Cotygodniowy newsletter podsumowujący najnowsze informacje z 3trzy3.pl
Zaloguj się i zapisz do subskrypcji
Wiadomości - Ekonomia
60% europejskiego eksportu wieprzowiny jest kierowane do Chin
Eksport do Chin wzrósł o 77% i stanowi 60% całkowitego eksportu europejskich produktów wieprzowych.
Przegląd zmian na światowym rynku mięsa w 2019 r. - FAO
Światowa produkcja mięsa spadła o 1,0 procent po dwóch dekadach stałego wzrostu. Światowy eksport mięsa wzrósł o 6,8 procent - najszybszy wzrost rok do roku od 2012 roku.
Narzędzie do śledzenia ograniczeń handlu żywnością
Nowe narzędzie opracowane przez IFPRI monitoruje ograniczenia w handlu żywnością i ocenia ich wpływ na dostępność żywności.
W Chinach rozpocznie się po raz pierwszy handel kontraktami futures na świnie
Dalian Commodity Exchange została zatwierdzona do prowadzenia handlu futures świniami.
Interaktywna mapa rzeźni w USA i ich aktualny status operacyjny
W świetle przestojów spowodowanych przez COVID-19 narzędzie to pokazuje lokalizację rzeźni świń, ich możliwości przerobowe i status operacyjny.
Witamy na 333
Nawiązuj kontakty, dziel z innymi i wchodź w interakcje z największą społecznością profesjonalistów w branży trzody chlewnej.
Świętujemy 154158 użytkowników na 333!
Zarejestruj sięJesteś już użytkownikiem?Wraz z ożywieniem produkcji wieprzowiny, jej ceny w Chinach spadają
USA: Smithfield zamyka kolejny zakład z powodu COVID-19
EU: rosnący import kukurydzy, soi i rzepaku
Globalne zapasy, obfite zbiory 2019/2020 w UE i dobre perspektywy w Ameryce na następne zbiory powinny pozwolić na zadowalającą podaż na rynku w nadchodzących miesiącach.
Tyson zamyka największy zakład przetwórstwa wieprzowiny, ponieważ coraz więcej pracowników ma COVID-19
Firma zamyka dwa zakłady, które zatrudniają w sumie 5000 pracowników w Iowa i Indianie, aby zapewnić bezpieczeństwo załodze podczas pandemii COVID-19.
Chiny: ceny na rynku wieprzowiny spadają przez 7 tygodni z rzędu
Krótkoterminowe perspektywy dla rynków mięsa wieprzowego w UE - wiosna 2020 r
Pomimo wysokich cen, wzrost produkcji wieprzowiny będzie ograniczony przez ograniczenia środowiskowe i utrzymujące się ryzyko ASF. Ze względu na Covid-19 transport żywych zwierząt może być ograniczony.
Dane dotyczące produkcji trzody chlewnej
JBS USA zamyka ubojnię z powodu COVID-19
Kanadyjski zakład przetwórstwa wznawia działalność po wykryciu COVID-19 u pracowników. Nowe środki bezpieczeństwa.
USA: Smithfield Foods zamyka największą ubojnię z powodu COVID-19
The plant is one of the largest pork processing facilities in the U.S.
W jaki sposób COVID-19 wpływa na prognozy światowej produkcji ziarna?
Czy wyzwania logistyczne będą utrudniać handel zbożem? Czy ograniczenia spowodują spadek nasadzeń upraw? - zastanawia się Międzynarodowa Rada Zbożowa.
Eksport wieprzowiny w USA w lutym bije rekordy pomimo globalnych wyzwań
USA: w marcu tego roku pogłowie świń 4% w górę
Kwartalna inwentaryzacja świń z USDA: rynek, hodowla i liczba świń odsadzonych na dzień 1 marca.
Chiny: powoli, ale pewnie podnoszą się po ASF?
KE przedłuża termin składania wniosków o fundusze WPR ze względu na COVID-19
Chiny: miliardy na wsparcie produkcji wieprzowiny po ASF
Japonia: sektor wieprzowiny powoli podnosi się po CSF
Przewiduje się, że produkcja wieprzowiny utrzyma się na stałym poziomie w 2020 r., ponieważ przemysł walczy o powrót do dawnej produkcji po wybuchu epidemii klasycznego pomoru świń. Stany Zjednoczone zwiększą udział w rynku ze względu na niższe taryfy.
InterPIG 2018: wzrost kosztów produkcji
Ten raport bada względne koszty produkcji w 17 wybranych krajach, zwanych łącznie InterPIG.
Chiny wspierają prywatne przedsiębiorstwa w produkcji wieprzowiny
+ polubienia
Afrykański pomór świń (ASF)
Cotygodniowy newsletter podsumowujący najnowsze informacje z 3trzy3.pl
Zaloguj się i zapisz do subskrypcji