Jaka jest jedna z głównych strategii obniżania poziomu skatolu (jednej z cząsteczek przyczyniających się do powstawania zapachu knura)?
Pytania
26-paź-2023 Gdzie w organizmie wytwarzane są główne cząsteczki odpowiedzialne za zapach knura? 47% poprawne
19-paź-2023 Która z tych technik może najbardziej ograniczyć emisję amoniaku z gnojowicy? 55% poprawne
12-paź-2023 Jak kształtowała się produkcja wieprzowiny w UE w pierwszej połowie 2023 roku? 56% poprawne
05-paź-2023 Którego testu można użyć do wykrywania rotawirusa A, B i C? 74% poprawne
Losowe pytania
07-maj-2020 Jaka była średnia masa tuszy świń poddanych ubojowi we Francji w 2019 r.? 25% poprawne
17-maj-2018 Jakie są główne objawy / cechy zespołu ośrodkowego układu nerwowego (CNS)? 33% poprawne
26-kwi-2018 Jakie są właściwości kwasu laurynowego, głównego składnika tłuszczu stadiów larwalnych muchy Hermetia illucens? 34% poprawne
21-lut-2019 Stres oksydacyjny może być przyczyną 35% poprawne
Łatwe pytania
28-mar-2024 Jakie są możliwe przyczyny gryzienia ogonów? 83% poprawne
09-lis-2023 Jaki poziom różnorodności bakterii w mikrobiocie nosa przy odsadzeniu zwiększa predyspozycje prosiąt do rozwoju zapalenia błon surowiczych? 86% poprawne
17-paź-2013 Jak często zaleca się wykonywać korekcję racic u loch? 71% poprawne
12-wrz-2024 Jaki jest główny ograniczający aminokwas egzogenny u świń? 80% poprawne
Trudne pytania
09-mar-2017 Trzy główne kierunki eksportu europejskiej wieprzowiny to: 28% poprawne
20-lip-2017 Jaki może być wpływ zróżnicowania żywienia ze względu na płeć? 29% poprawne
25-cze-2020 W którym momencie produkuje się laktozę i tłuszcz w siarze? 22% poprawne
08-lis-2018 Czym jest rezystom? 19% poprawne