Eutanazja świń w USA: wypłaszczanie krzywej
Nasilenie krzywej eutanazji świń będzie zależeć od tego, jak skutecznie producenci spowalniają wzrost świń, a także od tego, jak skutecznie ubojnie i przetwórnie wrócą do pełnej wydajności pracy.
Cotygodniowy newsletter podsumowujący najnowsze informacje z 3trzy3.pl
Zaloguj się i zapisz do subskrypcji
Nasilenie krzywej eutanazji świń będzie zależeć od tego, jak skutecznie producenci spowalniają wzrost świń, a także od tego, jak skutecznie ubojnie i przetwórnie wrócą do pełnej wydajności pracy.
Wyzwania stojące przed globalnym łańcuchem wieprzowiny po pojawieniu się wielogłowej hydry, jaką jest pandemia afrykańskiego pomoru u świń i choroby COVID-19 u ludzi zapierają dech w piersiach.
Ceny wieprzowiny spadają z powodu niższego popytu w rzeźniach z niedoborami siły roboczej i problemami z dostępem do rynku zagranicznego.
Przypadkowe wstrząsy, takie jak pandemia COVID-19, poważnie zakłócają łańcuchy dostaw.
Najpierw ASF, teraz koronawirus, dwa efekty czarnego łabędzia, wstrząsnęły światową gospodarką i zaniepokoiły światowy przemysł mięsny. Jak zmierzyć się z kolejnym?
W maju 2019 r. zapytaliśmy użytkowników 333, jakiej maksymalnej ceny spodziewają się w swoim kraju. Zobaczmy, kto miał rację ...
W USA, nawet przy rekordowej sprzedaży w Chinach, produkcja przytłacza rynek, co jest odwrotną sytuacją niż ta w Hiszpanii.
Czy wraz z pojawieniem się sztucznego, „hodowanego z probówki” mięsa, hodowla zwierząt gospodarskich całkowicie zniknie?
Witamy na 333
Nawiązuj kontakty, dziel z innymi i wchodź w interakcje z największą społecznością profesjonalistów w branży trzody chlewnej.
Świętujemy 156399 użytkowników na 333!
Zarejestruj sięJesteś już użytkownikiem?Bardzo wysokie, spowodowane ASF, zapotrzebowanie na wieprzowinę ze strony Chin, może przyćmić zwiększony popyt na produkty mięsne pochodzenia roślinnego w porównaniu do popytu na tradycyjne produkty mięsne.
Czy proces odbudowy pogłowia świń w Chinach będzie szybki, czy powolny?
W jakim stopniu globalny sektor mięsny jest gotowy na wyrównanie do 25% obecnej produkcji produktami roślinnymi w ciągu najbliższych pięciu lat?
Powodzie, afrykański pomór świń, wojna taryfowa, fale upałów i kilka innych problemów ... Jak wpłynie to na jednorazową paloozę zysku, na którą liczyło tak wielu w przemyśle wieprzowym?
Zdecydowana większość krajów oczekuje maksymalnych cen znacznie wyższych, niż te odnotowane w ciągu ostatnich trzech lat.
Jakie wnioski można wyciągnąć z obecnej sytuacji w Chinach, aby stawić czoła przyszłym zagrożeniom związanym z produkcją wieprzowiny poza kwestiami zdrowotnymi?
"Gdy chcesz sprawdzić głębokość wody, nigdy nie zanurzaj obydwu nóg"
Obecna sytuacja w Chinach ma wiele podobieństw do dawnej fazy likwidacji w cyklu produkcji wieprzowiny.
Podaż wieprzowiny, jej spożycie i siła nabywcza w Chinach, wojna handlowa USA z Chinami i globalizm to tylko niektóre z piłek w grze, a wiele innych może wkrótce dołączyć.
Dla producenta dostosowanie się do segmentu pakowania/ przetwórstwa, które wykazują cechy długofalowego, skutecznego i odpornego gracza z dostępem do globalnego rynku ma kluczowe znaczenie dla sukcesu, niezależnie od tego, jak wydajny stał się producent.
Posiadanie dobrze prosperującej farmy nie jest warunkiem wystarczającym do odniesienia sukcesu w przyszłości.
Ogromne zapasy, rosnąca produkcja i wydajny, skoordynowany globalny łańcuch paliwowy obniżają koszt mączki sojowej, taniej paszy i są przyczyną wysokich zysków.
Jak poważna jest możliwość, że produkcja kukurydzy w USA może ulec znacznemu zmniejszeniu w nadchodzącym roku?
Hodowla trzody chlewnej na Ukrainie dynamicznie się rozwija. Deficyt sprawia, że bariery dotarcia na rynek są niemal nieobecne.
Cotygodniowy newsletter podsumowujący najnowsze informacje z 3trzy3.pl
Zaloguj się i zapisz do subskrypcji