Rzeźnia w Niderlandach zamknięta z powodu COVID-19
Rzeźnia Vion w Grenlo będzie zamknięta przez 2 tygodnie.
Cotygodniowy newsletter podsumowujący najnowsze informacje z 3trzy3.pl
Zaloguj się i zapisz do subskrypcji
Rzeźnia Vion w Grenlo będzie zamknięta przez 2 tygodnie.
12% europejskiej wieprzowiny jest eksportowane do Wielkiej Brytanii.
Od wtorku 19 maja rozpoczęło się stopniowe otwieranie rzeźni Westfleisch w Coesfeld.
Strategia „od pola do stołu” leży u podstaw europejskiego zielonego porozumienia, mającego na celu uczynienie systemów żywności uczciwymi, zdrowymi i przyjaznymi dla środowiska.
Witamy na 333
Nawiązuj kontakty, dziel z innymi i wchodź w interakcje z największą społecznością profesjonalistów w branży trzody chlewnej.
Świętujemy 163307 użytkowników na 333!
Zarejestruj sięJesteś już użytkownikiem?Do chwili obecnej potwierdzono 34 przypadki COVID-19 w rzeźni we Fleury les Aubrais. Firma jest tymczasowo zamknięta na mocy nakazu prefektury.
We wtorek po południu Unia Europejska i Meksyk zakończyły ostatni nierozstrzygnięty element negocjacji nowej umowy handlowej.
Eksport do Chin wzrósł o 77% i stanowi 60% całkowitego eksportu europejskich produktów wieprzowych.
Światowa produkcja mięsa spadła o 1,0 procent po dwóch dekadach stałego wzrostu. Światowy eksport mięsa wzrósł o 6,8 procent - najszybszy wzrost rok do roku od 2012 roku.
Nowe narzędzie opracowane przez IFPRI monitoruje ograniczenia w handlu żywnością i ocenia ich wpływ na dostępność żywności.
Dalian Commodity Exchange została zatwierdzona do prowadzenia handlu futures świniami.
W świetle przestojów spowodowanych przez COVID-19 narzędzie to pokazuje lokalizację rzeźni świń, ich możliwości przerobowe i status operacyjny.
Globalne zapasy, obfite zbiory 2019/2020 w UE i dobre perspektywy w Ameryce na następne zbiory powinny pozwolić na zadowalającą podaż na rynku w nadchodzących miesiącach.
Firma zamyka dwa zakłady, które zatrudniają w sumie 5000 pracowników w Iowa i Indianie, aby zapewnić bezpieczeństwo załodze podczas pandemii COVID-19.
Pomimo wysokich cen, wzrost produkcji wieprzowiny będzie ograniczony przez ograniczenia środowiskowe i utrzymujące się ryzyko ASF. Ze względu na Covid-19 transport żywych zwierząt może być ograniczony.
Cotygodniowy newsletter podsumowujący najnowsze informacje z 3trzy3.pl
Zaloguj się i zapisz do subskrypcji