Postępowanie żywieniowe zmniejszające emisje azotu
Kontrolowana redukcja białka surowego i stosowanie niezbędnych aminokwasów może zmniejszyć zużycie wody i ograniczyć wydalanie azotu.
Wiadomości, wydarzenia i raporty z najważniejszych zdarzeń w branży trzody chlewnej.
Kalendarz zawiera wszystkie wydarzenia dotyczące sektora produkcji świń. Informacje mogą być sortowane w celu ułatwienia wyszukiwania niezbędnych informacji
Cotygodniowy newsletter podsumowujący najnowsze informacje z 3trzy3.pl
Newsletter o trzodzie na Twoim mailu
Zdrowie świń: wiadomości i artykuły o PRRS, PCV2, bioasekuracji, itp., przewodnik po chorobach świń, atlas patologii, przypadki kliniczne…
Obrazowy i praktyczny przewodnik krok po kroku, jak przeprowadzić badanie sekcyjne świni.
Wszystkie informacje na temat afrykańskiego pomoru świń (ASF) na 3trzy3, a także linki zewnętrzne.
Opis najważniejszych chorób świń
Zdjęcia najważniejszych chorób świń
Narzędzie do diagnozowania chorób świń
Kalkulator do obliczania ilości leku do podawania w wodzie do picia.
Cotygodniowy newsletter podsumowujący najnowsze informacje z 3trzy3.pl
Ceny świń w poszczególnych krajach. Produkcja i handel wieprzowiną. Wiadomości dotyczące rynku świń i surowców.
Aktualne ceny świń. Tu możesz znaleźć ceny świń z ponad 20 krajów Europy, Ameryki i Azji.
Dane liczbowe i tendencje w zakresie liczebności trzody chlewnej, produkcji wieprzowiny, rynek wieprzowiny itp.
Globalne dane dotyczące produkcji i handlu dla najważniejszych surowców
Cotygodniowy newsletter podsumowujący najnowsze informacje z 3trzy3.pl
Artykuły dotyczące pasz i żywienia, opis surowców i dodatków do pasz dla trzody chlewnej. Ceny surowców.
Globalne dane dotyczące produkcji i handlu dla najważniejszych surowców
Użyj tego narzędzia do zdiagnozowania problemów z współczynnikiem konwersji paszy. Kliknij na schemat blokowy lub na przyciski w tekście, aby poruszać się po różnych częściach narzędzia.
Comiesięczny newsletter z najnowszymi postępami w żywieniu świń
Artykuły dotyczące genetyki i rozrodu: doskonalenie genetyczne, genomika, sztuczna inseminacja, stosowanie hormonów.
Narzędzie do obliczania współczynnika remontu stada podstawowego.
Cotygodniowy newsletter podsumowujący najnowsze informacje z 3trzy3.pl
Zarządzanie fermą świń, planowanie pracy w każdym z etapów produkcji: zarządzanie na sektorze loch ciężarnych, porodowym, prosiąt odsadzonych i tuczników.
Narzędzie do obliczania współczynnika remontu stada podstawowego.
Cotygodniowy newsletter podsumowujący najnowsze informacje z 3trzy3.pl
Pomieszczenia i sprzęt do hodowli świń: zaprojektowanie pomieszczeń, kontrola środowiska, systemy karmienia itp.
Cotygodniowy newsletter podsumowujący najnowsze informacje z 3trzy3.pl
To co różni nas od innych profili o podobnym profilu to wysoka jakość i niezależność publikowanych materiałów. Poznaj naszych autorów.
Urodzony w Igualada (Barcelona), Hiszpania. Ukończył studia z inżynierii rolniczej w 2015 roku na Politechnice Katalońskiej, rozpoczynając pracę w badaniach nad trzodą chlewną w Animal Nutrition and Welfare Service na Autonomicznym Uniwersytecie w Barcelonie (SNIBA-UAB). Następnie kontynuował studia z tytułem magistra nauk o zwierzętach na Wageningen University & Research (WUR), specjalizując się w żywieniu zwierząt i systemach produkcji zwierzęcej. Swój pobyt w WUR w 2015 roku zakończył rozprawą doktorską poświęconą modelowaniu wpływu beta-glukanów na szybkość pasażu i strawność u tuczników. W tym samym roku rozpoczął pracę jako doktorant przemysłowy w projekcie z udziałem grupy Vall Companys i SNIBA-UAB. Przez 3 lata pracował nad określeniem wymagań żywieniowych tuczników na podstawie pracy magisterskiej pt. „Półprecyzyjne żywienie niekastrowanych tuczników”. Jedna z jego prac doktorskich została laureatem XXIX Nagrody FEDNA dla młodych naukowców w listopadzie 2019 r. Ponadto swój doktorat zakończył pobytem w Swine Nutrition Group na Kansas State University. W listopadzie 2020 roku obronił pracę magisterską i od tego czasu nadal rozwija swoją pracę jako dietetyk i badacz w grupie Vall Companys.
Zaktualizowane CV 20-sty-2021
Kontrolowana redukcja białka surowego i stosowanie niezbędnych aminokwasów może zmniejszyć zużycie wody i ograniczyć wydalanie azotu.
Jak różnią się wymagania żywieniowe samców i samic świń i jak wpływa to na koszty produkcji?
Opłacalność indywidualnego żywienia świń wydaje się trudna do osiągnięcia. Opisany system opiera się na zapewnieniu odrębnego sytemu żywienia dla określonych grup zwierząt. Chcesz poznać kryteria tworzenia grup?
Witamy na 333
Nawiązuj kontakty, dziel z innymi i wchodź w interakcje z największą społecznością profesjonalistów w branży trzody chlewnej.
Świętujemy 155495 użytkowników na 333!
Zarejestruj sięJesteś już użytkownikiem?