Pau Aymerich
Vall Companys Group - Hiszpania AutorUrodzony w Igualada (Barcelona), Hiszpania. Ukończył studia z inżynierii rolniczej w 2015 roku na Politechnice Katalońskiej, rozpoczynając pracę w badaniach nad trzodą chlewną w Animal Nutrition and Welfare Service na Autonomicznym Uniwersytecie w Barcelonie (SNIBA-UAB). Następnie kontynuował studia z tytułem magistra nauk o zwierzętach na Wageningen University & Research (WUR), specjalizując się w żywieniu zwierząt i systemach produkcji zwierzęcej. Swój pobyt w WUR w 2015 roku zakończył rozprawą doktorską poświęconą modelowaniu wpływu beta-glukanów na szybkość pasażu i strawność u tuczników. W tym samym roku rozpoczął pracę jako doktorant przemysłowy w projekcie z udziałem grupy Vall Companys i SNIBA-UAB. Przez 3 lata pracował nad określeniem wymagań żywieniowych tuczników na podstawie pracy magisterskiej pt. „Półprecyzyjne żywienie niekastrowanych tuczników”. Jedna z jego prac doktorskich została laureatem XXIX Nagrody FEDNA dla młodych naukowców w listopadzie 2019 r. Ponadto swój doktorat zakończył pobytem w Swine Nutrition Group na Kansas State University. W listopadzie 2020 roku obronił pracę magisterską i od tego czasu nadal rozwija swoją pracę jako dietetyk i badacz w grupie Vall Companys.
Zaktualizowane CV 20-sty-2021