Lewis Alfonso Aguirre Toribio
Polytechnic University of Madrid - Hiszpania AutorProfil zawodowy
Ukończył inżynierię rolniczą w Panamerican Agricultural School, w Zamorano (Honduras), z doświadczeniem w profesjonalnym zarządzaniu, ulepszaniu i procesami produkcji gruntów rolnych; z wiedzą i umiejętnościami w zakresie poprawy wydajności biologicznej i ekonomicznej produkcji zwierzęcej i roślinnej w różnych środowiskach i warunkach (2012–2015).
Następnie ukończył studia magisterskie z produkcji i zdrowia zwierząt w Wyższej Szkole Technicznej Inżynierii Rolniczej, Żywnościowej i Biosystemów na Politechnice w Madrycie oraz w Szkole Medycyny Weterynaryjnej / Science na Uniwersytecie Complutense w Madrycie (2017-2018).
Obecnie rozpoczyna doktorat z żywienia zwierząt na Wydziale Produkcji Rolnej Politechniki w Madrycie. Jego doktorat dotyczy chemicznej i odżywczej zmienności śruty sojowej, wpływu jej pochodzenia na strawność białka i aminokwasów oraz możliwego związku, jaki może istnieć między różnymi metodami analizy śruty sojowej (chemicznej, odżywczej i jakościowej).
Doświadczenie zawodowe
2018 UPM - naukowiec wspierający na Wydziale Produkcji Rolnej w Wyższej Szkole Technicznej Inżynierii Rolniczej, Żywnościowej i Biosystemów na Politechnice w Madrycie. Data rozpoczęcia: sierpień 2018 r.
2017 Grupo Melo S.A. - Zakład przetwórstwa drobiu w Panamie. Obszar produkcyjny zakładu, odpowiedzialny za zadania takie jak nadzór personelu oraz optymalizacja parametrów produkcji i jakości w zakładzie przetwórczym i gospodarstwach.
Zaktualizowane CV 10-kwi-2019