów z współczynnikiem konwersji paszy. Kliknij na schemat blokowy lub na przyciski w tekście, aby poruszać się po różnych częściach narzędzia.
Artykuły dotyczące genetyki i rozrodu: doskonalenie genetyczne, genomika, sztuczna inseminacja, stosowanie hormonów.
Narzędzie do obliczania współczynnika remontu stada podstawowego.
Zarządzanie fermą świń, planowanie pracy w każdym z etapów produkcji: zarządzanie na sektorze loch ciężarnych, porodowym, prosiąt odsadzonych i tuczników.
Narzędzie do obliczania współczynnika remontu stada podstawowego.
Pomieszczenia i sprzęt do hodowli świń: zaprojektowanie pomieszczeń, kontrola środowiska, systemy karmienia itp.
To co różni nas od innych profili o podobnym profilu to wysoka jakość i niezależność publikowanych materiałów. Poznaj naszych autorów.
Ukończył medycynę weterynaryjną na Uniwersytecie Complutense w Madrycie (UCM) w 2004 r., a doktorat z weterynarii na tej samej uczelni w 2010 r. Uzyskał rozprawę doktorską „Antygenowa i patogenna zmienność PRRSV”. Przeszedł szkolenie w firmach zajmujących się produkcją trzody chlewnej oraz w firmach farmaceutycznych, a także na University of Nebraska (USA).
Pracował jako pracownik naukowy w Departamentach Zdrowia Zwierząt Kolegium Medycyny Weterynaryjnej w León (2011-2014) i Kolegium Medycyny Weterynaryjnej na Uniwersytecie Complutense w Madrycie (2011 i 2014-2016) w patologii zakaźnej świń. Pracował dydaktycznie na poziomie weterynaryjnym zarówno na Uniwersytecie Complutense w Madrycie, jak i na Uniwersytecie w León.
Obecnie jest wykładowcą na Wydziale Nauk o Zwierzętach na Uniwersytecie w Lleidzie, gdzie koncentruje swoją pracę dydaktyczną na temacie medycyny i zdrowia świń oraz diagnozowania chorób zakaźnych. Ponadto uczestniczy w szkoleniu doktorantów w różnych aspektach związanych z produkcją i zdrowiem świni.
Jego praca badawcza koncentruje się na opracowaniu skutecznych i bezpiecznych szczepionek przeciwko PRRSV.
W 2013 r. uzyskał certyfikat European College of Porcine Health Management, a w 2018 r. został członkiem jej zarządu.
Zaktualizowane CV 05-mar-2020
Celem powinno być zawsze zatrzymanie krążenia wirusa wśród loch, tak aby uzyskać ujemne warchlaki.
Myśląc o monitorowaniu, należy mieć na uwadze cele, fazę produkcji oraz rodzaj badanych zwierząt.
Stabilizacje utrudnia długa zdolność przetrwania w środowisku, długi okres infekcji, ograniczona ochrona krzyżowa, szczepy o różnej patogeniczności i boczne rozprzestrzenianie się choroby.
Witamy na 333
Nawiązuj kontakty, dziel z innymi i wchodź w interakcje z największą społecznością profesjonalistów w branży trzody chlewnej.
Świętujemy 152121 użytkowników na 333!
Zarejestruj sięJesteś już użytkownikiem?