Dlaczego pierwsze dni po odsadzeniu są tak ważne?
Dobry start w pobieraniu paszy po odsadzeniu, w tym paszy dla prosiąt ssących i smacznych diet, ma kluczowe znaczenie dla optymalizacji zdrowia i wydajności prosiąt.
Wiadomości, wydarzenia i raporty z najważniejszych zdarzeń w branży trzody chlewnej.
Kalendarz zawiera wszystkie wydarzenia dotyczące sektora produkcji świń. Informacje mogą być sortowane w celu ułatwienia wyszukiwania niezbędnych informacji
Cotygodniowy newsletter podsumowujący najnowsze informacje z 3trzy3.pl
Newsletter o trzodzie na Twoim mailu
Zdrowie świń: wiadomości i artykuły o PRRS, PCV2, bioasekuracji, itp., przewodnik po chorobach świń, atlas patologii, przypadki kliniczne…
Obrazowy i praktyczny przewodnik krok po kroku, jak przeprowadzić badanie sekcyjne świni.
Wszystkie informacje na temat afrykańskiego pomoru świń (ASF) na 3trzy3, a także linki zewnętrzne.
Opis najważniejszych chorób świń
Zdjęcia najważniejszych chorób świń
Narzędzie do diagnozowania chorób świń
Kalkulator do obliczania ilości leku do podawania w wodzie do picia.
Cotygodniowy newsletter podsumowujący najnowsze informacje z 3trzy3.pl
Ceny świń w poszczególnych krajach. Produkcja i handel wieprzowiną. Wiadomości dotyczące rynku świń i surowców.
Aktualne ceny świń. Tu możesz znaleźć ceny świń z ponad 20 krajów Europy, Ameryki i Azji.
Dane liczbowe i tendencje w zakresie liczebności trzody chlewnej, produkcji wieprzowiny, rynek wieprzowiny itp.
Globalne dane dotyczące produkcji i handlu dla najważniejszych surowców
Cotygodniowy newsletter podsumowujący najnowsze informacje z 3trzy3.pl
Artykuły dotyczące pasz i żywienia, opis surowców i dodatków do pasz dla trzody chlewnej. Ceny surowców.
Globalne dane dotyczące produkcji i handlu dla najważniejszych surowców
Użyj tego narzędzia do zdiagnozowania problemów z współczynnikiem konwersji paszy. Kliknij na schemat blokowy lub na przyciski w tekście, aby poruszać się po różnych częściach narzędzia.
Cotygodniowy newsletter podsumowujący najnowsze informacje z 3trzy3.pl
Artykuły dotyczące genetyki i rozrodu: doskonalenie genetyczne, genomika, sztuczna inseminacja, stosowanie hormonów.
Narzędzie do obliczania współczynnika remontu stada podstawowego.
Cotygodniowy newsletter podsumowujący najnowsze informacje z 3trzy3.pl
Zarządzanie fermą świń, planowanie pracy w każdym z etapów produkcji: zarządzanie na sektorze loch ciężarnych, porodowym, prosiąt odsadzonych i tuczników.
Narzędzie do obliczania współczynnika remontu stada podstawowego.
Cotygodniowy newsletter podsumowujący najnowsze informacje z 3trzy3.pl
Pomieszczenia i sprzęt do hodowli świń: zaprojektowanie pomieszczeń, kontrola środowiska, systemy karmienia itp.
Cotygodniowy newsletter podsumowujący najnowsze informacje z 3trzy3.pl
To co różni nas od innych profili o podobnym profilu to wysoka jakość i niezależność publikowanych materiałów. Poznaj naszych autorów.
Urodził się w 1989 roku w Tàrrega (Lleida), w Hiszpanii. Ukończył studia w zakresie medycyny weterynaryjnej w 2012 roku na Wydziale Medycyny Weterynaryjnej Uniwersytetu Autonomicznego w Barcelonie (UAB). Pracował na fermie loch oraz w ANDRIMNER Ibérica w Danii. W 2014 roku kontynuował naukę na międzyuczelnianym Master in Swine Health and Production wykładanym na Uniwersytecie w Lleida (UdL), a następnie ukończył pracę doktorską na temat strategii żywieniowych w rozwoju loszek na Uniwersytecie Autonomicznym w Barcelonie w Animal Nutrition and Welfare Service of the UAB (SNiBA). Obecnie pracuje jako starszy badacz w Trouw Nutrition R&D jako część zespołu ds. świń w Swine Research Center w Boxmeer, Holandia.
Lluís pracował i/lub publikował prace i komunikaty naukowe na międzynarodowych kongresach na różne tematy związane ze świniami. Jego doświadczenie obejmuje wiedzę na temat zmienności surowców i pasz, zarządzania i żywienia rosnącej i produkującej lochy, PRRSV, Salmonella, E. coli, Lawsonia intracellularis i ich związku ze statusem żywieniowym świni i/lub stosowaniem strategii żywieniowych, zanieczyszczenia surowców wirusami (np. ASFV) i stosowania dodatków oraz ilościowego żywienia i fizjologii lochy. Na obecnym stanowisku pracownika naukowego skupia się głównie na żywieniu prosiąt, związkach między chorobami świń a żywieniem, a także w mniejszym stopniu na wspieraniu projektów związanych z żywieniem loch w Trouw Nutrition R&D.
Zaktualizowane CV 24-sty-2023
Dobry start w pobieraniu paszy po odsadzeniu, w tym paszy dla prosiąt ssących i smacznych diet, ma kluczowe znaczenie dla optymalizacji zdrowia i wydajności prosiąt.
Ogniska S. suis są często związane ze współistniejącymi infekcjami i czynnikami stresowymi zidentyfikowanymi jako potencjalne czynniki wyzwalające, ale naturalny proces infekcji nie jest w pełni zrozumiały, więc chcieliśmy wiedzieć, jaki jest stan naturalnie zakażonych świń.
Programy żywieniowe, które korzystnie wpływają na mikroflorę i błonę śluzową przewodu pokarmowego, powinny zostać włączone do programu kontroli S. suis.
Witamy na 333
Nawiązuj kontakty, dziel z innymi i wchodź w interakcje z największą społecznością profesjonalistów w branży trzody chlewnej.
Świętujemy 153374 użytkowników na 333!
Zarejestruj sięJesteś już użytkownikiem?