Lluís Fabà
Trouw Nutrition R&D - Hiszpania AutorUrodził się w 1989 roku w Tàrrega (Lleida), w Hiszpanii. Ukończył studia w zakresie medycyny weterynaryjnej w 2012 roku na Wydziale Medycyny Weterynaryjnej Uniwersytetu Autonomicznego w Barcelonie (UAB). Pracował na fermie loch oraz w ANDRIMNER Ibérica w Danii. W 2014 roku kontynuował naukę na międzyuczelnianym Master in Swine Health and Production wykładanym na Uniwersytecie w Lleida (UdL), a następnie ukończył pracę doktorską na temat strategii żywieniowych w rozwoju loszek na Uniwersytecie Autonomicznym w Barcelonie w Animal Nutrition and Welfare Service of the UAB (SNiBA). Obecnie pracuje jako starszy badacz w Trouw Nutrition R&D jako część zespołu ds. świń w Swine Research Center w Boxmeer, Holandia.
Lluís pracował i/lub publikował prace i komunikaty naukowe na międzynarodowych kongresach na różne tematy związane ze świniami. Jego doświadczenie obejmuje wiedzę na temat zmienności surowców i pasz, zarządzania i żywienia rosnącej i produkującej lochy, PRRSV, Salmonella, E. coli, Lawsonia intracellularis i ich związku ze statusem żywieniowym świni i/lub stosowaniem strategii żywieniowych, zanieczyszczenia surowców wirusami (np. ASFV) i stosowania dodatków oraz ilościowego żywienia i fizjologii lochy. Na obecnym stanowisku pracownika naukowego skupia się głównie na żywieniu prosiąt, związkach między chorobami świń a żywieniem, a także w mniejszym stopniu na wspieraniu projektów związanych z żywieniem loch w Trouw Nutrition R&D.
Zaktualizowane CV 24-sty-2023