Najlepsze dostępne techniki ograniczania emisji w produkcji świń
Czy znasz najbardziej skuteczne, praktyczne i ekonomicznie wykonalne środki redukcji emisji amoniaku? Właściwe zastosowanie tych środków spełniłoby wymagania określone w przepisach.
Wiadomości, wydarzenia i raporty z najważniejszych zdarzeń w branży trzody chlewnej.
Kalendarz zawiera wszystkie wydarzenia dotyczące sektora produkcji świń. Informacje mogą być sortowane w celu ułatwienia wyszukiwania niezbędnych informacji
Zdrowie świń: wiadomości i artykuły o PRRS, PCV2, bioasekuracji, itp., przewodnik po chorobach świń, atlas patologii, przypadki kliniczne…
Wszystkie informacje na temat afrykańskiego pomoru świń (ASF) na 3trzy3, a także linki zewnętrzne.
Opis najważniejszych chorób świń
Zdjęcia najważniejszych chorób świń
Narzędzie do diagnozowania chorób świń
Kalkulator do obliczania ilości leku do podawania w wodzie do picia.
Ceny świń w poszczególnych krajach. Produkcja i handel wieprzowiną. Wiadomości dotyczące rynku świń i surowców.
Aktualne ceny świń. Tu możesz znaleźć ceny świń z ponad 20 krajów Europy, Ameryki i Azji.
Dane liczbowe i tendencje w zakresie liczebności trzody chlewnej, produkcji wieprzowiny, rynek wieprzowiny itp.
Globalne dane dotyczące produkcji i handlu dla najważniejszych surowców
Artykuły dotyczące pasz i żywienia, opis surowców i dodatków do pasz dla trzody chlewnej. Ceny surowców.
Globalne dane dotyczące produkcji i handlu dla najważniejszych surowców
Użyj tego narzędzia do zdiagnozowania problemów z współczynnikiem konwersji paszy. Kliknij na schemat blokowy lub na przyciski w tekście, aby poruszać się po różnych częściach narzędzia.
Artykuły dotyczące genetyki i rozrodu: doskonalenie genetyczne, genomika, sztuczna inseminacja, stosowanie hormonów.
Narzędzie do obliczania współczynnika remontu stada podstawowego.
Zarządzanie fermą świń, planowanie pracy w każdym z etapów produkcji: zarządzanie na sektorze loch ciężarnych, porodowym, prosiąt odsadzonych i tuczników.
Narzędzie do obliczania współczynnika remontu stada podstawowego.
Pomieszczenia i sprzęt do hodowli świń: zaprojektowanie pomieszczeń, kontrola środowiska, systemy karmienia itp.
To co różni nas od innych profili o podobnym profilu to wysoka jakość i niezależność publikowanych materiałów. Poznaj naszych autorów.
Stopień naukowy i doktorat z medycyny weterynaryjnej uzyskał na Uniwersytecie Complutense w Madrycie. Jest autorem lub współautorem 10 publikacji naukowych w międzynarodowych czasopismach z Impact Index, 11 komunikatów na międzynarodowych kongresach, posiada również patent międzynarodowy.
Urzędnik Ministerstwa Rolnictwa i Rybołówstwa, Żywności i Środowiska, pracował w dziale zezwoleń i rejestracji leków do użytku weterynaryjnego, gdzie został przedstawicielem Hiszpanii w Komitecie Oceny Produktów Leczniczych do użytku weterynaryjnego Europejskiej Agencji Leków.
Następnie był odpowiedzialny za Narodowy Plan Badań nad Pozostałościami w Żywych Zwierzętach i Świeżym Mięsie oraz za pierwsze plany zwalczania Salmonelli w gospodarstwach hodowlanych.
Wkrótce potem rozpoczął służbę publiczną w dziedzinie żywienia zwierząt, gdzie rozwinął zadania jednostki, w tym udział w dopuszczaniu dodatków paszowych, jako przedstawiciel Hiszpanii w Stałym Komitecie ds. Łańcucha Żywnościowego i Zdrowia Zwierząt, w sekcji żywienia zwierząt, monitorowanie alarmów i rozwój badań i rozwoju pasz leczniczych, a także koordynowanie pierwszych badań nad Salmonellą w paszach.
Obecnie jest odpowiedzialny za obszar "Zwierzęta gospodarskie a środowisko", pełniąc funkcję centralnego punktu ds. zwierząt gospodarskich w zakresie wszystkich aspektów środowiskowych związanych z produkcją zwierzęcą, w szczególności inwentaryzacji zanieczyszczeń gazowych, gazów cieplarnianych i innych potencjalnych zanieczyszczeń pochodzących z produkcji zwierzęcej.
Zaktualizowane CV 22-gru-2021
Czy znasz najbardziej skuteczne, praktyczne i ekonomicznie wykonalne środki redukcji emisji amoniaku? Właściwe zastosowanie tych środków spełniłoby wymagania określone w przepisach.
Witamy na 333
Nawiązuj kontakty, dziel z innymi i wchodź w interakcje z największą społecznością profesjonalistów w branży trzody chlewnej.
Świętujemy 151744 użytkowników na 333!
Zarejestruj sięJesteś już użytkownikiem?