Zwalczanie PRRS poprzez kontrolę procesów chorobowych przewodu pokarmowego
Oś jelitowo-płucna: nowe narzędzia do poprawy kontroli zjadliwości i utrzymywania się PRRS na poziomie gospodarstwa.
Wiadomości, wydarzenia i raporty z najważniejszych zdarzeń w branży trzody chlewnej.
Kalendarz zawiera wszystkie wydarzenia dotyczące sektora produkcji świń. Informacje mogą być sortowane w celu ułatwienia wyszukiwania niezbędnych informacji
Zdrowie świń: wiadomości i artykuły o PRRS, PCV2, bioasekuracji, itp., przewodnik po chorobach świń, atlas patologii, przypadki kliniczne…
Wszystkie informacje na temat afrykańskiego pomoru świń (ASF) na 3trzy3, a także linki zewnętrzne.
Opis najważniejszych chorób świń
Zdjęcia najważniejszych chorób świń
Narzędzie do diagnozowania chorób świń
Kalkulator do obliczania ilości leku do podawania w wodzie do picia.
Ceny świń w poszczególnych krajach. Produkcja i handel wieprzowiną. Wiadomości dotyczące rynku świń i surowców.
Aktualne ceny świń. Tu możesz znaleźć ceny świń z ponad 20 krajów Europy, Ameryki i Azji.
Dane liczbowe i tendencje w zakresie liczebności trzody chlewnej, produkcji wieprzowiny, rynek wieprzowiny itp.
Globalne dane dotyczące produkcji i handlu dla najważniejszych surowców
Artykuły dotyczące pasz i żywienia, opis surowców i dodatków do pasz dla trzody chlewnej. Ceny surowców.
Globalne dane dotyczące produkcji i handlu dla najważniejszych surowców
Użyj tego narzędzia do zdiagnozowania problemów z współczynnikiem konwersji paszy. Kliknij na schemat blokowy lub na przyciski w tekście, aby poruszać się po różnych częściach narzędzia.
Artykuły dotyczące genetyki i rozrodu: doskonalenie genetyczne, genomika, sztuczna inseminacja, stosowanie hormonów.
Narzędzie do obliczania współczynnika remontu stada podstawowego.
Zarządzanie fermą świń, planowanie pracy w każdym z etapów produkcji: zarządzanie na sektorze loch ciężarnych, porodowym, prosiąt odsadzonych i tuczników.
Narzędzie do obliczania współczynnika remontu stada podstawowego.
Pomieszczenia i sprzęt do hodowli świń: zaprojektowanie pomieszczeń, kontrola środowiska, systemy karmienia itp.
To co różni nas od innych profili o podobnym profilu to wysoka jakość i niezależność publikowanych materiałów. Poznaj naszych autorów.
José Manuel Pinto urodził się w Castrillo de la Vega (Burgos) w 1978 roku. Ukończył inżynierię rolniczą ze specjalizacją rolniczą w Wyższej Szkole Inżynierii Rolniczej w Soria (1997-2001). Kontynuował studia w zakresie inżynierii agronomicznej w Szkole Inżynierii Rolniczej w Palencji (2001-2005). Obie szkoły są powiązane z Uniwersytetem w Valladolid
Od lipca 2005 r. do października 2018 r. pracował w Juan Jiménez García SAU w różnych obszarach, od kontroli produkcji po projektowanie i wykonywanie prac na fermach trzody chlewnej.
Od października 2018 r. do kwietnia 2019 r. Pinto był kierownikiem gospodarstwa w Manzana Piensos Compuestos SL.
Obecnie pracuje dla S.A.T. Hermanos Chico jako inżynier rolnictwa.
W 2024 r. Królewska Akademia Nauk Weterynaryjnych Hiszpanii przyznała mu nagrodę I Laboratorios MEVET "Carlos Buxadé Carbó" za jego badania: " Poradnik zarządzania lochami i prosiętami w celu optymalizacji dobrostanu i zrównoważonego rozwoju. Nowe doświadczenia".
Zaktualizowane CV 26-sty-2024
Oś jelitowo-płucna: nowe narzędzia do poprawy kontroli zjadliwości i utrzymywania się PRRS na poziomie gospodarstwa.
Wybuch choroby obrzękowej leczono postem i antybiotykoterapią, ale w kolejnych partiach środki te nie były już skuteczne. Epidemia postępowała i zaobserwowano, że gdy zwierzęta są leczone, doustnie lub pozajelitowo, śmiertelność wzrasta zarówno pod względem liczebności, jak i szybkości.
Kluczowe są pierwsze dni fazy tuczu, bo to one będą decydować o wynikach pod koniec tego okresu. Ten artykuł dotyczy dwóch rodzajów patologii spowodowanych przez dwa różne patotypy Escherichia coli.
Zmiany dotyczące źródła loszek remontowych są zawsze trudnymi decyzjami. Monitorowanie poprzez testy przed wprowadzeniem nowych zwierząt do gospodarstwa nie jest wystarczające.
Witamy na 333
Nawiązuj kontakty, dziel z innymi i wchodź w interakcje z największą społecznością profesjonalistów w branży trzody chlewnej.
Świętujemy 151736 użytkowników na 333!
Zarejestruj sięJesteś już użytkownikiem?