Utrzymywanie grup prosiąt po odsadzeniu
Przestrzeń zapewniająca wygodę i komfort po jedzeniu jest bez wątpienia głównym czynnikiem ograniczającym szybkie i trwałe ustalenie hierarchii w nowo powstałej grupie zwierząt.
Wiadomości, wydarzenia i raporty z najważniejszych zdarzeń w branży trzody chlewnej.
Kalendarz zawiera wszystkie wydarzenia dotyczące sektora produkcji świń. Informacje mogą być sortowane w celu ułatwienia wyszukiwania niezbędnych informacji
Cotygodniowy newsletter podsumowujący najnowsze informacje z 3trzy3.pl
Newsletter o trzodzie na Twoim mailu
Zdrowie świń: wiadomości i artykuły o PRRS, PCV2, bioasekuracji, itp., przewodnik po chorobach świń, atlas patologii, przypadki kliniczne…
Obrazowy i praktyczny przewodnik krok po kroku, jak przeprowadzić badanie sekcyjne świni.
Wszystkie informacje na temat afrykańskiego pomoru świń (ASF) na 3trzy3, a także linki zewnętrzne.
Opis najważniejszych chorób świń
Zdjęcia najważniejszych chorób świń
Narzędzie do diagnozowania chorób świń
Kalkulator do obliczania ilości leku do podawania w wodzie do picia.
Cotygodniowy newsletter podsumowujący najnowsze informacje z 3trzy3.pl
Ceny świń w poszczególnych krajach. Produkcja i handel wieprzowiną. Wiadomości dotyczące rynku świń i surowców.
Aktualne ceny świń. Tu możesz znaleźć ceny świń z ponad 20 krajów Europy, Ameryki i Azji.
Dane liczbowe i tendencje w zakresie liczebności trzody chlewnej, produkcji wieprzowiny, rynek wieprzowiny itp.
Globalne dane dotyczące produkcji i handlu dla najważniejszych surowców
Cotygodniowy newsletter podsumowujący najnowsze informacje z 3trzy3.pl
Artykuły dotyczące pasz i żywienia, opis surowców i dodatków do pasz dla trzody chlewnej. Ceny surowców.
Globalne dane dotyczące produkcji i handlu dla najważniejszych surowców
Użyj tego narzędzia do zdiagnozowania problemów z współczynnikiem konwersji paszy. Kliknij na schemat blokowy lub na przyciski w tekście, aby poruszać się po różnych częściach narzędzia.
Comiesięczny newsletter z najnowszymi postępami w żywieniu świń
Artykuły dotyczące genetyki i rozrodu: doskonalenie genetyczne, genomika, sztuczna inseminacja, stosowanie hormonów.
Narzędzie do obliczania współczynnika remontu stada podstawowego.
Cotygodniowy newsletter podsumowujący najnowsze informacje z 3trzy3.pl
Zarządzanie fermą świń, planowanie pracy w każdym z etapów produkcji: zarządzanie na sektorze loch ciężarnych, porodowym, prosiąt odsadzonych i tuczników.
Narzędzie do obliczania współczynnika remontu stada podstawowego.
Cotygodniowy newsletter podsumowujący najnowsze informacje z 3trzy3.pl
Pomieszczenia i sprzęt do hodowli świń: zaprojektowanie pomieszczeń, kontrola środowiska, systemy karmienia itp.
Cotygodniowy newsletter podsumowujący najnowsze informacje z 3trzy3.pl
To co różni nas od innych profili o podobnym profilu to wysoka jakość i niezależność publikowanych materiałów. Poznaj naszych autorów.
-Zdobył licencjat w dziedzinie nauk weterynaryjnych na Uniwersytecie w Parmie w 1990 roku, a w 1995 roku został specjalistą w dziedzinie zdrowia publicznego. Uczestniczył i uczestniczy w licznych kursach i szkoleniach ciągle podnosząc swoje kwalifikacje zarówno w kraju jak i na arenie międzynarodowej.
-Zatrudniony w “Istituto Zooprofilattico della Lombardia e dell'Emilia” (organizacja zdrowia publicznego) od 1991 roku, obecnie na stanowisku dyrektora naczelnego lekarzy weterynarii. Jest odpowiedzialny za produkcję antygenów i autoszczepionek, jest także członkiem National Centre of Animal Health, którego siedziba znajduje się w “Istituto Zooprofilattico della Lombardia e dell'Emilia” w Brescii.
- Konsultant w Italian Society of Pathology and Swine Production od 2002 do 2004 i jego wiceprezes od 2001 do 2004 roku.
- Członek komitetu naukowego Praxis Veterinaria (czasopismo weterynaryjne)
- Autor 80 krajowych i międzynarodowych publikacji oraz autor książki “La protección sanitaria del ganado porcino” wydanej przez “Le Point Veterinarie Italie”
- Prelegent na wielu krajowych i zagranicznych spotkaniach, zarówno dla producentów jak i lekarzy weterynarii. Nauczyciel w różnych specjalistycznych szkołach.
Zaktualizowane CV 03-paź-2013
Przestrzeń zapewniająca wygodę i komfort po jedzeniu jest bez wątpienia głównym czynnikiem ograniczającym szybkie i trwałe ustalenie hierarchii w nowo powstałej grupie zwierząt.
Witamy na 333
Nawiązuj kontakty, dziel z innymi i wchodź w interakcje z największą społecznością profesjonalistów w branży trzody chlewnej.
Świętujemy 155857 użytkowników na 333!
Zarejestruj sięJesteś już użytkownikiem?