Eksport wieprzowiny z USA w 2020 r. bije poprzednie rekordy
Eksport wieprzowiny z USA wzrosły o 11% w stosunku rekordów z 2019 roku. Chiny nie były jedynym sukcesem eksportowym w 2020 roku .
Cotygodniowy newsletter podsumowujący najnowsze informacje z 3trzy3.pl
Zaloguj się i zapisz do subskrypcji
Eksport wieprzowiny z USA wzrosły o 11% w stosunku rekordów z 2019 roku. Chiny nie były jedynym sukcesem eksportowym w 2020 roku .
Globalna podaż wieprzowiny wzrośnie w Azji oraz Ameryce Północnej i Południowej, ale napotka większe wyzwania w Europie.
Światowe zapasy zbóż mają w tym roku gwałtownie spaść wraz ze wzrostem światowego handlu.
Największy wzrost odnotowano w produkcji wieprzowiny, która wzrosła o 11,9% rok do roku.
Wyniki dotyczą całkowitej rocznej produkcji wieprzowiny i zbóż w Chinach. Dowiedz się, jak minął rok w Chinach.
Witamy na 333
Nawiązuj kontakty, dziel z innymi i wchodź w interakcje z największą społecznością profesjonalistów w branży trzody chlewnej.
Świętujemy 163307 użytkowników na 333!
Zarejestruj sięJesteś już użytkownikiem?Kodeks ma na celu ukształtowanie ścieżki dla zbiorowej roli podmiotów w łańcuchu żywnościowym w przejściu na bardziej zrównoważony system żywnościowy UE.
Podczas gdy eksport do Chin wykazał znaczny wzrost, sprzedaż do innych głównych miejsc docelowych spadła.
W Chinach określono standardy dla tego rozwijającego się sektora, w tym wymogi dotyczące etykietowania.
Dzięki wymianie handlowej z Chinami UE wyeksportowała o 36% więcej wieprzowiny w pierwszych 10 miesiącach 2020 r. w porównaniu z tym samym okresem w 2019 r.
Pomimo odbudowy populacji świń Chiny nadal zwiększają import wieprzowiny, osiągając 4 miliony ton, czyli dwukrotnie więcej niż w 2019 roku.
Firma Belpork uruchomiła nowy system jakości, który łączy Certus i Codiplan Plus, jednocząc wszystkich graczy w sektorze trzody chlewnej.
Na promocję produktów rolno-spożywczych UE w UE i poza nią w 2021 r. przeznaczono łącznie 182,9 mln euro.
Hiszpański import prosiąt z Holandii znacznie wzrósł (+ 17%), podczas gdy import prosiąt z Niemiec spadł.
Liczba świń jest podobna jak w ubiegłym roku, natomiast spada liczba gospodarstw.
Eksport kanadyjskiej wieprzowiny i produktów wieprzowych odnotował znaczny wzrost w pierwszych 10 miesiącach 2020 roku.
Przewiduje się, że całkowity eksport wieprzowiny na świecie osiągnie 11,1 mln ton w 2020 r., co oznacza wzrost o 16% rok do roku.
Opierając się na wnioskach wyciągniętych z pandemii COVID-19 i innych niedawnych wydarzeń, Komisja planuje opracowanie zestawu procedur, których należy przestrzegać w czasie kryzysu.
Przewiduje się, że obawy dotyczące zrównoważonego rozwoju będą napędzać rynki mięsa w UE w nadchodzącej dekadzie, powodując niższe spożycie na mieszkańca, bardziej wydajne systemy produkcji z mniejszą liczbą zwierząt i zmniejszony eksport żywych zwierząt.
8 stycznia DCE rozpocznie handel kontraktami futures na żywe świnie.
Wartość eksportu mięsa wieprzowego z UE odnotowała znaczący wzrost, o 1,98 mld euro.
Ceny wieprzowiny (bez wieprzowiny bez kości) od stycznia do października 2020 r. wzrosły o prawie 4%.
Całkowita produkcja zbóż w Chinach wyniosła 669,49 mln ton, co oznacza wzrost o 0,9% w porównaniu z rokiem 2019.
Nowe badania National Pork Board szczegółowo opisują, w jaki sposób Stany Zjednoczone mogą stać się wybranym dostawcą wieprzowiny do Wietnamu i Filipin.
Cotygodniowy newsletter podsumowujący najnowsze informacje z 3trzy3.pl
Zaloguj się i zapisz do subskrypcji