Coś tu śmierdzi. Czy zarządzanie gnojowicą odgrywa rolę w epidemiologii PRRS?
Ogólne ryzyko wystąpienia ogniska PRRS jest 12 razy wyższe w ciągu pierwszych 15 dni po wypompowaniu obornika niż w pozostałej części roku.
Cotygodniowy newsletter podsumowujący najnowsze informacje z 3trzy3.pl
Zaloguj się i zapisz do subskrypcji
Ogólne ryzyko wystąpienia ogniska PRRS jest 12 razy wyższe w ciągu pierwszych 15 dni po wypompowaniu obornika niż w pozostałej części roku.
Zwalczanie much nie powinno ograniczać się do miesięcy letnich, ponieważ odgrywają one znaczącą rolę w przenoszeniu chorób i dobrostanie ludzi i zwierząt.
Targi SPACE 2024 przyciągnęły ponad 101 000 odwiedzających ze 120 krajów, potwierdzając swoją rolę jako międzynarodowego miejsca spotkań dla osób z branży zwierząt gospodarskich i innowacji w rolnictwie.
Zmiany klimatyczne zmusiły rządy na całym świecie do egzekwowania przepisów mających na celu zmniejszenie śladu węglowego we wszystkich dziedzinach życia społecznego, w tym w produkcji trzody chlewnej.
Słoma jest najlepszym materiałem wzbogacającym, który zaspokaja potrzeby świń. Jak możemy ją zapewnić?
Planowanie określonych zadań, monitorowanie zapasów części zamiennych, sprawdzanie elementów elektrycznych - na czym polega prawidłowe zarządzanie utrzymaniem technicznym?
Witamy na 333
Nawiązuj kontakty, dziel z innymi i wchodź w interakcje z największą społecznością profesjonalistów w branży trzody chlewnej.
Świętujemy 153640 użytkowników na 333!
Zarejestruj sięJesteś już użytkownikiem?Rozwój produkcji trzody chlewnej w kierunku dużych integratorów i rozprzestrzenianie się śmiertelnych chorób, takich jak ASF, doprowadziły do zwiększenia nacisku na bezpieczeństwo biologiczne i metody ochrony zasobów związanych z dużymi gospodarstwami trzody chlewnej.
To rozwiązanie rolnika łagodzi efekt wiatru wiejącego przez okna, niezależnie od tego, czy mamy wentylację mechaniczną czy naturalną.
Co możemy zrobić, aby sprostać wyzwaniom w branży? Wprowadzać innowacje, prowadzić badania i przybliżać naukę do praktyki.
333 został wybrany do zarządzania komunikacją w całym projekcie i jako miejsce przechowywania wszystkich wygenerowanych materiałów.
W niniejszym artykule opisano różne techniki, które można zastosować w celu zapobiegania emisji NH3 i CH4.
Sztuczna inteligencja nie jest przelotną modą w branży trzody chlewnej, ale trwającą rewolucją, która na nowo definiuje branżę.
Wiele parametrów projektowych gospodarstw uległo zmianie. Dobrostan zwierząt stał się jeszcze ważniejszy, a zmiany genetyczne doprowadziły do zróżnicowania produkcyjnego między rasami.
Hiszpania jest pierwszym krajem UE, który wprowadził przepisy dotyczące instalacji systemów nadzoru wideo w rzeźniach, idąc za przykładem Anglii, Szkocji i Izraela.
Rozwój wieloetapowej produkcji trzody chlewnej w ciągu ostatnich 25 lat nie był zgodny z pierwotnymi założeniami.
W Rennes odbyła się właśnie 37. edycja wystawy SPACE, na której w tym roku szczególny nacisk położono na energię.
Osiem lat temu Granja Capdevila Torrent Ramaders uruchomiła swoją biogazownię wykorzystującą kofermentację i jest obecnie przykładem opłacalności ekonomicznej i zrównoważonego rozwoju.
Dzisiejszy przemysł trzody chlewnej zależy od dostaw odpowiednio zbilansowanej paszy, której jakość i bezpieczeństwo mają kluczowe znaczenie dla zdrowia, dobrostanu i maksymalnej wydajności produkcyjnej świń.
W tym pierwszym artykule na temat emisji Xavier Flotats wyjaśnia, w jaki sposób główne gazy cieplarniane i amoniak są generowane w gospodarstwach rolnych.
Podawanie leków do wody przy użyciu zbiornika jest łatwą i elastyczną metodą, ale może być nieprecyzyjne, jeśli produkty, których używamy, nie są całkowicie rozpuszczalne.
Nagroda ta jest przyznawana gospodarstwom, które wyróżniają się w obszarach jakości, bezpieczeństwa biologicznego, zdrowia, dobrostanu zwierząt i zmniejszania wpływu na środowisko.
System ten wykorzystuje mały strumień powietrza przy nosie lochy, aby poprawić jej komfort termiczny.
Bardzo prosty i funkcjonalny panel do przemieszczania świń w tuczarniach.
Witamy na 333
Nawiązuj kontakty, dziel z innymi i wchodź w interakcje z największą społecznością profesjonalistów w branży trzody chlewnej.
Świętujemy 153640 użytkowników na 333!
Zarejestruj sięJesteś już użytkownikiem?Cotygodniowy newsletter podsumowujący najnowsze informacje z 3trzy3.pl
Zaloguj się i zapisz do subskrypcji