Pedro E. Urriola
University of Minnessota - USA AutorWykształcenie
Ph.D., Animal Science / Swine Nutrition, University of Illinois, 2010
M.S., Animal Science / Swine Nutrition, University of Minnesota, 2006
D.V.M. (eqv.), Veterinary Medicine, Universidad Central de Venezuela, 2003
Zainteresowania naukowe
Zrównoważony rozwój produkcji wieprzowiny poprzez większe wykorzystanie bogatych i zrównoważonych źródeł składników paszowych i ocenę wymagań żywieniowych i fizjologicznych.
Poprawa wykorzystania żywieniowego alternatywnych składników pasz w dietach dla tuczników.
Ocena wartości odżywczej przemysłowych produktów ubocznych, szczególnie suszonych ziaren gorzelniczych z substancjami rozpuszczalnymi, koncentrująca się na wielu aspektach energii, aminokwasów, fosforu i błonnika pokarmowego.
Zarządzanie i kontrola przenoszenia wirusa epidemicznej biegunki u świń.
Zaktualizowane CV 10-paź-2019