
Wydarzenie: Point Veterinaire Italia

Giornata di approfondimento dedicata all'innovazione nell'alimentazione suinicola, con l'obiettivo di fornire una panoramica completa sulle tecnologie emergenti e sulle strategie alimentari avanzate.
Wiadomości, wydarzenia i raporty z najważniejszych zdarzeń w branży trzody chlewnej.
Kalendarz zawiera wszystkie wydarzenia dotyczące sektora produkcji świń. Informacje mogą być sortowane w celu ułatwienia wyszukiwania niezbędnych informacji
Cotygodniowy newsletter podsumowujący najnowsze informacje z 3trzy3.pl
Newsletter o trzodzie na Twoim mailu
Zdrowie świń: wiadomości i artykuły o PRRS, PCV2, bioasekuracji, itp., przewodnik po chorobach świń, atlas patologii, przypadki kliniczne…
Obrazowy i praktyczny przewodnik krok po kroku, jak przeprowadzić badanie sekcyjne świni.
Wszystkie informacje na temat afrykańskiego pomoru świń (ASF) na 3trzy3, a także linki zewnętrzne.
Opis najważniejszych chorób świń
Zdjęcia najważniejszych chorób świń
Narzędzie do diagnozowania chorób świń
Kalkulator do obliczania ilości leku do podawania w wodzie do picia.
Cotygodniowy newsletter podsumowujący najnowsze informacje z 3trzy3.pl
Ceny świń w poszczególnych krajach. Produkcja i handel wieprzowiną. Wiadomości dotyczące rynku świń i surowców.
Aktualne ceny świń. Tu możesz znaleźć ceny świń z ponad 20 krajów Europy, Ameryki i Azji.
Dane liczbowe i tendencje w zakresie liczebności trzody chlewnej, produkcji wieprzowiny, rynek wieprzowiny itp.
Globalne dane dotyczące produkcji i handlu dla najważniejszych surowców
Cotygodniowy newsletter podsumowujący najnowsze informacje z 3trzy3.pl
Artykuły dotyczące pasz i żywienia, opis surowców i dodatków do pasz dla trzody chlewnej. Ceny surowców.
Globalne dane dotyczące produkcji i handlu dla najważniejszych surowców
Użyj tego narzędzia do zdiagnozowania problemów z współczynnikiem konwersji paszy. Kliknij na schemat blokowy lub na przyciski w tekście, aby poruszać się po różnych częściach narzędzia.
Comiesięczny newsletter z najnowszymi postępami w żywieniu świń
Artykuły dotyczące genetyki i rozrodu: doskonalenie genetyczne, genomika, sztuczna inseminacja, stosowanie hormonów.
Narzędzie do obliczania współczynnika remontu stada podstawowego.
Cotygodniowy newsletter podsumowujący najnowsze informacje z 3trzy3.pl
Zarządzanie fermą świń, planowanie pracy w każdym z etapów produkcji: zarządzanie na sektorze loch ciężarnych, porodowym, prosiąt odsadzonych i tuczników.
Narzędzie do obliczania współczynnika remontu stada podstawowego.
Cotygodniowy newsletter podsumowujący najnowsze informacje z 3trzy3.pl
Pomieszczenia i sprzęt do hodowli świń: zaprojektowanie pomieszczeń, kontrola środowiska, systemy karmienia itp.
Cotygodniowy newsletter podsumowujący najnowsze informacje z 3trzy3.pl
Jest to przewodnik po firmach i produktach z sektora trzody chlewnej i zwierząt gospodarskich, od gospodarstwa rolnego po przemysł spożywczy.
Le Point Vétérinaire Italie Srl (PVI) è una casa editrice specializzata nel settore veterinario ed agrozootecnico, campo in cui si è conquistata la fiducia di molti operatori al punto da diventare uno degli editori leader e riferimento per tutto il mercato nazionale.
La nostra missione
La nostra attività principale consiste nella divulgazione - tramite periodici, libri e pubblicazioni - delle più recenti acquisizioni scientifiche inerenti il settore agro-zootecnico e veterinario, al fine di supportare il professionista nel proprio lavoro quotidiano.
Si tratta, nella pratica, di una vera e propria attività di formazione continua a distanza, che negli ultimi anni ha potuto avvalersi anche del supporto di nuove tecnologie come, ad esempio, una specifica piattaforma internet (per i dettagli: PVI-Fad).
Accanto a questo, che rimane il nostro obiettivo primario, la Casa Editrice mette a disposizione la propria organizzazione e le proprie risorse per creare servizi in grado di agevolare il veterinario, l'allevatore, lo studente a rispondere alle sempre nuove ed affascinanti sfide che ciascuno nel proprio ambito si trova ad affrontare.
Giornata di approfondimento dedicata all'innovazione nell'alimentazione suinicola, con l'obiettivo di fornire una panoramica completa sulle tecnologie emergenti e sulle strategie alimentari avanzate.