Tim Snider

PIC Europe - Hiszpania Autor

Tim urodził się w Kitchener-Waterloo w południowym Ontario, w Kanadzie. Studiował weterynarię w Ontario Veterinary College w Guelph, Ontario. Po ukończeniu studiów w 1992r, rozpoczął pracę z trzodą chlewną w Sheridan and Heuser Swine Health Services w Steinbach, Manitoba. W 1995 r, rozpoczął pracę w Heartland Swine Health Veterinary Services w Winnipeg, Manitoba. Pracował w prywatnej praktyce aż do 1998 kiedy to został kierownikiem grupy weterynarzy w Cotswold Canada i Cotswold USA. Od 2001 do 2007, pracował dla Maple Leaf Foods, Elite Swine jako weterynarz. W Elite Swine był odpowiedzialny za świadczenie usług weterynaryjnych dla stad liczących 65,000 loch w Manitoba i Ontario. Od maja 2007 do lipca 2011 powrócił do prywatnej praktyki i rozpoczął Snider Veterinary Services. W tym okresie miał pod opieką 40,000 loch. Jego klientami byli m.in. Progressive Livestock Management (PLM), TOPIGS Canada i TOPIGS USA.  Ukończył 2-letni staż (od 2011 do 2013 r.) w zakresie weterynaryjnego zdrowia publicznego na University of Minnesota i kontynuował pracę jako członek wydziału medycyny populacyjnej University of Minnesota od 2013 do 2015 r. Od 2011 do 2015 r. kontynuował pracę jako lekarz weterynarii  dla TOPIGS USA w niepełnym wymiarze godzin. W styczniu 2015 r. nadzorował zdrowie stad w regionie środkowo-zachodniej części USA dla PIC USA. Od stycznia 2017 r. do chwili obecnej pełni funkcję regionalnego dyrektora ds. zdrowotnych w PIC Europe. Mieszka w pobliżu Barcelony w Hiszpanii z żoną i dziećmi.

Zaktualizowane CV 24-wrz-2019

TwitterLinkedinTelegramTelegram
1 polubieniakomentarze
udostępnij
Moje ulubione
TwitterLinkedinTelegramTelegram
Fot. 2. Przykład przyjmowania składników luzem o wysokim potencjale zanieczyszczenia. Ameryka Północna.

Bezpieczeństwo biologiczne pasz na etapie produkcji i poprodukcyjnym. Zrozumienie i zarządzanie ryzykiem przenoszenia chorób podczas mielenia i dostarczania paszy dla świń

Mieszanie składników z paszą i dystrybucja paszy do miejsca w gospodarstwie, w którym następuje konsumpcja, określane jest jako „etap produkcyjny i poprodukcyjny” łańcucha dostaw pasz. W tym artykule przedstawiono, w jaki sposób koncepcje bezpieczeństwa biologicznego można zastosować do produkcji i dystrybucji paszy dla świń, aby zapewnić spożywanie produktu wolnego od patogenów.

1 polubienia1 Komentarze
udostępnij
Moje ulubione
02-lis-2021Dawid OptiPaszbardzo dobry artykuł. ja używam do bilansowania moich receptur programu komputerowego OptiPasz / OptiFeed www.optipasz.pl
z czystym sumieniem polecam
TwitterLinkedinTelegramTelegram
polubieniakomentarze
udostępnij
Moje ulubione
TwitterLinkedinTelegramTelegram
polubieniakomentarze
udostępnij
Moje ulubione
TwitterLinkedinTelegramTelegram
1 polubieniakomentarze
udostępnij
Moje ulubione
TwitterLinkedinTelegramTelegram
polubieniakomentarze
udostępnij
Moje ulubione

Witamy na 333

Nawiązuj kontakty, dziel z innymi i wchodź w interakcje z największą społecznością profesjonalistów w branży trzody chlewnej.

Świętujemy 155816 użytkowników na 333!

Zarejestruj sięJesteś już użytkownikiem?
Polecane konta
3trzy3

3trzy3

Firma - Polska