Tymczasowe zawieszenie amerykańskich ceł na wieprzowinę z UE
Tymczasowe zawieszenie pozwoli odzyskać część eksportu produktów rolno-spożywczych z UE do USA, w tym wieprzowiny.
Cotygodniowy newsletter podsumowujący najnowsze informacje z 3trzy3.pl
Zaloguj się i zapisz do subskrypcji
Tymczasowe zawieszenie pozwoli odzyskać część eksportu produktów rolno-spożywczych z UE do USA, w tym wieprzowiny.
USDA przewiduje spadek importu wieprzowiny do Chin w tym roku wraz ze wzrostem produkcji wieprzowiny w tym kraju.
W ciągu zaledwie 5 lat Hiszpania zwiększyła produkcję wieprzowiny o 20%.
Od 15 marca Danish Crown zniesie kwoty na dostawy wieprzowiny, które zostały wprowadzone w listopadzie 2020 r.
Żywiec i drób rzeźny dla wszystkich kategorii gospodarstw osiągnął 15,6 mln ton żywej wagi, co stanowi wzrost o 3,1% (+472 tys. ton).
Umowa chroni około 200 kultowych europejskich i chińskich marek rolno-spożywczych przed naśladownictwem i uzurpacją, gwarantując konsumentom autentyczne produkty z dwóch regionów o bogatych tradycjach kulinarnych i kulturowych.
Witamy na 333
Nawiązuj kontakty, dziel z innymi i wchodź w interakcje z największą społecznością profesjonalistów w branży trzody chlewnej.
Świętujemy 154150 użytkowników na 333!
Zarejestruj sięJesteś już użytkownikiem?Singapur pracował nad umową regionalizacyjną dla ASF, umożliwiającą import wieprzowiny z niektórych obszarów Niemiec.
Eksport z UE wzrósł o prawie 19%. Chiny były wiodącym celem eksportu, stanowiąc ponad 60% całości.
Komisarz ds. Rolnictwa Janusz Wojciechowski wysłał oficjalne pismo do różnych ministrów rolnictwa, w którym potwierdził, że sektor trzody chlewnej wykazuje oznaki ożywienia.
Rosja wyeksportowała ponad 500000 ton mięsa w 2020 roku, o 55% więcej niż w 2019 roku.
Chińskie wykorzystanie pszenicy jako paszy osiągnęło 25-letnie maksimum, podczas gdy import kukurydzy jest nadal rekordowo wysoki, aby nadążyć za wzrostem liczby świń po ASF.
Importowane mięso z łańcucha chłodniczego będzie dezynfekowane, badane, o obórt nim będzie nadzorowany w celu powstrzymania rozprzestrzeniania się COVID-19.
Produkcja żywca wieprzowego w Chinach nadal rosła, co skutkowało niższymi cenami.
Pomimo zamknięć rzeźni z powodu pandemii COVID-19, produkcja mięsa odnotowała jedynie niewielki spadek w porównaniu z rokiem 2019.
Eksport wieprzowiny z USA wzrosły o 11% w stosunku rekordów z 2019 roku. Chiny nie były jedynym sukcesem eksportowym w 2020 roku .
Globalna podaż wieprzowiny wzrośnie w Azji oraz Ameryce Północnej i Południowej, ale napotka większe wyzwania w Europie.
Światowe zapasy zbóż mają w tym roku gwałtownie spaść wraz ze wzrostem światowego handlu.
Największy wzrost odnotowano w produkcji wieprzowiny, która wzrosła o 11,9% rok do roku.
Wyniki dotyczą całkowitej rocznej produkcji wieprzowiny i zbóż w Chinach. Dowiedz się, jak minął rok w Chinach.
Kodeks ma na celu ukształtowanie ścieżki dla zbiorowej roli podmiotów w łańcuchu żywnościowym w przejściu na bardziej zrównoważony system żywnościowy UE.
Podczas gdy eksport do Chin wykazał znaczny wzrost, sprzedaż do innych głównych miejsc docelowych spadła.
W Chinach określono standardy dla tego rozwijającego się sektora, w tym wymogi dotyczące etykietowania.
Dzięki wymianie handlowej z Chinami UE wyeksportowała o 36% więcej wieprzowiny w pierwszych 10 miesiącach 2020 r. w porównaniu z tym samym okresem w 2019 r.
Cotygodniowy newsletter podsumowujący najnowsze informacje z 3trzy3.pl
Zaloguj się i zapisz do subskrypcji