COVID-19 EU: Państwa członkowskie powinny zagwarantować łańcuch dostaw żywego inwentarza
Komisja przedstawiła państwom członkowskim wytyczne w sprawie środków zarządzania granicami związanych ze zdrowiem w kontekście sytuacji nadzwyczajnej COVID-19.
Cotygodniowy newsletter podsumowujący najnowsze informacje z 3trzy3.pl
Zaloguj się i zapisz do subskrypcji
Komisja przedstawiła państwom członkowskim wytyczne w sprawie środków zarządzania granicami związanych ze zdrowiem w kontekście sytuacji nadzwyczajnej COVID-19.
Transport m.in. zwierząt i paszy został zachowany.
Argentyńscy producenci wieprzowiny skorzystają z niższej stawki podatku eksportowego na wieprzowinę, a plantatorzy soi zapłacą więcej.
W grudniu 2019 r angielskie pogłowie świń wyniosło 3,78 miliona.
Witamy na 333
Nawiązuj kontakty, dziel z innymi i wchodź w interakcje z największą społecznością profesjonalistów w branży trzody chlewnej.
Świętujemy 154157 użytkowników na 333!
Zarejestruj sięJesteś już użytkownikiem?Prognozuje się, że UE osiągnie nowy rekord produkcji wieprzowiny w 2020 r. Hiszpania wyprzedza Niemcy jako największy producent wieprzowiny w UE.
Spadek pogłowia świń w Kanadzie oznacza drugi z kolei spadek z roku na rok (od stycznia do stycznia). Popyt z Japonii pomógł utrzymać eksport pomimo zawieszenia eksportu do Chin.
W ciągu ostatniego roku produkcja wieprzowiny nadal rosła i stanowiła prawie 64% całkowitego wyprodukowanego mięsa.
Wytworzono mniej wieprzowiny, więcej wołowiny i mięsa drobiowego.
Światowa produkcja zbóż była w ubiegłym roku na niemal historycznym poziomie. Oczekuje się, że produkcja soi spadnie. COVID-19 wpływa na rynki.
Europejski eksport wzrósł o ponad 20%. Chiny pozostają głównym miejscem docelowym, a Hiszpania głównym eksporterem.
Tajwan wprowadza zakaz importu włoskiej wieprzowiny, żywych świń i produktów wieprzowych w świetle zwiększonej liczby przypadków ASF na Sardynii.
Produkcja trzody chlewnej w 2019 r. wzrosła o 5,1%.
UE krok dalej w handlu między regionami z Azją Południowo-Wschodnią, eliminując cła na wieprzowinę.
Według danych opublikowanych przez USDA i opracowanych przez USMEF, eksport wieprzowiny w USA pobił nowy rekord wielkości i wartości w 2019 r., osiągając prawie 7 miliardów dolarów.
W styczniu indeks cen mięsa FAO wynosił 182,5. Jest to pierwszy spadek od jedenastu miesięcy.
Cotygodniowy newsletter podsumowujący najnowsze informacje z 3trzy3.pl
Zaloguj się i zapisz do subskrypcji