W odniesieniu do obecności markerów oporności na zakażenia wirusem PRRS w genomie świni:
Pytania
27-mar-2014 PCV2 ulega inaktywacji po pasteryzacji w 60 ºC przez 24 h 34% poprawne
20-mar-2014 Helicobacter suis w żołądku świni: 37% poprawne
13-mar-2014 Szczepienie prosiąt przeciwko PRRS: 35% poprawne
06-mar-2014 Epidemiczna biegunka świń (PED): 40% poprawne
Losowe pytania
09-sty-2020 Które stwierdzenie o sorgo jest prawdziwe? 38% poprawne
24-paź-2024 Czym są funkcjonalne aminokwasy? 38% poprawne
17-sty-2013 Gorzki smak pokarmu powoduje u świń: 47% poprawne
25-maj-2023 Jak będzie kształtować się globalna konsumpcja mięsa do 2030 roku? 47% poprawne
Łatwe pytania
26-gru-2012 Do produkcji wit D zwierzęta potrzebują: 84% poprawne
14-gru-2023 Kiedy należy badać płyny z końcówek języka martwo urodzonych świń w kierunku PRRS? 73% poprawne
24-sie-2023 W jakim zakresie temperatur należy zawsze przechowywać szczepionki? 79% poprawne
17-lis-2022 Mówiąc o olejkach eterycznych w kontekście żywienia zwierząt, co oznacza słowo "eteryczny"? 80% poprawne
Trudne pytania
02-gru-2021 Jak zmieniała się produkcja wieprzowiny w Kolumbii w ciągu ostatniej dekady? 25% poprawne
24-gru-2020 Cały (100%) eksport żywych, rosyjskich świń trafił do jednego kraju w miesiącach I-X 2020r. Ten kraj to: 16% poprawne
31-mar-2016 Jaka jest największa ilość białka surowego, (w odniesieniu do suchej masy) które maksymalnie może strawić prosię ? 26% poprawne
05-sty-2017 Co jest najbardziej decydującą zmienną, wyjaśniającą późniejszą wydajność lochy? 25% poprawne