Innowacja w zarządzaniu gnojowicą: System Moving Floor
Podczas niedawnej wizyty na fermie trzody chlewnej w Szwecji, 333 miało okazję zapoznać się z systemem Moving Floor, innowacyjną technologią poprawiającą dobrostan świń i redukującą emisje.
Cotygodniowy newsletter podsumowujący najnowsze informacje z 3trzy3.pl
Zaloguj się i zapisz do subskrypcji
Podczas niedawnej wizyty na fermie trzody chlewnej w Szwecji, 333 miało okazję zapoznać się z systemem Moving Floor, innowacyjną technologią poprawiającą dobrostan świń i redukującą emisje.
Aby określić klucze do sukcesu w zarządzaniu lochami w systemach krycia i umieszczania w grupie, Francuska Izba Rolnicza Regionu Bretanii przeprowadziła ankietę wśród rolników, którzy wdrożyli ten system. Wyniki wskazały trzy strategie, które producenci stosują w tygodniu po odsadzeniu.
Oto jak zmontować „awaryjną” rampę przy użyciu paneli izolacyjnych pozostałych po budowie odchowalni.
Stosunkowo krótki, ale bardzo intensywny okres laktacji jest niewątpliwie kluczową fazą w produkcji trzody chlewnej zarówno dla loch, jak i prosiąt. Wrażliwość prosiąt i znaczne wymagania, przed którymi stoją lochy na tym etapie, sprawiają, że wczesne wykrycie problemów ma kluczowe znaczenie. Czy rozumiemy, co mówią nam zwierzęta?
Koncepcja ta znajduje się pomiędzy konwencjonalną a ekologiczną produkcją trzody chlewnej i koncentruje się na zrównoważonym rozwoju, dobrostanie zwierząt i efektywności ekonomicznej.
Jak dostosować zwykły kojec do specyficznych potrzeb prosiąt odsadzonych.
Witamy na 333
Nawiązuj kontakty, dziel z innymi i wchodź w interakcje z największą społecznością profesjonalistów w branży trzody chlewnej.
Świętujemy 169487 użytkowników na 333!
Zarejestruj sięJesteś już użytkownikiem?Analiza cyklu produkcyjnego trzody chlewnej i wdrażanie zrównoważonych środków od żywienia po przetwórstwo prowadzi do zmian w kierunku bardziej przyjaznego dla środowiska przemysłu i lepszego dobrostanu zwierząt.
Ten hodowca stworzył ruchomą metalową barierę, którą opiera się o ścianę, gdy nie jest używana, więc nie przeszkadza.
EuroTier odbył się w dniach 12-15 listopada 2024 r., gromadząc liderów w dziedzinie innowacji i technologii hodowlanych.
Ogólne ryzyko wystąpienia ogniska PRRS jest 12 razy wyższe w ciągu pierwszych 15 dni po wypompowaniu obornika niż w pozostałej części roku.
Zwalczanie much nie powinno ograniczać się do miesięcy letnich, ponieważ odgrywają one znaczącą rolę w przenoszeniu chorób i dobrostanie ludzi i zwierząt.
Zmiany klimatyczne zmusiły rządy na całym świecie do egzekwowania przepisów mających na celu zmniejszenie śladu węglowego we wszystkich dziedzinach życia społecznego, w tym w produkcji trzody chlewnej.
Słoma jest najlepszym materiałem wzbogacającym, który zaspokaja potrzeby świń. Jak możemy ją zapewnić?
Targi SPACE 2024 przyciągnęły ponad 101 000 odwiedzających ze 120 krajów, potwierdzając swoją rolę jako międzynarodowego miejsca spotkań dla osób z branży zwierząt gospodarskich i innowacji w rolnictwie.
Planowanie określonych zadań, monitorowanie zapasów części zamiennych, sprawdzanie elementów elektrycznych - na czym polega prawidłowe zarządzanie utrzymaniem technicznym?
Rozwój produkcji trzody chlewnej w kierunku dużych integratorów i rozprzestrzenianie się śmiertelnych chorób, takich jak ASF, doprowadziły do zwiększenia nacisku na bezpieczeństwo biologiczne i metody ochrony zasobów związanych z dużymi gospodarstwami trzody chlewnej.
333 został wybrany do zarządzania komunikacją w całym projekcie i jako miejsce przechowywania wszystkich wygenerowanych materiałów.
To rozwiązanie rolnika łagodzi efekt wiatru wiejącego przez okna, niezależnie od tego, czy mamy wentylację mechaniczną czy naturalną.
Co możemy zrobić, aby sprostać wyzwaniom w branży? Wprowadzać innowacje, prowadzić badania i przybliżać naukę do praktyki.
W niniejszym artykule opisano różne techniki, które można zastosować w celu zapobiegania emisji NH3 i CH4.
Sztuczna inteligencja nie jest przelotną modą w branży trzody chlewnej, ale trwającą rewolucją, która na nowo definiuje branżę.
Wiele parametrów projektowych gospodarstw uległo zmianie. Dobrostan zwierząt stał się jeszcze ważniejszy, a zmiany genetyczne doprowadziły do zróżnicowania produkcyjnego między rasami.
Rozwój wieloetapowej produkcji trzody chlewnej w ciągu ostatnich 25 lat nie był zgodny z pierwotnymi założeniami.
Witamy na 333
Nawiązuj kontakty, dziel z innymi i wchodź w interakcje z największą społecznością profesjonalistów w branży trzody chlewnej.
Świętujemy 169487 użytkowników na 333!
Zarejestruj sięJesteś już użytkownikiem?Cotygodniowy newsletter podsumowujący najnowsze informacje z 3trzy3.pl
Zaloguj się i zapisz do subskrypcji