Przygotowanie loszek: aspekty zdrowotne
Joan Aparicio i Lluís Ferrer dzielą się z Joan Wennberg swoim doświadczeniem związanym z przygotowaniem zwierząt remontowych.
Wiadomości, wydarzenia i raporty z najważniejszych zdarzeń w branży trzody chlewnej.
Kalendarz zawiera wszystkie wydarzenia dotyczące sektora produkcji świń. Informacje mogą być sortowane w celu ułatwienia wyszukiwania niezbędnych informacji
Zdrowie świń: wiadomości i artykuły o PRRS, PCV2, bioasekuracji, itp., przewodnik po chorobach świń, atlas patologii, przypadki kliniczne…
Wszystkie informacje na temat afrykańskiego pomoru świń (ASF) na 3trzy3, a także linki zewnętrzne.
Opis najważniejszych chorób świń
Zdjęcia najważniejszych chorób świń
Narzędzie do diagnozowania chorób świń
Kalkulator do obliczania ilości leku do podawania w wodzie do picia.
Ceny świń w poszczególnych krajach. Produkcja i handel wieprzowiną. Wiadomości dotyczące rynku świń i surowców.
Aktualne ceny świń. Tu możesz znaleźć ceny świń z ponad 20 krajów Europy, Ameryki i Azji.
Dane liczbowe i tendencje w zakresie liczebności trzody chlewnej, produkcji wieprzowiny, rynek wieprzowiny itp.
Globalne dane dotyczące produkcji i handlu dla najważniejszych surowców
Artykuły dotyczące pasz i żywienia, opis surowców i dodatków do pasz dla trzody chlewnej. Ceny surowców.
Globalne dane dotyczące produkcji i handlu dla najważniejszych surowców
Użyj tego narzędzia do zdiagnozowania problemów z współczynnikiem konwersji paszy. Kliknij na schemat blokowy lub na przyciski w tekście, aby poruszać się po różnych częściach narzędzia.
Artykuły dotyczące genetyki i rozrodu: doskonalenie genetyczne, genomika, sztuczna inseminacja, stosowanie hormonów.
Narzędzie do obliczania współczynnika remontu stada podstawowego.
Zarządzanie fermą świń, planowanie pracy w każdym z etapów produkcji: zarządzanie na sektorze loch ciężarnych, porodowym, prosiąt odsadzonych i tuczników.
Narzędzie do obliczania współczynnika remontu stada podstawowego.
Pomieszczenia i sprzęt do hodowli świń: zaprojektowanie pomieszczeń, kontrola środowiska, systemy karmienia itp.
To co różni nas od innych profili o podobnym profilu to wysoka jakość i niezależność publikowanych materiałów. Poznaj naszych autorów.
Urodził się 13.11.1968 roku.
Jest lekarzem weterynarii, który ukończył studia na uniwersytecie w Barcelonie w 1991 roku.
Ukończył również podyplomowy kurs Agrifood Business Management na Politechnice Katalońskiej oraz kurs Human Resources na uniwersytecie w Vic.
Obecnie jest konsultantem wielu producentów trzody chlewnej oraz prowadzi szkolenia.
Poprzednio przez 18 lat pracował w Grup SA Baucells Alimentació, gdzie był kierownikiem działu Production and Technical Services koordynując pracę zespołów technicznych wKatalonii i Aragonii.
Od 1999 do 2003 roku uczestniczył w organizacji fermy KFT Triagro na Węgrzech, jako dyrektor techniczny.
Prezentował wykłady na różnych konferencja i kongresach. Prowadził wykłady w ramach Masters program for Swine Health and Production na uniwersytecie w Lleidzie w Katalonii.
Zaktualizowane CV 30-mar-2015
Joan Aparicio i Lluís Ferrer dzielą się z Joan Wennberg swoim doświadczeniem związanym z przygotowaniem zwierząt remontowych.
Rozmawialiśmy o wadze i wieku w momencie krycia, adaptacji, sposobie wykrywania rui i inseminacji, wygodzie lub niedogodnościach segregowania loszek.
Joan Wennberg omawia z różnymi ekspertami, jak powinien być zaprojektowany idealny sektor krycia.
Tym razem Joan Wennberg omawia różne systemy żywienia i kontroli środowiska w pomieszczeniach porodowych z Heraclio Corchón i Javierem Lorente.
AJoan Wennberg omawia zHeraclio Corchón i ,Javier Lorente jak powinny wyglądać idealne porodówki . Nie zawsze się ze sobą zgadzają, przez co artykuł jest jeszcze ciekawszy.
Oddzielanie prosiąt pochodzących od mamek od prosiąt starszych wspiera prawidłowe zarządzanie.
Kaszel pojawił się u 8-9 tygodniowych świń. Przypadek początkowo wyglądał na łatwy do opanowania przez zastosowanie kilkudniowej antybiotykoterapii lecz podawanie antybiotyków nie pomogło.
Witamy na 333
Nawiązuj kontakty, dziel z innymi i wchodź w interakcje z największą społecznością profesjonalistów w branży trzody chlewnej.
Świętujemy 151744 użytkowników na 333!
Zarejestruj sięJesteś już użytkownikiem?