Czy stopień marmurkowatości mięsa wpływa na jego akceptowalność przez konsumenta?
Mimo, że niektórzy konsumenci wolą mięso bez widocznego tłuszczu, to w smaku preferują mięso z najwyższym stopniem marmurkowatości.
Wiadomości, wydarzenia i raporty z najważniejszych zdarzeń w branży trzody chlewnej.
Kalendarz zawiera wszystkie wydarzenia dotyczące sektora produkcji świń. Informacje mogą być sortowane w celu ułatwienia wyszukiwania niezbędnych informacji
Cotygodniowy newsletter podsumowujący najnowsze informacje z 3trzy3.pl
Newsletter o trzodzie na Twoim mailu
Zdrowie świń: wiadomości i artykuły o PRRS, PCV2, bioasekuracji, itp., przewodnik po chorobach świń, atlas patologii, przypadki kliniczne…
Obrazowy i praktyczny przewodnik krok po kroku, jak przeprowadzić badanie sekcyjne świni.
Wszystkie informacje na temat afrykańskiego pomoru świń (ASF) na 3trzy3, a także linki zewnętrzne.
Opis najważniejszych chorób świń
Zdjęcia najważniejszych chorób świń
Narzędzie do diagnozowania chorób świń
Kalkulator do obliczania ilości leku do podawania w wodzie do picia.
Cotygodniowy newsletter podsumowujący najnowsze informacje z 3trzy3.pl
Ceny świń w poszczególnych krajach. Produkcja i handel wieprzowiną. Wiadomości dotyczące rynku świń i surowców.
Aktualne ceny świń. Tu możesz znaleźć ceny świń z ponad 20 krajów Europy, Ameryki i Azji.
Dane liczbowe i tendencje w zakresie liczebności trzody chlewnej, produkcji wieprzowiny, rynek wieprzowiny itp.
Globalne dane dotyczące produkcji i handlu dla najważniejszych surowców
Cotygodniowy newsletter podsumowujący najnowsze informacje z 3trzy3.pl
Artykuły dotyczące pasz i żywienia, opis surowców i dodatków do pasz dla trzody chlewnej. Ceny surowców.
Globalne dane dotyczące produkcji i handlu dla najważniejszych surowców
Użyj tego narzędzia do zdiagnozowania problemów z współczynnikiem konwersji paszy. Kliknij na schemat blokowy lub na przyciski w tekście, aby poruszać się po różnych częściach narzędzia.
Comiesięczny newsletter z najnowszymi postępami w żywieniu świń
Artykuły dotyczące genetyki i rozrodu: doskonalenie genetyczne, genomika, sztuczna inseminacja, stosowanie hormonów.
Narzędzie do obliczania współczynnika remontu stada podstawowego.
Cotygodniowy newsletter podsumowujący najnowsze informacje z 3trzy3.pl
Zarządzanie fermą świń, planowanie pracy w każdym z etapów produkcji: zarządzanie na sektorze loch ciężarnych, porodowym, prosiąt odsadzonych i tuczników.
Narzędzie do obliczania współczynnika remontu stada podstawowego.
Cotygodniowy newsletter podsumowujący najnowsze informacje z 3trzy3.pl
Pomieszczenia i sprzęt do hodowli świń: zaprojektowanie pomieszczeń, kontrola środowiska, systemy karmienia itp.
Cotygodniowy newsletter podsumowujący najnowsze informacje z 3trzy3.pl
To co różni nas od innych profili o podobnym profilu to wysoka jakość i niezależność publikowanych materiałów. Poznaj naszych autorów.
Wykształcenie
Inżynier przemysłowy, ze specjalizacją w dziedzinie chemii,1981.
Inżynier rolnictwa. Polytechnic University of Girona, 1985.
Kurs Pedagogiczny. Instytut Nauk o Edukacji. Polytechnic University of Girona, 1981.
Działalność naukowa
Pracowała w wielu projektach krajowych i europejskich. Współpracowała i brał udział w misjach w Kostaryce, Chile, Brazylii i Urugwaju. Pracowała także w projektach klasyfikacji bydła w Kolumbii wraz z FEDEGAN i National Council of the Beef Chain w 2012 roku.
Jej indeks H wynosi ponad 23,z ponad 60 publikacjami w międzynarodowych czasopismach indeksowanych. Rozpowszechnianie jej prac jest bardzo wysokie, jak również jej udział w kongresach (krajowych i międzynarodowych), warsztatach technicznych, itp.
Inne osiągnięcia naukowe
Jest ekspertem krajowym w sprawach dotyczących klasyfikacji tusz wieprzowych w Unii Europejskiej, a także konsultantem Ministerstwa Rolnictwa, Żywności i Środowiska (MAGRAMA) od czerwca 2002 r.
Współpracuje w sprawach związanych z certyfikacją urządzeń do klasyfikacji tusz wołowych.
Jest odpowiedzialna za szkolenia inspektorów administracji publicznej dla klasyfikacji tusz wieprzowych w ubojniach.
Jest członkiem kilku komitetów zarządzających, z których jeden znajduje się w Katalonii i jest częścią SIPCAP.
Zaktualizowane CV 18-cze-2014
Mimo, że niektórzy konsumenci wolą mięso bez widocznego tłuszczu, to w smaku preferują mięso z najwyższym stopniem marmurkowatości.
Witamy na 333
Nawiązuj kontakty, dziel z innymi i wchodź w interakcje z największą społecznością profesjonalistów w branży trzody chlewnej.
Świętujemy 155825 użytkowników na 333!
Zarejestruj sięJesteś już użytkownikiem?