Coś tu śmierdzi. Czy zarządzanie gnojowicą odgrywa rolę w epidemiologii PRRS?
Ogólne ryzyko wystąpienia ogniska PRRS jest 12 razy wyższe w ciągu pierwszych 15 dni po wypompowaniu obornika niż w pozostałej części roku.
Wiadomości, wydarzenia i raporty z najważniejszych zdarzeń w branży trzody chlewnej.
Kalendarz zawiera wszystkie wydarzenia dotyczące sektora produkcji świń. Informacje mogą być sortowane w celu ułatwienia wyszukiwania niezbędnych informacji
Cotygodniowy newsletter podsumowujący najnowsze informacje z 3trzy3.pl
Newsletter o trzodzie na Twoim mailu
Zdrowie świń: wiadomości i artykuły o PRRS, PCV2, bioasekuracji, itp., przewodnik po chorobach świń, atlas patologii, przypadki kliniczne…
Obrazowy i praktyczny przewodnik krok po kroku, jak przeprowadzić badanie sekcyjne świni.
Wszystkie informacje na temat afrykańskiego pomoru świń (ASF) na 3trzy3, a także linki zewnętrzne.
Opis najważniejszych chorób świń
Zdjęcia najważniejszych chorób świń
Narzędzie do diagnozowania chorób świń
Kalkulator do obliczania ilości leku do podawania w wodzie do picia.
Cotygodniowy newsletter podsumowujący najnowsze informacje z 3trzy3.pl
Ceny świń w poszczególnych krajach. Produkcja i handel wieprzowiną. Wiadomości dotyczące rynku świń i surowców.
Aktualne ceny świń. Tu możesz znaleźć ceny świń z ponad 20 krajów Europy, Ameryki i Azji.
Dane liczbowe i tendencje w zakresie liczebności trzody chlewnej, produkcji wieprzowiny, rynek wieprzowiny itp.
Globalne dane dotyczące produkcji i handlu dla najważniejszych surowców
Cotygodniowy newsletter podsumowujący najnowsze informacje z 3trzy3.pl
Artykuły dotyczące pasz i żywienia, opis surowców i dodatków do pasz dla trzody chlewnej. Ceny surowców.
Globalne dane dotyczące produkcji i handlu dla najważniejszych surowców
Użyj tego narzędzia do zdiagnozowania problemów z współczynnikiem konwersji paszy. Kliknij na schemat blokowy lub na przyciski w tekście, aby poruszać się po różnych częściach narzędzia.
Comiesięczny newsletter z najnowszymi postępami w żywieniu świń
Artykuły dotyczące genetyki i rozrodu: doskonalenie genetyczne, genomika, sztuczna inseminacja, stosowanie hormonów.
Narzędzie do obliczania współczynnika remontu stada podstawowego.
Cotygodniowy newsletter podsumowujący najnowsze informacje z 3trzy3.pl
Zarządzanie fermą świń, planowanie pracy w każdym z etapów produkcji: zarządzanie na sektorze loch ciężarnych, porodowym, prosiąt odsadzonych i tuczników.
Narzędzie do obliczania współczynnika remontu stada podstawowego.
Cotygodniowy newsletter podsumowujący najnowsze informacje z 3trzy3.pl
Pomieszczenia i sprzęt do hodowli świń: zaprojektowanie pomieszczeń, kontrola środowiska, systemy karmienia itp.
Cotygodniowy newsletter podsumowujący najnowsze informacje z 3trzy3.pl
To co różni nas od innych profili o podobnym profilu to wysoka jakość i niezależność publikowanych materiałów. Poznaj naszych autorów.
Jestem specjalistą ds. zdrowia świń, koncentrującym się na zarządzaniu zdrowiem w hodowlach trzody chlewnej. Uzyskałem tytuł doktora medycyny weterynaryjnej (DVM) na Universidad CES w Medellin w 2015 roku, a następnie pracowałem dla Alimentos Cárnicos, pionowo zintegrowanej firmy z 9 000 loch, będącej częścią Grupy Nutresa. Moja rola polegała na koordynowaniu programu opieki zdrowotnej nad trzodą chlewną, który obejmował środki bezpieczeństwa biologicznego, szczepienia, leki i protokoły monitorowania, a także nadzorowanie dobrostanu zwierząt i udział w ocenie nowych technologii.
W 2019 roku rozpoczęłam studia magisterskie na University of Minnesota, gdzie skoncentrowałam się na epidemiologii wirusa zespołu rozrodczo-oddechowego świń (PRRS) u tuczników, badając jego rozpowszechnienie i związane z nim czynniki ryzyka. Moje badania obejmowały badanie częstości występowania PRRSV w dołach gnojowych, jego sezonowych wzorców oraz wydalania i żywotności wirusa.
Od 2021 roku pracuję w Carval, kolumbijskiej firmie farmaceutycznej, jako dyrektor techniczny ds. zdrowia w dziale trzody chlewnej. W tej roli skupiam się przede wszystkim na epidemiologii PRRSV, zapewniam doradztwo w zakresie produkcji i współpracuję z firmami produkcyjnymi.
Zaktualizowane CV 05-wrz-2024
Ogólne ryzyko wystąpienia ogniska PRRS jest 12 razy wyższe w ciągu pierwszych 15 dni po wypompowaniu obornika niż w pozostałej części roku.
Witamy na 333
Nawiązuj kontakty, dziel z innymi i wchodź w interakcje z największą społecznością profesjonalistów w branży trzody chlewnej.
Świętujemy 155819 użytkowników na 333!
Zarejestruj sięJesteś już użytkownikiem?