Przypadek kliniczny: złamane żebra
Ubojnia podejrzewała problemy związane z dobrostanem zwierząt, ponieważ podczas kontroli partii świń stwierdzono dużą liczbę zagojonych, złamanych żeber.
Wiadomości, wydarzenia i raporty z najważniejszych zdarzeń w branży trzody chlewnej.
Kalendarz zawiera wszystkie wydarzenia dotyczące sektora produkcji świń. Informacje mogą być sortowane w celu ułatwienia wyszukiwania niezbędnych informacji
Zdrowie świń: wiadomości i artykuły o PRRS, PCV2, bioasekuracji, itp., przewodnik po chorobach świń, atlas patologii, przypadki kliniczne…
Wszystkie informacje na temat afrykańskiego pomoru świń (ASF) na 3trzy3, a także linki zewnętrzne.
Opis najważniejszych chorób świń
Zdjęcia najważniejszych chorób świń
Narzędzie do diagnozowania chorób świń
Kalkulator do obliczania ilości leku do podawania w wodzie do picia.
Ceny świń w poszczególnych krajach. Produkcja i handel wieprzowiną. Wiadomości dotyczące rynku świń i surowców.
Aktualne ceny świń. Tu możesz znaleźć ceny świń z ponad 20 krajów Europy, Ameryki i Azji.
Dane liczbowe i tendencje w zakresie liczebności trzody chlewnej, produkcji wieprzowiny, rynek wieprzowiny itp.
Globalne dane dotyczące produkcji i handlu dla najważniejszych surowców
Artykuły dotyczące pasz i żywienia, opis surowców i dodatków do pasz dla trzody chlewnej. Ceny surowców.
Globalne dane dotyczące produkcji i handlu dla najważniejszych surowców
Użyj tego narzędzia do zdiagnozowania problemów z współczynnikiem konwersji paszy. Kliknij na schemat blokowy lub na przyciski w tekście, aby poruszać się po różnych częściach narzędzia.
Artykuły dotyczące genetyki i rozrodu: doskonalenie genetyczne, genomika, sztuczna inseminacja, stosowanie hormonów.
Narzędzie do obliczania współczynnika remontu stada podstawowego.
Zarządzanie fermą świń, planowanie pracy w każdym z etapów produkcji: zarządzanie na sektorze loch ciężarnych, porodowym, prosiąt odsadzonych i tuczników.
Narzędzie do obliczania współczynnika remontu stada podstawowego.
Pomieszczenia i sprzęt do hodowli świń: zaprojektowanie pomieszczeń, kontrola środowiska, systemy karmienia itp.
To co różni nas od innych profili o podobnym profilu to wysoka jakość i niezależność publikowanych materiałów. Poznaj naszych autorów.
Jesús uzyskał tytuł lekarza weterynarii w Universitat Autònoma de Barcelona w 1998 r. Niedługo później przeniósł się do Aberdeen (Szkocja, UK) gdzie uzyskał tytuł Master of Science w dziedzinie Produkcja Świń, w 1999r. Jego praca była zatytuowana “Skuteczność składników paszy w kontroli dezynterii świń i polepszeniu wydajności świń w warunkach komercyjnych".
Doświadczenie zawodowe zdobywał w ubojniach, masarniach i chłodniach na terenie UK. jako Official Veterinary Surgeon (OVS) w firmie Eville & Jones.
Od roku 2000 dołączył do MOSSVET gdzie zaczął pracować z trzodą chlewną. W 2004 roku rozwinął system monitorowania zdrowia zwierząt w Irlandii Północnej polegający na monitoringu ubitych świń z danego gospodarstwa minimum 3 razy w roku. W Royal College of Veterinary Surgeons w roku 2007 uzyskał Certificate in Pig Medicine. Napisał liczne artykuły i wygłosił wiele prezentacji na poziomie krajowym i międzynarodowym.
Zaktualizowane CV 30-sie-2016
Ubojnia podejrzewała problemy związane z dobrostanem zwierząt, ponieważ podczas kontroli partii świń stwierdzono dużą liczbę zagojonych, złamanych żeber.
Trzy główne podejrzenia obejmowały niski poziom witaminy E w paszy loch, zatrucie warfaryną lub plamica małopłytkowa.
Właściciel fermy skontaktował się z lekarzem weterynarii zaniepokojony wzrastającą liczbą problemów oddechowych i śmiertelnością tuczników w ciągu poprzednich 3 dni.
U świń odsadzonych i tuczników zaobserwowano wzrost częstości objawów oddechowych i spadku kondycji przy zwiększonej śmiertelności...
Hodowca pinformował lekarza o stwierdzeniu u kilku prosiąt z ośmiu miotów wybroczyn pod naskórkiem i otarć. Z objawami nie łączono żadnych padnięć.
Straty ekonomiczne fermy związane z PRRS wynoszą około 35-37% zysku netto
Witamy na 333
Nawiązuj kontakty, dziel z innymi i wchodź w interakcje z największą społecznością profesjonalistów w branży trzody chlewnej.
Świętujemy 151736 użytkowników na 333!
Zarejestruj sięJesteś już użytkownikiem?