Kastracja świń: gdzie jesteśmy w poszukiwaniu alternatyw?
Łatwym i realistycznym rozwiązaniem jest produkcja knurów niekastrowanych lub immunokastracja. Są jednak kraje, które bardziej skłaniają się ku znieczuleniu.
Wiadomości, wydarzenia i raporty z najważniejszych zdarzeń w branży trzody chlewnej.
Kalendarz zawiera wszystkie wydarzenia dotyczące sektora produkcji świń. Informacje mogą być sortowane w celu ułatwienia wyszukiwania niezbędnych informacji
Zdrowie świń: wiadomości i artykuły o PRRS, PCV2, bioasekuracji, itp., przewodnik po chorobach świń, atlas patologii, przypadki kliniczne…
Wszystkie informacje na temat afrykańskiego pomoru świń (ASF) na 3trzy3, a także linki zewnętrzne.
Opis najważniejszych chorób świń
Zdjęcia najważniejszych chorób świń
Narzędzie do diagnozowania chorób świń
Kalkulator do obliczania ilości leku do podawania w wodzie do picia.
Ceny świń w poszczególnych krajach. Produkcja i handel wieprzowiną. Wiadomości dotyczące rynku świń i surowców.
Aktualne ceny świń. Tu możesz znaleźć ceny świń z ponad 20 krajów Europy, Ameryki i Azji.
Dane liczbowe i tendencje w zakresie liczebności trzody chlewnej, produkcji wieprzowiny, rynek wieprzowiny itp.
Globalne dane dotyczące produkcji i handlu dla najważniejszych surowców
Artykuły dotyczące pasz i żywienia, opis surowców i dodatków do pasz dla trzody chlewnej. Ceny surowców.
Globalne dane dotyczące produkcji i handlu dla najważniejszych surowców
Użyj tego narzędzia do zdiagnozowania problemów z współczynnikiem konwersji paszy. Kliknij na schemat blokowy lub na przyciski w tekście, aby poruszać się po różnych częściach narzędzia.
Artykuły dotyczące genetyki i rozrodu: doskonalenie genetyczne, genomika, sztuczna inseminacja, stosowanie hormonów.
Narzędzie do obliczania współczynnika remontu stada podstawowego.
Zarządzanie fermą świń, planowanie pracy w każdym z etapów produkcji: zarządzanie na sektorze loch ciężarnych, porodowym, prosiąt odsadzonych i tuczników.
Narzędzie do obliczania współczynnika remontu stada podstawowego.
Pomieszczenia i sprzęt do hodowli świń: zaprojektowanie pomieszczeń, kontrola środowiska, systemy karmienia itp.
To co różni nas od innych profili o podobnym profilu to wysoka jakość i niezależność publikowanych materiałów. Poznaj naszych autorów.
Miguel Ángel Higuera Pascual jest lekarzem weterynarii, który uzyskał dyplom w Universidad Complutense (Madryt), gdzie również odbył II kurs specjalizacyjny w zakresie trzody chlewnej. Swoją działalność zawodową rozpoczął w firmie Kubus, S.A., a jednocześnie pracował w dziale biologii Wydziału Medycyny Weterynaryjnej w Madrycie, witryfikując zarodki świń. Po pewnym czasie był częścią zespołu technicznego w Kubusie. Następnie pracował jako specjalista chorób świń w Proinserga (Segovia), będąc w pierwszej kolejności weterynarzem fermowym, na następnie zajmował się ośrodkami sztucznej inseminacji. Po bardzo owocnym w nabywanie wiedzy i doświadczenia czasie przy produkcji trzody chlewnej w Proinsegra, zaczyna pracę w Technical Management at the Select Swine Livestock National Association, a następnie w orcine Livestock Producers National Association (ANPROGAPOR) jako asystent menedżera.
Obecnie jest przedstawicielem hiszpańskiego sektora trzody chlewnej w Komisji ds. Prognoz Mięsa Świni oraz w Komitecie Konsultacyjnym ds. Mięsa Świni, oba odnoszące się do Dyrekcji Generalnej Ministerstwa Rolnictwa. Jest także przedstawicielem Komitetu Konsultacyjnego ds. Dobrostanu Zwierząt w Generalnej Dyrekcji Sanco, członkiem (z Asaja) trzech grup roboczych w COPA-COGECA: Wieprzowina, Środowisko i Zdrowie Zwierząt i Dobrostan Zwierząt (jest wiceprezesem tej ostatniej). Jest także hiszpańskim przedstawicielem w Federacji Zdrowia Zwierząt i Bezpieczeństwa Sanitarnego oraz członkiem wielu innych organizacji, które wywierają presję i lobbują w celu obrony najlepszych możliwości dla hiszpańskiego sektora świń.
Zaktualizowane CV 06-lis-2012
Łatwym i realistycznym rozwiązaniem jest produkcja knurów niekastrowanych lub immunokastracja. Są jednak kraje, które bardziej skłaniają się ku znieczuleniu.
Przepisy europejskie stanowią, że zanim podejmie się decyzję o obcinaniu ogonów należy wdrożyć inne środki zapobiegające ich gryzieniu. W związku z tym analiza ryzyka powinna być przeprowadzana indywidualnie dla każdej fermy.
Witamy na 333
Nawiązuj kontakty, dziel z innymi i wchodź w interakcje z największą społecznością profesjonalistów w branży trzody chlewnej.
Świętujemy 151736 użytkowników na 333!
Zarejestruj sięJesteś już użytkownikiem?