Przypadek kliniczny: Możliwości transmisji App
Po pojawieniu się pierwszych objawów obiekt został zamknięty i dostęp do zakażonych zwierząt był możliwy jedynie z zewnątrz.
Wiadomości, wydarzenia i raporty z najważniejszych zdarzeń w branży trzody chlewnej.
Kalendarz zawiera wszystkie wydarzenia dotyczące sektora produkcji świń. Informacje mogą być sortowane w celu ułatwienia wyszukiwania niezbędnych informacji
Zdrowie świń: wiadomości i artykuły o PRRS, PCV2, bioasekuracji, itp., przewodnik po chorobach świń, atlas patologii, przypadki kliniczne…
Wszystkie informacje na temat afrykańskiego pomoru świń (ASF) na 3trzy3, a także linki zewnętrzne.
Opis najważniejszych chorób świń
Zdjęcia najważniejszych chorób świń
Narzędzie do diagnozowania chorób świń
Kalkulator do obliczania ilości leku do podawania w wodzie do picia.
Ceny świń w poszczególnych krajach. Produkcja i handel wieprzowiną. Wiadomości dotyczące rynku świń i surowców.
Aktualne ceny świń. Tu możesz znaleźć ceny świń z ponad 20 krajów Europy, Ameryki i Azji.
Dane liczbowe i tendencje w zakresie liczebności trzody chlewnej, produkcji wieprzowiny, rynek wieprzowiny itp.
Globalne dane dotyczące produkcji i handlu dla najważniejszych surowców
Artykuły dotyczące pasz i żywienia, opis surowców i dodatków do pasz dla trzody chlewnej. Ceny surowców.
Globalne dane dotyczące produkcji i handlu dla najważniejszych surowców
Użyj tego narzędzia do zdiagnozowania problemów z współczynnikiem konwersji paszy. Kliknij na schemat blokowy lub na przyciski w tekście, aby poruszać się po różnych częściach narzędzia.
Artykuły dotyczące genetyki i rozrodu: doskonalenie genetyczne, genomika, sztuczna inseminacja, stosowanie hormonów.
Narzędzie do obliczania współczynnika remontu stada podstawowego.
Zarządzanie fermą świń, planowanie pracy w każdym z etapów produkcji: zarządzanie na sektorze loch ciężarnych, porodowym, prosiąt odsadzonych i tuczników.
Narzędzie do obliczania współczynnika remontu stada podstawowego.
Pomieszczenia i sprzęt do hodowli świń: zaprojektowanie pomieszczeń, kontrola środowiska, systemy karmienia itp.
To co różni nas od innych profili o podobnym profilu to wysoka jakość i niezależność publikowanych materiałów. Poznaj naszych autorów.
Dr Kazimierz Tarasiuk jest absolwentem Wydziału Weterynarii Uniwersytetu Rolniczego w Lublinie. Zaraz po ukończeniu studiów rozpoczął karierę naukową w Zakładzie Chorób Świń Państwowego Instytutu Weterynaryjnego w Puławach. Pracował tam 15 lat. Jego głównym zainteresowaniem badawczym było opracowanie technik diagnostycznych dla głównych patogenów bakteryjnych świń, w tym Actinobacillus pleuropneumoniae, Mycoplasma hyopneumoniae i Brachyspira hyodysenteriae.
W 1988 r. ukończył studia doktoranckie i kontynuował swoją karierę naukową do października 1997 r. W tym samym roku uzyskał tytuł doktora nauk, uzyskując także tytuł profesora nadzwyczajnego. Pracując w Państwowym Instytucie Weterynaryjnym w Puławach opublikował wiele artykułów w czasopismach polskich i międzynarodowych. Rozwinął swoją pozycję badawczą współpracując i odwiedzając ośrodki badawcze w Europie i Stanach Zjednoczonych.
Pod koniec 1997 roku objął stanowisko w PIC (Pig Improvement Company) jako główny lekarz weterynarii jest odpowiedzialny za nadzór nad ochroną i kontrolą zdrowia w stadach produkujących
materiał hodowlany PIC oraz w fermach kluczowych klientów na terenie krajów Europy Centralnej i Wschodniej, w tym w Polsce, Czechach, Rumunii, Bułgarii, krajach bałtyckich, Ukrainie i Rosji. Przez te lata zajmował się głównie tworzeniem i wdrażaniem programów ochrony zdrowia, a także środków bioasekuracji w gospodarstwach PIC. Wdrażał nowoczesne technologie w zwalczaniu i kontroli chorób tam, gdzie było to konieczne i możliwe, szczególnie w gospodarstwach klientów PIC.
W październiku 2015 rozpoczął karierę w Uniwersyteckim Centrum Medycyny Weterynaryjnej Uniwersytetu Jagiellońskiego i Akademii Rolniczej w Krakowie. Obejmuje stanowisko profesora, zajmując się nauczaniem chorób zakaźnych, a także zdrowia publicznego. Jego głównym zainteresowaniem naukowym jest opracowanie metod pozwalających na lepsze zrozumienie transmisji chorób zakaźnych w obrębie gatunku, a także między różnymi gatunkami zwierząt.
Zaktualizowane CV 09-paź-2017
Po pojawieniu się pierwszych objawów obiekt został zamknięty i dostęp do zakażonych zwierząt był możliwy jedynie z zewnątrz.
Witamy na 333
Nawiązuj kontakty, dziel z innymi i wchodź w interakcje z największą społecznością profesjonalistów w branży trzody chlewnej.
Świętujemy 152121 użytkowników na 333!
Zarejestruj sięJesteś już użytkownikiem?