Zrównoważona produkcja wieprzowiny w dobie zmian klimatycznych
Przemysł trzody chlewnej musi przeciwdziałać obawom związanym ze zmianą klimatu i przedstawić dowody, że dokładamy starań, aby zminimalizować nasz wpływ na środowisko.
Wiadomości, wydarzenia i raporty z najważniejszych zdarzeń w branży trzody chlewnej.
Kalendarz zawiera wszystkie wydarzenia dotyczące sektora produkcji świń. Informacje mogą być sortowane w celu ułatwienia wyszukiwania niezbędnych informacji
Cotygodniowy newsletter podsumowujący najnowsze informacje z 3trzy3.pl
Newsletter o trzodzie na Twoim mailu
Zdrowie świń: wiadomości i artykuły o PRRS, PCV2, bioasekuracji, itp., przewodnik po chorobach świń, atlas patologii, przypadki kliniczne…
Obrazowy i praktyczny przewodnik krok po kroku, jak przeprowadzić badanie sekcyjne świni.
Wszystkie informacje na temat afrykańskiego pomoru świń (ASF) na 3trzy3, a także linki zewnętrzne.
Opis najważniejszych chorób świń
Zdjęcia najważniejszych chorób świń
Narzędzie do diagnozowania chorób świń
Kalkulator do obliczania ilości leku do podawania w wodzie do picia.
Cotygodniowy newsletter podsumowujący najnowsze informacje z 3trzy3.pl
Ceny świń w poszczególnych krajach. Produkcja i handel wieprzowiną. Wiadomości dotyczące rynku świń i surowców.
Aktualne ceny świń. Tu możesz znaleźć ceny świń z ponad 20 krajów Europy, Ameryki i Azji.
Dane liczbowe i tendencje w zakresie liczebności trzody chlewnej, produkcji wieprzowiny, rynek wieprzowiny itp.
Globalne dane dotyczące produkcji i handlu dla najważniejszych surowców
Cotygodniowy newsletter podsumowujący najnowsze informacje z 3trzy3.pl
Artykuły dotyczące pasz i żywienia, opis surowców i dodatków do pasz dla trzody chlewnej. Ceny surowców.
Globalne dane dotyczące produkcji i handlu dla najważniejszych surowców
Użyj tego narzędzia do zdiagnozowania problemów z współczynnikiem konwersji paszy. Kliknij na schemat blokowy lub na przyciski w tekście, aby poruszać się po różnych częściach narzędzia.
Cotygodniowy newsletter podsumowujący najnowsze informacje z 3trzy3.pl
Artykuły dotyczące genetyki i rozrodu: doskonalenie genetyczne, genomika, sztuczna inseminacja, stosowanie hormonów.
Narzędzie do obliczania współczynnika remontu stada podstawowego.
Cotygodniowy newsletter podsumowujący najnowsze informacje z 3trzy3.pl
Zarządzanie fermą świń, planowanie pracy w każdym z etapów produkcji: zarządzanie na sektorze loch ciężarnych, porodowym, prosiąt odsadzonych i tuczników.
Narzędzie do obliczania współczynnika remontu stada podstawowego.
Cotygodniowy newsletter podsumowujący najnowsze informacje z 3trzy3.pl
Pomieszczenia i sprzęt do hodowli świń: zaprojektowanie pomieszczeń, kontrola środowiska, systemy karmienia itp.
Cotygodniowy newsletter podsumowujący najnowsze informacje z 3trzy3.pl
To co różni nas od innych profili o podobnym profilu to wysoka jakość i niezależność publikowanych materiałów. Poznaj naszych autorów.
Dr Donham uzyskał tytuł B.S w dziedzinie nauk premedycznych medycznych i M.S. w medycynie prewencyjnej i ochronie środowiska na uniwersytecie Iowa oraz doktor nauk weterynaryjnych z Iowa State University. Przez kilka lat praktykował medycynę weterynaryjną, po czym powrócił na uniwersytet w stanie Iowa jako członek wydziału w 1973 r. W 1984 r. uzyskał stopień profesora zwyczajnego.
Na University of Iowa Dr Donham ukończył studia doktoranckie i program certyfikacji w dziedzinie bezpieczeństwa i zdrowia w rolnictwie, pierwszy i jeden z niewielu programów nauczania w dziedzinie medycyny rolniczej. Program skupia się na szkoleniach specjalistycznych dla pracowników służby zdrowia i pracowników zajmujących się ochroną zdrowia w pracy w kwestiach bezpieczeństwa i higieny pracy w społeczności rolniczej.
Badania przeprowadzone przez dr Donham koncentrowały się na problemach zdrowotnych związanych z pracą i środowiskiem związanym z intensywnym chowem zwierząt gospodarskich, prowadząc oryginalne badania w tej dziedzinie począwszy od 1974 roku. Ponadto w obszarze jego badań są choroby zakaźne osób pracujących ze zwierzętami, szczególnie choroby układu oddechowego, choroby zakaźne odzwierzęce oraz interwencyjne metodyprewencyjne. Opublikował ponad 150 artykułów, cztery książki i wiele rozdziałów w tych dziedzinach. Wraz ze współautorem, Andersem Thelinem ze Szwecji, był autorem pierwszej książki z dziedziny: Medycyna Rolnicza: Zdrowie zawodowe i środowiskowe dla zawodu medycznego (Blackwell, 2006). Nowsze wydanie tej książki zostało opublikowane jako Medicine Agricultutral: Rural Occupational Health, Safety and Prevention 0, Donham i Thelin, Wiley Blackwell, 2016.
Zaktualizowane CV 23-sie-2017
Przemysł trzody chlewnej musi przeciwdziałać obawom związanym ze zmianą klimatu i przedstawić dowody, że dokładamy starań, aby zminimalizować nasz wpływ na środowisko.
Samobójstw wśród rolników jest ponad sześć razy więcej w porównaniu do wszystkich innych grup pracowników. Ale stresujące warunki nie muszą kończyć się samobójstwem.
Ten artykuł jest poświęcony praktycznym sposobom, które mogą zmniejszyć ryzyko chorób i urazów związanych z zagrożeniami w produkcji świń.
Choroby i urazy mogą skutkować poważnymi problemami zdrowotnymi, ekonomicznymi i emocjonalnymi, które mogą zniechęcić do wydajnego i przyjemnego systemu produkcji i życia domowego. W tym artykule wymienię kilka kategorii zagadnień związanych ze zdrowiem i bezpieczeństwem pracowników.
Zdecydowanie najczęstszym i najbardziej oczywistym zagrożeniem dla zdrowia osób pracujących ze świniami są przypadkowe zakłucia igłami. W tym artykule skoncentrujemy się na tym, jakie niosą ze sobą zagrożenia i jak im zapobiegać.
Płynny nawóz pochodzenia odzwierzęcego, który jest przechowywany w głębokich zbiornikach w warunkach beztlenowych, zawiera siarkę używaną przez niektóre bakterie jako substytut tlenu. Końcowym produktem jest H2S, który jest toksyczny dla żywych tkanek ze względu na zatrzymywanie rekacji dostarczania energii w komórkach tkanki.
Witamy na 333
Nawiązuj kontakty, dziel z innymi i wchodź w interakcje z największą społecznością profesjonalistów w branży trzody chlewnej.
Świętujemy 153568 użytkowników na 333!
Zarejestruj sięJesteś już użytkownikiem?